Regisztráció Blogot indítok
Adatok
kovászoskenyér

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Régen nem jelentkeztem... Hosszú lenne leírni mi minden történt ez idő alatt, de most nem is ez a lényeg. Újfent megpróbálok visszatérni a főzés, a fotózás és a blog életébe. Pontosabban próbálom visszahozni a főzést, a fotózást és a blogot az én életembe. Hiányzott. Már egy pár hete (vagy inkább…..
Múlt héten ismét a ferencszállási Kukutyin Műhelytől kapott liszteket tesztelhettem. Úgy gondoltam, rászánok egy napot, de végül kettő lett belőle. Háromféle teljes kiőrlésű búzalisztet kaptam a Szabó testvérektől: Bánkúti búzát, ami negyedszázadon át a legjobb volt hazánkban, s amit még…..
Kovász Labor A nagy Paraszt-teszt 2018.03.19 02:11:10
Bevallom őszintén, eddig kimaradtak az életemből a hipermarketekben kapható "kommersz" lisztek. Valahogy úgy vagyok vele, hogy számomra a jó kenyér a tiszta alapanyagnál kezdődik, azaz hogy már a gabonát sem nyomjuk tele vegyszerekkel a nagy hozam érdekében. Ma már nem csak bio-, hanem minősítés…..
kovászoskenyér 2018.03.20 07:44:08
@Never: Magyarországon nem is olyan régen a kenyerek nagy többségét gazdasszonyok sütötték és nem pékek . És mégis kiváló kenyerek sültek és kovásszal . Ma meg a szakemberek nem használják az egyszerű kovászos technológiát amiben , csak víz liszt és só van . Ezt kellene meg tanítani a pékeknek hogy ebből a három anyagból kenyeret tudjanak sütni , és hátha kedvet kapnának használni is .
kovászoskenyér 2018.03.20 08:25:42
@Never: Ma nem is igen van szükség pékekre mert az egy betanított , és gépkezelő munkára alakult át . A legtöbb "helyben sütött " "pékség " készre kevert poralakban kapja az alap anyagot vagy fagyasztva ,a ennek a megsütéséhez nincsen szükség szakemberekre mert az előre gyártó üzembe a technológusok oldják meg a gyártást .