Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabe B.

77 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ide fogom írni mindazt amit eddig csak úgy Rátok öntöttem. Most ez változik. A Daily Komment ahogy a neve is mutatja olyan napi hírekre adott reakcióimat tartalmazza, amik mellett már nem tudok elmenni megszólalás nélkül. Kiveri a biztit, és talán sokatoknál... Vagy együtt morcoskodunk, vagy miattam…..
Bár nem tudtam, de az Élet besegített hogy ne menjek a srácokkal nagyobb túrára még el. Inkább kisebb körökben ismerkedtem a frissen összerakott vassal. Ami az első 15 fokos "meleggel" be is fűtött. Ahogy verekedtem ki magam Budapest forgatagából, láttam hogy valami piros világít... Immobiliser?…..
Mikor másnap megszemléltem az ütközésből hazatért vasat, fura élmény volt... Felni horpadva, a kerék majd hogy nem a leömlőkbe gyógyulva, plexi ripitya, műszerburkolat ripitya, villák kifliben... És a tank... Amiben ott homorlott a térdeim nyoma. Bizony srácok. A térdvédő nem dísznek van, meg a…..
Minden nagyon gyorsan ment... Még fel sem tudtam fogni teljesen mi történt, már ott voltam a röntgenben. Na de vissza az időben... A mentőbe belépve leültettek. Elmondta a mentős, hogy mennyire jó hogy vannak motorosok akikkel a baleset után így lehet kommunikálni. Megnézte a lépcsőzetes…..
Emlékszem rá, hogy valakire rá kellett kiabálnom, hogy jól vagyok, és ha nem vagyok a forgalomnak útban, akkor hadd nézzek végig magamon, hogy minden úgy működik e ahogy kellene. Le szerették volna venni a búkót, és ki szerettek volna húzni az út szélére... De ha egy balesetet szenvedett egyén tud…..
Akik esetleg követnek, tudják hogy sok idő telt el posztolás nélkül, és ennek oka nem a vírushelyzet, hála az égieknek. Visszaolvastam a posztokat, az észosztást... S ez így már nem megy... Ha nem tanulok a történésekből, akkor nem lenne jelentősége sem... De én nem így vélekedtem eddig…..
A Motoros Naplója Szössz... 2020.07.10 19:59:04
...érdemes e lovagolni azokon a dolgokon amelyek zavarnak. Rá kellett jönnöm, hogy ezzel senkinek sem teszek jót.Így is annyi szar van már, minek tetézni a gondokat? Na meg a dolgok nagyobbik részén nem is tudunk változtatni. Akkor minek görcsoljünk rajta? Olvasom az "index" helyzetét, s valahol…..
Sajnos most szembesültem vele, hogy bár Rose-ról mindenkinek lehetett némi elképzelése akik rendszeresen követték a blogot, de MadMax kimaradt a szórásból. Mivel a változásoknál tartok, úgy döntöttem, ideje róla is megosztani egy képet, csak hogy képet kapjatok róla:)..
Utánajártam a városi legendának és kipróbáltam mennyire hatékony a fekete Domestos a leömlők színének visszaállításában, a ráégett rovarok és kosz eltávolításában. Durván 5 éve van meg a Bandit, de ilyen jellegű beavatkozáson még nem esett át, csak a hagyományos autósampont kapta. Az évek során…..
Ahogy az szembetűnő lesz, igyekszek hátat fordítani az eddigi image-nek, még az oldal szintjén is. Nem fogom részletezni miért és hogyan, de muszáj vagyok kicsit nyitni. Kicsit kevésbé motorosnak beállítani magam... Vagy tudom is én... ..
Talán erre a hirdetésre még emlékszik az a 12-16 srác, akikkel elindult rövid, de velős útjára egy robogós csapat:) De hol is kezdjem hogy szépen sorjában haladjunk:)..
79-es évjáratú vagyok. Még abban a korban nőttem fel, amikor az ETZ és az MZ csodaszámba ment. Motorosokat az autópályán láthattál, 80%-ban külföldi rendszámmal. Az ismert gyártók az arany/ezüst dombornyomott betűkkel és logókkal vértezték fel acélgépezetüket: Honda, Suzuki, Kawasaki, Harley...…..
Régóta foglalkoztam már ezzel... De ahogy az idő haladt előre, meg is fogalmazódott bennem a dolog. Hogy mi mindenen kellene változtatni, változtatnom. És nem utsó sorban, milyen képet is festegetek magamról... És az mennyire hiteles... Na nem mintha olyan baromi nagy celeb lennék:)..
Fröcsög a csapból a korona, a karantén, a házi praktikák celebektől, meg influenszerektől. A netet elöntötte a híráradat, és mindenki q...va okos lett... Ebben a helyzetben döbbentem rá, hogy én sem voltam jobb a deákné vásznánál anno... Itthon ülünk este, hétvégén, délután... Barátokkal Viberen és…..
Visszatért a reklámos felület, ennek pedig nyomós oka van! Előzmény helyett rá lehet keresni egy régebbi posztomra, ami után kaptam hideget meleget. FIGYELEM! Felnőtt tartalom a kommentszekció. De utána a következő sorok érthetőbbek. Alternatív gyógyászat... stb. Nem fogok hosszasan magyarázkodni.…..
Cinikus motoros 201. 2020.02.16 15:52:03
201. Ez a kétszáz egyedik posztom. Tíz év alatt. Sok-e vagy kevés? Kinek hogy'. Morfondírozzunk kicsit... Annak idején, tíz éve azért kezdtem ezt a blogot, hogy a sok hülyeséget ami belém szorult kipakoljam valahova, hogy írhassak. Mert szerettem írni. És titkon reméltem hátha lesz valami érdekes…..
Gabe B. 2020.02.22 19:21:14
Mit is jelent a motorozás számomra?   Egy szóval össze tudnám foglalni: MINDENT - boldogságot, örömöt, szabadságérzést – egy életérzés. A mai napig minden egyes motorozást ugyanolyan izgalommal várok, mint mikor a jogosítványt csináltam. Vártam minden egyes órát, akár a rutinpályán, akár a…..
Két gyermek apukájaként próbálok képet alkotni a ma gyermekeiről, és azokról a dolgokról, amik esetleg nekik problémát okozhatnak majd.....
Sokat tanultam az elmúlt hónapokból, jót és rosszat egyaránt. Olyan dolgokba csöppentem bele, amelyekről úgy gondolom hogy nem nekem való. A 2019-es évben többször is címlapra tettek a témák miatt, ami nem várt "népszerűséget" hozott magával. Egy szimpla átlagos fickóból hirtelen olvasott blogger…..
Ezúton szeretnék minden látogatónak, nagyon Kedves Olvasónak, és idetévedőnek: Békés Boldog Karácsonyi Ünnepeket kívánni:) Nem szeretném most bő lére ereszteni, mivel lehet még jelentkezek az év vége előtt. Ez a bejegyzés legyen az ünnepeké:) Sok mosolyt kívánok Nektek, nyugodt estéket, szép…..
Régóta hallgatom, olvasom és látom, miként mennek szembe emberek alternatív gyógyászatokkal. A minap is kezembe akadt egy cikk, ami "pénzlehúzásnak" titulált egy terápiát, csak mert "nem bizonyított" a sikere... Erről hosszú hosszú monológokat képesek írni emberek. De kezdjük az elején:..
Gabe B. 2019.10.23 06:28:24
@math0: Elmebeteg:) Aki vagdalkozás nélkül próbál értelmesen kommunikálni Veled, miközben az életét minősíted látatlanba? Neked fogalmad sincs...
Tudod van egy jó mondás: Az hogy nem ismered az Univerzum törvényeit, még nem mentesít alóluk. Minden egyensúlyra törekszik, és mindig kiegyenlítődik... Tolhatod ezt a viselkedést még ahogy akarod, velem, mással, de olyan helyzetben találhatod magad, amiből a tudományod és doktorid nem fog kihúzni.
Én itt leszek ha dumálni szeretnél.

