Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Okana

1 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mikor? Melyiket? Korona III. 2020.05.04 03:32:14
Amikor emberek összejönnek, akár személyesen (illegalitásba burkolózva, vagy megtalálva a kiskapukat), akár virtuálisan, előbb-utóbb szóba kerül a vírushelyzet. Azon belül is a korlátozások, hogy ki miről mit tud, mi a legfrissebb verzió, és vajon a hozott intézkedéseknek mi lehet a célja? Mindig…..
Okana 2020.05.04 12:05:38
Van a valóság, amelyet mindenki teljesen sajátosan lát. Ha saját helyezte, egzisztenciális állapota, valsi, vagy politikai beállítottsága, érzelmi és idegi érzékenysége és legfőképpen a dolgok értelmezésére való fogékonysága, amely a műveltség, az informálódás, és tanultság alapjain nyugszik, kritériumain.
Egy dolog biztos: A hatalom olyan édes, mint 12 kamionnyi csokis perec. Aki ebbe egyszer belekóstol az nem adja. Hazudik, átver, erkölcstelen, megbízhatatlan,szemét? Teljesen mindegy.A hatalmat bíráló, ellenző emberek hangja soha de soha nem jut fel a hatalom füléig.Ennyire azért ne legyünk már naívak. Orbán Viktor soha de soha nem hallotta meg a bírálatokat.Tavaly sem, most sem, és jövőre sem. Nem azért mert baj lenne fülével.Azért mert az ŐT körülvevő slep csak annyi információt juta el hozzá amennyit és amilyet akar.Ő nem olvas ellenzéki lapokat, nem néz ellenzéki médiát SŐT a fidesz munkálatait idegesítően éljenző és hurrázó médiákat sem.De nem ám. Ő csak bóklászik a saját kis aurájában a saját kis világában és ott nagyon de nagyon jól érzi magát.Van egyetlen egy de egyetlen egy dolog ami kivédhetetlen.Ami megmagyarázhatatlan, és ami egyértelművé teszi az elmúlt hónapok, és elkövetkezendő hónapok évek kritikáját.Mi az?2022 szeptember és októbere. magyarázkodhatnak a fideszben ahogy akarnak, szitkozódhatnak amennyit csak jólesik az ellenzékben...a döntés ott és akkor születik meg a NÉP AKARATÁBÓL kivéve ha meg nem hamisítják illetve úgy szabályozzák,irányítják, hogy a kocka mindig hatos legyen nekik.Ha tudják.Szerintem 2018-ban ez már megtőrtént , tuti, hogy nem nyerte volna meg a fidesz annyira más pontszámmal, ha az ellenzék rájön a turpisságra de nem jött rá.
Egyszóval 2022-ben októberben kiderül, kinek volt igaza.Ott és akkor mindennek egyértelművé kellene válnia.
Azt ígérte Orbán Viktor , hogy együtt működik az önkormányzatokkal a polgármesterekkel.Nem tette.Azt ígérte, ezt ígérte, stb.Semmi nem lett belőle. A Liget projekt amelyet a budapestiak elleneztek vissza ált szépen oda ahol Karácsony gergely előtt volt.
Hogy fejeződtek be a mesék a Fidesz hatalomra jutása előtt? Aki nem hiszi, járjon utána. És ma? Aki nem hiszi annak utánajárunk.
Ennyit erről Hölgyeim és uraim.
Nem éltem még abban az időben, amikor 1963 november 22-én az Egyesült Államok 35. elnökét, az akkoriban 46 éves John Fitzgerlad Kennedyt lelőtték Dallasban. Viszont már 18 éves voltam, amikor 1991-ben Oliver Stone, a kiváló amerikai rendező (A szakasz című, Oscar-díjas háborús film készítője)…..
