Regisztráció Blogot indítok
Adatok
chatnoir.feketemacska

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan a nárcival való kapcsolat sem sétaüdülés, úgy a vele való szakítás különösen nem az. A szakítás dinamikája minden esetben nagyon hasonló: a kapcsolat korábbi fázisait (istenítés - leértékelés - eldobás) fogod egy gigantikus zip-fájlban egyben megkapni. A dráma forgatókönyve valahogy így fog…..
chatnoir.feketemacska 2018.03.29 14:51:21
@illogikusszurrealizmus:

"Ami benne vonzó nekem, a hatalmas agya és a humora. A cukrostakony időszak közös viccei, zenéi...
Van olyan köztetek, akinek a nárcija nem adja fel? Úgy értem nem keres mást."

Édes Jó Istenem......ez valami borzalom, a hasonlóság......

Sajnos, nagyon sajnos, az enyém nem adta fel, eddig, mert én bírtam a legjobban, a legtovább, én tudtam a legprofibban visszaigazolni a kiválóságát.
Közben a szünetekben, nyilván vannak pótlékok, de tudják mi a minőségi áru....vér, amit szívni lehet.
chatnoir.feketemacska 2018.03.29 15:53:30
@hübrisz:

"Alapjaiban ott van elcseszve a nevelés, hogy az anyák a fiaikat FELTÉTEL NÉLKÜL szeretik. És amikor ivarérett lesz a drága gyermek, nem érti, hogy a szexuális partnertől (később élettárstól) nem kapja meg az a FELTÉTELNÉLKÜLISÉGET, amit az anyjától... De akkor még mindig ott van a genetikai program..."

Na ennek viszont van leágazása a kóros személyiség zavaros férfi nárcizmushoz, és igaz, a nem kóros férfi nárcizmushoz is.

Én, amit lehetett elolvastam, lett egy pszichológus ismerősöm, akivel nagyon sokat beszélgetek.
Szerény véleményem szerint a feltétlenül szerető anyának nagyobb a bűne a nárcisztikus férfi nevelésben, mint akár egy nárcisztikus szülőnek. (Elég gyakori az a nézet, miszerint a nárcisztikus férfi, de akár nő mögött gyakran nárcisztikus szülő áll, akitől elszenvedi az alapból akkor még nem nárcisztikus gyerek, hanem áldozat, a lelki kínokat, amit aztán majd lever a felnőttkori áldozatain.)
Az én nárciszom is a feltétlen szeretetet követelte és hiányolta bennem a partnerban (nyilván nem vagyok az anyja) :) Mai napig, két válás és gyerek után, az anyja szoknyáján ül, egy tál levest nem fogadott el tőlem, mert ő az anyucinál eszik mióta az eszét tudja. Vele megy vásárolni, kaját, ruhát, mindent. Elmond neki mindent.
És az egyik dilidokim is ebbe az irányba indult, hogy nincs feltétlen szeretet, azaz a gyermek 3-6 hónapos koráig van, aztán meg kell tanulnia a gyereknek a határokat, azt hogy a szeretet nem csak kapni lehet, hanem viszonozni is kell.

És sajnos hiába vannak már egyenlő jogaink jogi értelemben, a férfi felsőbb rendűség még mindig meg van, azaz a férfi, a normális isi a mai napig abban a hitben él, hogy a nőtől feltétlen szeretet van joga kapni, de szeretetet nem kell adni, szexet, pénzt, törődést azt igen azt akár ad is, de szeretet, tisztelet a kivételnek a férfiak nem tudnak adni. És azért a sok válás, mert a nő vár, vár, ad, ad, aztán elfárad és marad akár egyedül, de nem akarja nap mint nap átélni a szeretetlenség frusztrációját.

Itt kanyarodunk vissza kóros nárcisztikushoz, hogy miért tudnak minket így kicsinálni ? Mert kaméleon technikájukkal le tudják képezni ezt a hiányt tű pontosan és azt adják ami nekünk hiányzik (persze nem szívből és érdekmentesen), amit sose kaptunk meg. És ezért írják annyian ezt a torok szorító hiányt és kilátástalanságot, és ezért tűrünk a végtelenségig, mert tudjuk, hogy mástól nem fogjuk megkapni. Mert nincs. Sajna ez az én 51 éves tapasztalatom is. Nem akarok hazudni, még magamnak sem.

Nincs gyógyult alkoholista, csak olyan aki többé nem iszik. Azaz, be kell érnünk azzal, ami van. Tudomásul venni, hogy azt a tökéletes (de hamis és színlelet) szeretetet, amire vágyunk) nem kaphatjuk meg.
Be kell érni azzal, ami van ! A normális férfival, aki legalább rendes és nem csinál ki, nem betegít meg.

Ezen egy éve agyalok, azóta, hogy a dilidokim, egy nő, felvetette.
Nárciszkertész Félj bátran! 2018.03.15 17:42:12
Mivel nagyon megszaporodtak a posztok alatt a nárcitól félő kommentek, nagyon fontosnak tűnik a nárci által generált félelemnek szentelni egy teljes posztot. A dilidokimtól kapott első és legfontosabb mondat az volt, hogy „féljen bátran!”. Ha nárci van a közvetlen környezetedben, akkor…..
chatnoir.feketemacska 2018.03.29 14:00:55
@Nárciszkertész: Szia ! Virtuális puszi !
Túl hamar mentem el, azt hittem vége, jól vagyok. De nem. Látod már megint mi történt....
Hogy a fene ott egye, mindig van új kunsztjuk ! Valójában sok közülük valósággal zseniális.
Most megfogadtam, hogy ahogy az influenza se múlik el az orrfolyás végeztével, egy álló évig itt leszek, azaz 2019. február 27-ig, minimum. Minden áldott nap ide jövök és verem az orrom a valóságba, vérzésig.
Talán annyival vagyok előrébb, hogy nem cunamiként csap le rám, az éppen aktuális szakasz, mert már érzem pontosan, ha közelít a hurrikán. Már nem érzem azt a rángatást, mint ezelőtt. Hogy kedden még minden rendben, szerdától meg 2 hónap hallgatás.
Egyszer csak vége lesz ! Talán most megsértődött annyira, hogy leakad rólam és talál mást. (akit előre sajnálok, feltéve, ha nem egy nárciszt talál)
Hát ez van.....
chatnoir.feketemacska 2018.03.29 14:04:55
@cukrostakony: Ez nagyon ült ! Mint egy 5 éves, a dackorszakában. Rúg, vág, üt, szúr. esztelenül kapálódzik, az se érdekli, ha közben magát is összetöri (az én esetemben akár meg is öli).
chatnoir.feketemacska 2018.03.29 14:19:52
@illogikusszurrealizmus: Egyszer csak majd kibírod. Pontosabban nem is kibírod, egyszer csak letörik rólad. De előbb még számos forduló vár rád.
Majd akkor lesz vége, ha minden érzést kiirtott belőled. Mint egy lelki kemo, ami az egészséges sejteket is elpusztítja. Aztán újra fel kell építeni magad.
De hogy kapcsolati téren mi lesz...Talán jobb nem is gondolkodni rajta ! Mert Hübrisznek sajna nagyon igaza van. Bár ne lenne !
Én magamat azzal vigasztalom, mint amit Sarah mond a Terminátor végén: "legalább a jövő ismét ismeretlen" !