Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsuga7

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanság sokszor hallom innen-onnan, hogy klassz dolog az analóg, meg szépen szól a bakelit, de erre aztán az Isten pénze sem elég, ez kiesik az egyszeri magyar állampolgár lehetőségeinek mezsgyéjén túlra. Tényszerű, hogy a jó analóg hang nem olcsó. Nem lehet megúszni 30-40 ezerből, mint egy…..
zsuga7 2018.09.24 10:31:53
Halló Gábor!
Az év elején váltottunk pár szót a régi REGA Planarom R200-as kar antiskating szíja kapcsán. Végül hosszas hezitálás után úgy döntöttem, ez a projet kifut –hiszen a Planarom 1982-es gyártású, én 2002-ben vettem, azóta hűen szolgált, de kiszolgált. Sikerült egész jó árat kapnom érte és kb. 150 Euróval többért egy szinte új, REGA – mert ugye ha már volt REGÁ-ja az embernek… - RP40-re szert tennem. (Ennél alap az RB303-as kar, a TTPSU, a fém merevítő a kar és lemeztányér tengelye között alul-felül, RP6-os lábak és a válogatott Elys40-es hangszedő)
Most élvezem az új hangot, de azért tervezem a Lim-féle alu meghajtó tárcsa és az ellensúly projektet.
Érdekes a fém meghajtó tárcsák kivitele. A csúcson – legalábbis árban – lévők (GT és TS) a fém tárcsát akusztikusan két helyen is elcsatolják a REGA üvegtányérjától. Magán a fém tárcsán és a fémtárcsa tengelyén. Aztán vannak kivitelek, ahol csak a tárcsa tengelye van O-gyűrűvel elcsatolva. Végül vannak – és ilyen a Lim-féle is – ahol semmiféle elcsatolás nincs. Mivel én ezen a területen elég kezdő vagyok, azt gondoltam, hogy az akusztikai leválasztások pozitívan befolyásolják a hang összhatását. Ezek szerint ez nem egészen így van?!
Lenne egy további kérdésem is, most hogy összehasonlítom az új RP40-es hangját egy érdekes jelenségre lettem figyelmes: a lemez külső részén a számok közötti szünetben sokkal erősebben jelentkezik a tű alapzaj, mint a belső/legbelső számok között. (Ez nem csak a REGÁ-nál jelentkezik, a másik lemezjátszómnál úgyanez van, csak ez most szúrt nekem „fület”!) Ez abszolút természetes dolog, vagy ezen lehet segíteni?
Üdvözlettel
László
P.S: A REGA Saga folytatódik!