Okana 2020.03.27 15:13:08
Ha teljesen logikusnak tűnő, minden lehetséges érvet felsorakoztató tőrténetet látunk az megkérdőjelezhetetlennek állítja be a dolgot. Az elnököt el tudják mozdítani gyilkosság nélkűl is a "háttér hatalmak" mint azt meg is tették Nixon esetében.Kennedy halála előtt 4 hónappal küldött újabb troop-ot vietnámba tehát sok mindent fel lehet róni hibáinak de a vietnámi háború befejezését azt nem. Voltak szerelmi ügyei, bizonyítható átmeneti mentális zavarai impeachment eljárást bármikor indíthattak volna ellenne, mert volt bizonyíték bőven, ha úgy akarták volna. Olive Stone minden tized másodpercre beállított indokokkal és lehetőségekkel teletűzdelt filmje kétségkívül bárkivel el tudja hitetni, hogy az okok és okozatok megfelelnek a valóságnak.DE NEM! Készült egy film arról (Európában nem mutatták be) hogy a Klu Klux Klan hogyan ölte meg Kennedy-t. Sokkal de sokkal részletesebben és hihetőbben mint Oliver Stone filmje. Kennedy olyan jogosítványokat és rendelkezésekre felhatalmazó kinevezéseket készült adni a déli feketéknek amely kiverte a biztosítékot a déli fehér "gyarmattartó" és átvitt értelemben feketék ezreit, még mindig rabszolgaságban tartó gazdagok között. Ha ez bekövetkezett volna, szinte borítékolható volt , hogy a feketék szinte egyik évről a másikra szép lassan feljöttek volna a fehérek szintjére. Orvosok, ügyvédek,közgazdászok,bírók,rendőrök serifek stb. Ha valaki alaposan utánanéz a statisztikáknak az akkori időben, a fent megemlített foglalkozások hány százalékát töltötte be fekete ember...??? Hát dobna egy hátast. Senki sem kockáztatta meg azt, hogy egy esetleg félresikerült gyilkosság (mert nem volt 100 % hogy sikerül, egy mozgó járműben eltalálni valakit ennyi ember között.lásd : tömeg) amikor az Orosz Dragunov a német mauser és az Olasz Pedersoli P 1853-as puskákat még csak 50%.ban sem megközelítő amerikai puskák bármelyike képes lett volna erre. Akkor viszont bukik a CIA az FBI és egyéb háttérhatalmak vezetősége,? Miközben mint írtam, más módon és sokkal demokratikusabban is el lehetet volna távolítani Kennedyt?!Oliver Stone jó rendező, és annyi koholmányt tud reálisan filmre vinnie mennyit akar.de vannak emberek, személyek és csoportok, akik szinte mániákusan kutatták és mai is kutatják az akkori történelmi korszak minden aspektusát. MINDEN szempontból. Így aztán amit e film sugall, annak a realitása 30 %. maximum de mint film szórakoztató és jól elkészített alkotás.Csak sajnos nem nagyon igaz.
Maradok kivételes tisztelettel Okana felfújható imazsámoly készítő mester
fáymiklós Most örülsz? 2020.03.20 07:29:49
Most örülsz? A rövid válasz az, hogy nem. A hosszabb meg az, hogy nagyon nem. Miközben egyetértek azzal, hogy Eszenyi Enikőnek le kellett mondania, vagy nem szabad meghosszabbítani a szerződését a Vígszínház igazgatójaként. Nem volt a helyén, bár nem irigylem az utódot se, mert ki kell majd…..