Az hogy nem hiszel semmiben, könnyen megy egészen a halálunk pillanatáig. De lesz egy pont barátom amikor ezt úgy dobnád el mint a véres rongyot. De nem lesz hova nyúlni. Ami nyomasztani fog, hogy önmagaddal kerülsz majd szembe. Vót' má' ilyen. Persze, amíg minden szép és jó, nem gondolunk ezzel! "El ráérünk arra még!" De mindenkinél beüt a tuti... Mindenkinél van vagy lesz egy olyan pont,

Hagyjuk...
Gabe B. 2019.10.23 08:26:08
@math0: Zárszó...
Csak hogy pontosítsuk, és lásd hogy bezárul a kör, visszatérek a gyógymódokhoz. Mert muszáj kifejtenem ezt az egészet "elmebeteg húgyagyú" módjára: Minden mindennel összefügg. Még akkor is ha nem hiszel benne. Energiából állunk. Te is, én is, mi mindannyian. És ne hidd hogy a szavaid nincsenek rám hatással. "Elcseszettnek" nevezett életemmel minősíted gyermekeimet, családomat, a családi életemet is. Hiszen Életem részei. Az emberi méltóságomba taposol, mert rossz volt olvasni egy posztot!? Átgondoltad Te ezt?

De ugyanezek a szavak rád is hatnak. És ez a fajta negatív energia betegít. Én csakrát tisztítok. (Bár fogalmad sincs róla mit jelent). Lerázom magamról. De Te mit teszel? Hova teszed ezt a sok negatív dolgot??? Mert belőled jön. Van olyan betegség ahol a tudomány még csak jó esetben is széttárja kezeit. Esetleg próbálkozik... De hogy van e esélyed... esélyünk? Erre gondolok, és erre gondoltam "konkrétan" (mert ezt hiányoltad). Amikor nagy baj van... A tudomány nem áll mögötted úgy ahogy most kezét fogod. Itthon!

