Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dzango

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez egy kalapemelős poszt. Ilyet kurvára ritkán írunk, de most helyzet van. Kormányváltó hangulat, botrányt botrányra halmozó (köszi Simics), defenzívába szorult, vergődő, sőt lassan pánikba eső Fidesz. Kicsúszott a kezükből a saját sorsuk, már csak az ellenzék baszhatja el, csak ebben bízhatnak. Ez…..
Dzango 2018.03.18 13:50:10
Azért mielőtt szenté avantnánk Szél Bernadettet hagy jegyezzek már meg pár dolgot:

- Botka tavaly januárban jelentette be, hogy ő lesz az MSZP miniszterelnök jelöltje és azonnal tárgyalni akar a többi ellenzéki párttal (beleértve az LMP-vel) a választási összefogásról.
Szél Bernadett szóba se állt vele.

- Juhász Péter tavaly márciusban dobta be az Új Pólus ötletét, az MSZP-DK-n kívűli ellenzéki pártok összefogásáról.
Szél Bernadett szóba se állt vele.

Vagyis több mint EGY KIBASZOTT ÉVE!!! nyitva volt az ajtó, több mint egy éve lehetett volna dolgozni az összefogáson, több mint egy éve lehetett volna összefogva, konstruktívan kampányolni a Fidesz ellen, ha Szél és az LMP nem ragaszkodik makacsul a "mi nem fogunk össze senkivel, inkább baszódjon meg az ország" politikájához.

Érdemes megnézni az LMP és személyesen Szél Bernadett facebook posztjait, még a hódmezővásárhelyi választás éjszakáján se beszéltek összefogásról, holott a posztok alatt a kommentekben egy emberként követelte ezt mindenki (amúgy már hónapok óta), ők csak makacsul hajtogatták az utolsó pillanatig, hogy nem, nem kell összefogni.

Annak aki legalább az általános iskolában oktatott matematikával tisztában van, nem kellett Hódmezővásárhely ahhoz, hogy világosan látszódjon: összefogás nélkül LEHETETLEN leváltani a Fideszt. Egy 5%-ös törpepártnak mint az LMP meg pláne az.

Az egyetlen ok, ami miatt Szél végre hajlandó volt engedni az az, hogy Hódmezővásárhely után nem hazudhatta tovább, hogy nem működhet az összefogás, világosan látszott, hogy ha nem állnak bele, akkor azt a maradék kevéske szavazójukat is elvesztik, kiesnek a parlamentből és akkor keresniük kell valami rendes munkát.

Ezért lenne ő az egyik személy aki a legtöbbet tett Orbán leváltásáért? Mert az az utolsó pillanatig az egyéni pártérdeket tartotta szem előtt és csak akkor lett hajlandó ebből engedni, amikor már menthetetlenné vált számára a helyzet?! Fantasztikus, micsoda hős!

És azért van még itt egy apróság: Hogy Orbán leváltása csak összefogással történhet, az nem most derült ki, már 2014 előtt is teljesen nyilvánvaló volt! Bajnai már 2012-ben, több tízezres tüntetésen kezdte szorgalmazni, hogy az ellenzéki pártok fogjanak össze a választásra.
Az akkor még Schiffer vezette LMP szóba se állt vele, aminek pártszakadás lett a vége, mert azért elég sokan voltak akik már akkor is belátták, hogy nincs más út. Viszont őket kiutálták a Schiffer hű LMP-sek, többek közt Szél Bernadett is. Pedig ha már akkor engednek, akkor most jó eséllyel Bajnai Gordonnak hívják a miniszterelnököt és az elmúlt 4 év rabló és gyűlölet hadjárata nem történik meg, Mészáros Lőrinc nevét pedig legfeljebb az ismerné, akinek Felcsúton elromlik a konvektora.

Szóval baromira köszönöm a drága Szél Bernadettnek, hogy miután az elmúlt 4 évet (és vele pár ezer millárdot) 14-ben odadobták Orbánnak, végül most az utolsó utáni pillanatban hajlandó volt életében először az ország érdekét a saját és pártja rövidtávú érdekei elé helyezni.

Köszönjük szépen, valóban, igazán kedves tőle!
Reméljük még nem késő!