Okana 2020.03.21 00:47:51
Imádok egy valamit. Ez mindenkire vonatkozik, akik fent hozzászóltak.Én 66 éves vagyok.Ebből 16 évet közel 5 országban éltem és dolgoztam le. Itt Magyarországon 1996 óta élek újra. 2020-ig meg tudnám számolni egy kezemen, hány olyan tüntetés volt, amelyben minimum 100 ezer ember vett részt. Elértek valamit? NEM! Kisebb tüntetések millió számra voltak, forgalom elterelések, bosszankodás miattuk, DE..elértek vele valamit? NEM! A kommentelők jól meg kommentelik amit kell, aztán dagonyáznak örömükben mert az ..."Én most jól megmondtam.." érzésénél jobb nincsen. Elértek vele valamit? Igen.Öncélú, nárcisztikus önmegvalósításuk netovábbját. Ezt kocsmák asztalánál, haveri körben bárhol megtehették volna DE itt, de it kell bármit írni bármilyen stílusban, mert 10 másodperc hírnév mindenkinek jár.Ugye de jó érzés??
Fáy Miklós zenekritikus, balett szakrtő és általában filmekhez és színházi előadásokhoz is értő tapasztalt ember. Dramaturgia, szcenika, rekvizitumok, szinapszisok, előadásmód, eszköz és ember kezelés...rutin, utánaolvasás, rengeteg de rengeteg koncertre előadásra járás s összehasonlítási alapok, tapasztalatok gyűjtése.
A kommentelők 80%-ka 6 könyvnél többet az életbe nem olvasott el, 1 színházi előadást jó ha látott, és és és most jön a lényeg:Lefikázni bármit bármikor csípőből..az én kommentemet is természetesen persze na ná..mert azt könnyebb kedves Földlakó barátom, mint kiművelődni egy témában éveket, évtizedeket rászánni és annak a dolognak tudója lenni.Önismeret, önkritika...na ne már...Senki nem vallja be, hogy fingja sincs az egészhez de hőbörögni...azt könnyű.
Végezetül.Ha valakire hallgatnom kell akkor autentikus forrást választok. Ismerem Fáy Miklós. 8 évig laktam egy általa tiladonolt lakásban.8 évig egyszer láttam akkor azért jött mert megkérdezte, hogy vagyok..Aki lakott már albérletben ahol a tulaj szétcseszte a mindennapjait akkor az érti miről beszélek.Ő nem.Ráadásul nagyon de nagyon ért a dolgokhoz amiben utazik.

Maradok kivételes tisztelettel Okana
Hiába kérette be Szijjártó a román nagykövetet. A magyar diplomácia szerint példátlan eset történt. Valóban (az utóbbi időben eddig) példátlan, komoly incidens történt az úzvölgyi temetőben... Kár, hogy amit itt látunk, az nem más, mint hogy egy erősebb ország -- amely ráadásul "túszul ejtheti" a…..
Okana 2019.06.08 13:00:44
Tiszteletem!
Nagyon ritkán "ragadok tollat" mert a mai magyar identitástudat annyirra sok félreértelmezésen, hibás gondolatokon és beidegződéseken alapul, hogy így szinte teljesen felesleges bárkit is meggyőzni bármiről.Az analógia a következő: Történik valami. (mindegy mi) Reagálnak rá.(Lakosság, pártok, sajtó) Mindenki a megfelelő fórumon az igazát keresi!(Olyan sajtóorgánumokat olvas amilyeneket, olyan tv csatornákat néz, baráti kört tart fenn, ami neki jó és megfelelő) Konklúzió? Na az nincs. Semmi sem történik.SEMMI.Ma Magyarországon (és sajnos a világ 60%-án) bármilyen jogsértő, a nép ellen és akaratának ellentmondó dolog történik, felszállnak az elégedetlenség gőzfelhői, nagyokat durranak, mindenki felháborodik aki pozitívabban gondolkodik....és??? Minden megy tovább. Korrupció van magyarországon? Hihetetlen gazdagodások vannak magyarországon? Hajlékatalnaokat, kórházi betegeket, nyugdíjasokat érintő igazságtalanságok vannak ma magyarországon? Mindent uraló média szövevény? VAN.