Mert valóban, másutt jobb lehet a helyzet... De én végig a hazai állapotról beszéltem.

Mert ami legjobban pusztít ma, az a rákfenék varázslatos variációi. Aminek melegágya minden emberi konfliktus, stressz, és fel nem dolgozott érzelmek... És ezekkel a fröcskölő érzelmekkel (hiába is tagadod) ártasz magadnak, másoknak. És ha sokáig tolod, magadban teszel kárt barátom:( És ez az a helyzet amiben találhatod magad:(
Egy tünet, egy nyavalya ami Damoklész kardjává válik pillanatok alatt.

Persze, engem is bántanak a szavaid, hiszen vannak érzéseim, és mint mondtam, életem kritizálásával, mindenbe beletapostál. De feldolgozom. Én itt leszek holnap is, azután is, sőt... Már adtál okot egy új posztra.

Hajlamosak vagyunk sebezhetetlennek érezni magunkat, amíg a testünk azt nem mondja "elcseszted". És önmaga ellen fordul. A sejtek is halhatatlannak kezdik képzelni magukat...
Ilyen helyzetben pedig az ember hajlamos átértékelni a dolgokat. És erre utalt a kérdés: A doktor.. de maga az orvos is... Istent kezd keresni. Csak nem vallja be. Tehát tolhatod ezt a gyalázkodást, de valahol ki fog ütközni eccer. Az ilyen dolgok mindig megbetegíti a testet. Aminek jól esik olykor ha alternatív módszerekkel törődnek vele, és megelőző intézkedéseket tesznek.

És mindazok a cuccok amiket felsorroltál: Algoflex, Ceritin... Tüneti kezelések, de a problémát nem oldják meg... Miért fáj a fejed? Miért vagy allergiás? Nem, nem a kémiai folyamatokra vagyok kíváncsi. Neked jó allergiásnak lenni? Kényelmes ez a cimke?

Tudom tudom, az elmebetegekre allergiás vagy:) És most én viszem a prímet. Apropó... Mióta is vagy allergiás???:) Ugye nem most kezdődött... Csak mert akkor nem az elmebetegek a gondjaid... Vagy...?:)

Nem kell hinned ezekben a módszerekben. De működik. Elutasíthatod. De ha beüt az eü krach (lehet nem jól írtam bocsesz, egyszerű vagyok mint a faék), akkor keresgélni fogsz. És erre írtam -hogy pontos legyek -én itt leszek.

Mert még mindig hiszem hogy jót lehetne beszélgetni. Ha elfogadnád hogy a világ nem csak annyiból áll amit bebizonyítottak.
Mellesleg: egy módszer bebizonyítása és olykor az engedélyeztetés rengeteg pénz. Nem mindenkinek éri meg. Inkább talál más módszert hogy segíthessen másoknak.
Gabe B. 2019.10.24 09:36:55
@gigabursch: Ez magas labda:) De sajnos igazad van. Én sem vagyok mindig top-on.
És köszönöm:)
A Motoros Naplója Kis csalódás 2019.10.24 07:35:38
Higgyétek el, nem számítottam másra, amikor beleálltam az alternatív lehetőségek témájába egészségügyben. Kaptam hideget meleget, moderálandó kommentekkel fűszerezve. Nem engem minősít, hanem Titeket. Kicsit csalódtam, mert -bár számítottam a durva hozzászólásokra -nem hittem el hogy meg fogom…..
Tudom jól, hogy ezt a részt már sokan nem fogják elolvasni, de muszáj leírnom. Köszönöm a visszajelzéseket, és a "kultúrált" kommenteket, hogy káromkodás miatt nem kellett moderálnom senkit. Hogy egyszerű vagyok mint a faék, számomra nem egy moderálandó megnyilvánulás, ez van. Viszont egy dolgot…..
Cinikus motoros Gyűlölj! 2019.08.19 20:24:23
Kint lebzselünk az árnyékos kertben. Utcánk amolyan igazi hozzánk illő kicsiny földes mellékutca, ahova csak az tér be, akinek arra dolga van, így nagyjából napi tízre tehető a gépjárműforgalom. Hallom az enduró hangját. Már többször járt erre, engem nem zavar. A sövényen túl hangokat hallok. Nem,…..
Kedves Mindenki! Nagyon örültem annak hogy az előző bejegyzésem messze több érdeklődőt hozott, mint gondolni mertem. Pontosan tudtam, hogy ezzel a témával saját magam fogom magamra húzni a vízes lepedőt. De nagyon keveset hallok másról tudatos gondolkodás témában, mint az elektrottyos autók. Pedig…..