Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bástyaelvtárs

2 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hangulatjelentés Feeling 2008.12.01 09:40:00
Édes, drága Nellusom!   A totális csődből küldöm soraimat, már nem büszkén, de szarul. Az üzletből kiszálltam, jókora adóssággal, jelenleg mint állástalan tengetem napjaim. Marhára várom a lehetőséget, hogy valahol dolgozhassak, de hajlott koromra való tekintettel ez…..
killtheradical Tudsz saccolni? 2008.07.30 06:17:00
Lopsz, csalsz, hazudsz! Igaz történet alapján. Szeretem én a magyar államot, annak is leginkább az adóhatóságát. Az Apehet kisstílű dolog szidni, mert dupla hendikeppel indul: szívatják a törvények, rendeletek ellentmondásai és hézagai, és szívatják a lehetőségek, amik…..
bástyaelvtárs 2008.07.31 08:48:59
2005-ben az Apeh együttműködési szerződést kötött a szerzői jogvédő hivatallal /ASVA/. minek folyományaként, a kalózkodást felszámolandó az adóhivatal+Vámőrség betámadta a videótékákat!
Még videótékás voltam akkor.
Ellenőrzés, stb., a filmjeimről kérték a számlákat. Bemutattam, végignézték, majd az egyik számlába /5000.-Ft/ belekötöttek, mondván, hogy az a számla nem jó mert az volt ráírva,hogy műsoros dvd 5 db 1000.- Ft/db, így nem tudom 2 db filmről bebizonyítani, hogy honnan vettem, tehát ismeretlen eredetű árut forgalmazok,tehát a jogszabály szerint bezáratnak két hétre! /Hozzáteszem, hogy minden filmem eredeti, itthon forgalomba került volt./
A hab a tortán, hogy oda is elmentek akitől a filmeket vettem, ellenőrizték őt is és érdekes módon ott nem kifogásolták a számlát, tehát a kiállítónál a számla jó, ő befizethette utána az ÁFÁt, mire hozzám került addigra csak arra volt jó, hogy az üzletemet bezárják miatta!
Természetesen fellebbeztem, 30 nap elteltével sem válaszoltak, helyette jött a kommandó, hogy ők akkor bezárják az üzletet.Mondtam, hogy ezt nem, mert arra sem méltattak, hogy 30 napon belül válaszoljanak a fellebbezésemre.Gyors telefonálgatás, minő véletlen hát kész van a válasz: elutasítottak!Mondtam,hogy telefonon én is tudok messziről mondogatni bármit, úgyhogy viszontlátásra!
Később megkaptam a fellebbezés elutasítását, egy nappal előbbi dátummal, mint ahogy kint voltak.
Annak következményeként, hogy nem engedtem az üzletet bezárni határozatban 2 500 000.-Ft bírságot kaptam!
És még mindíg nem tudtam, hogy a számla miért nem megfelelő!/Nézzetek meg egy Tesco-s számlát:
akciós dvd 3 db 600.-Ft/db.Ez jó így?/
Az Állampolgári jogok biztosával, a Pénzügyminisztériummal és végül az Apeh méltányossági főosztályával levelezgetve 8 hónap után a bírságot elengedték.
Ezt ki fizeti meg nekem?Ezen áldásos tevékenységnek is köszönhetően mennyivel kevesebb filmkalóz van?
És mennyivel kevesebb videótéka?
Én annak idején négy munkahelyet tartottam fenn, igaz minimálbéren, de mára én is tönkrementem,
már munkanélküli vagyok jelzálogkölcsönnel a nyakamban.
Nevetséges, hogy a büntetés nagyságával arányosan kapjanak közhivatalnokok jutalmakat, hiszen nem is akarhat mást, csak büntetni.
Hogy attól dagadjon nem is egy kebel, hogy mennyivel több bírságot szabtak ki?
És ennek még örülnek?
Nem az lenne a cél, hogy évről évre kevesebbet szabjanak ki, köszönhetően az egyre szabályosabban, jól működő cégeknek?
Vajon mi ösztönöz a szabályosabb működésre?Ha látod, hogy tönkre akarnak tenni, mert rettentően idegesek, ha nem tudnak szabálytalanságot azonnal felfedezni?
Sikerült tisztelt? törvényhozók, hivatalnokok, ez a hely már egyre kevésbé a hazám, ez már csak egy ország ahol élnem kellene.
Hangulatjelentés Kicsit szomorkás 2008.07.27 17:23:38
Hol is kezdjem?Talán azzal, hogy nem ma kezdtem.Nem is tegnap, még a múlt rendszerben.Ránéztem erre a két mondatra és máris a sírás kerülget. Egyre többször visszatekintek, keresem az életem, próbálom elővenni a szép emlékeimet, gyermekeimről, családomról,…..