Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Pearl

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Akárhogyis csócsálja a Homár, nehéz belátni, mi köze van az államnak a csomagküldéshez. Amíg azonban nem hogy nem adják el a Postát, de piaci versenyt sem teszik lehetővé ("majjövőre"), még ilyen váratlan fordulatok is érhetik az embert, ha betéved egy eldugott (?)…..
Több blogon írtak arról, hogy akkor most mihez is hasonlít a Tv2 új logója, hogy jaj, ez tök olyan, mint az MR2-Petőfi station id-ját néznénk napszemüvegben, másnaposan, kissé balra fordított fejjel. Pedig dehogy. Olyan, mint a France 2, a francia közszolgálati televízió kettes…..
Jenő 60 órányi szenvedés és 10 rongy kiadása (plusz TB) után elgondolkozott azon, hogy miért csak a kuyájának jár tisztességes orvosi ellátás. Az orvos neki csak annyit mondott, hogy ne igyon kólát és bírja ki, viszonthallás. (A Homár látott már olyat is, hogy …..
Pearl 2008.07.30 12:52:52
Nem akarom leócsárolni mindig szép hazámat, de ismét a francia példával kell jönnöm (nem tudom megállni). 20 évig éltem kint, ez idő alatt az alábbi pozitív tapasztalatokat éltem át az ottani orvosi ellátással kapcsolatban:
1 - Ha orvoshoz mész, akkor először is időpontot kapsz és nem kell félnapokat várni a többi beteg között, hogy még betegebb légy.
2- Az orvos alaposan megvizsgál, pedig nincs neki 3 asszisztense, felírja a gyógyszert és kifizeted neki a vizsgálat díját (ez meg van szabva, hogy mennyi a díj a háziorvosnak vagy egyéb specialistának)csekkel, kp-vel vagy bankkártyával, majd a tőle kapott ellátási nyomtatványt elküldöd a tb-nek, aki 1 héten belül neked visszautalja a bankszámládra a kifizetett összeg 75%-át.
3 - A gyógyszertárban kiváltod a gyógyszert, melyek vényre szintén kedvező áron kaphatók.
4 - Ha ráadásul még tagja vagy a munkahelyed által egy magánpénztárnak a tb mellett (havi kb. 30 euróért, ráadásul a családod is fedve van), akkor az azt jelenti, hogy az orvosi ellátásod 100%-át kapod vissza, sőt a gyógyszertárban egy fillért sem kell fizetned mert megelőlegezik neked a gyógyszerek árát és ők direkt a magánpénztárral intézik a visszatérítést. Egyszerű mint a pofon.
5 - Ebből az követketzik, hogy a lányom születésekor, későbbi szemműtétje során, a férjem térdoperációjakor, és az én csupán "esztétikailag" szükséges visszérműtétem esetén egyetlen egy fillért (frankot vagy eurót) sem kellett fizetni!!!!! Arról nem is beszélve, hogy a hálapénzt ott nem is ismerik (nincs is rá szó), az orvosok és ápolók teszik a kötelességüket nagy hivatástudattal és professzionalizmussal. Soha semmi negatív élmény nem ért.
6 - Az egyetlen dolog ami némi (nem kevés) pénzbe kerül viszont, az a szemüveg vagy lencse és a fogorvosi ellátások (de az ottani fizetéshez képest teljesen kifizethetők).

Hát ennyi, röviden.
 2007. május 4-én Budapesten E. Zsanett bejelentést tett arról, hogy szolgálatban lévő rendőrök az éjszaka folyamán megerőszakolták. (Lásd E. Zsanett nyilatkozatát az ügyről: http://webcast.tv2.hu/dynamic/index.php?m=video\&video_id=376061) Mit állapított meg E.…..