ÉS?? Volt is, van is, lesz is. Romániában már több mint 90 éve folyik a harc a magyar etnikum és a román lakosság között. Rengeteg, megszámlálhatatlan atrocitás, gyilkosság, igazságtalanság történt.És? Minden marad a régiben. Románia erős és nagy ország.Magyarország pici és éppen csak létezik. Melyik kutya elől futunk el ha látjuk , hogy fut felénk? A pincsi, vagy a Rottweiler? Na ez az igazság.Szörnyű ami tőrtént, igazságtalanság történt. DE semmi nem fog történni, hogy megbüntessék romániát ezért. Lehetetlen.Hedviget majdnem agyonverő szlovákokkal mi történt? Már alig emlékeznek rá egyesek.Magyarországon csak és csak elégedetlenség van jelen.Kórházak, tűzoltók, rendőrök alulfizetett közalkalmazottak, alacsony nyugdíjak.És? Meg lehet tenni? Meg.Meg is teszik. 2022-ben választások lesznek. Ki fog nyerni? A FIDESZ. Erre már mots mérget merek venni. A jobbikot kicsinálták. Az MSZP látens "barát"! A DK szinte nincs is. Momentum? naív, tapasztalatlan hurráoptimizmustól elbűvölt "gyermekpark". majd. Majd ledarálják őket is szépen óvatosan diszkréten és bizonyíthatatlanúl.Polgárháború, az elégedetlen néptömegek által? Ha ha ha. Soha. 1956 volt az utolsó olyan megmozdulás ahol semmi sem számított. Nem volt veszteni való. Ma? Csúcsforgalom van a sok autó miatt. Hétvégeken az Auchanban fél órát kell sorban állni. Miről beszélünk? Mészáros Lőrinccel nem kell együtt egy ágyban aludni? Nem kell a képét a szobába ki tenni a falra. Az iskolákba.A kellőképpen lebutított Isten adta nép, mindent bevesz. Elhisz, és imád.Mert ha nem így volna, már régen nem így lenne.Románia nem hagyja abba, szlovákia, Szerbia sem.Magyartalanítani kell, hogy ne legyenek gondok. Nem tetszik az ott élőknek? El lehet menni magyarországra.Nem tilos.Még állampolgárságot is kapnak.Jöjjetek. Gyertek. Aztán álljatok sorba műtétekre várva, aboltban, a dugóban, tanítahatjátok gyermekeit az alul fizetett kiégett és elkeseredett tan erővel aki tesz már mindenre.Uccu neki. Vidám barak. Románia nem probléma, a probléma itt van de senkit nem érdekel igazán.Na ez gond!!

Tisztelettel Parlagfű Sámán
Okana 2019.06.08 15:36:14
@Laptop7712:

Szub totálisan igazad van. Teljesen. A kérdés csak az: Ki marad itthon: Aki itthon marad mikor ébred fel? Diszidálhat egy egész ország? Mondjuk én nagyon csípném. Mert akkor a sok hülye fideszes egymással játszana annyirra kikezdenék egymást (mert nincs már kit) hogy rájöbnénnek mennyire marhák.DE akkorra már késő lesz.De jó is lenne, ha 3 év múlva a szavazáson már csak nyugdíjasok rokkantak, és fidesz őrültek lennének itthon.
Tisztelettel Parlagfű Sámán
Nem tudom, mással is van ez, hogy szinte kísérteni kezdi egy-egy műalkotás, belebotlik itt és ott, és nem tudja, mi az oka, nem tudja, mire kellene jutni vele. Idén például kétszer is láttam Carpeaux szobrát Ugolino della Gherardescáról, pedig egyszer sem kerestem. Előbb Dallasban, a Modern…..
Az ordibálós pszichiáter közelmúltban megjelent életrajzi könyvét, a Harcost várakozva veszi az ember a kezébe.  Csernus Imre korábbi könyveiben, előadásain olyan emberi gyengeségeket ostoroz kíméletlenül mint a félelmeink, élethazugságaink, bátortalanságunk, megalkuvásaink, töketlen férfiasságunk…..
Okana 2018.07.16 13:48:22
@a távoli rokon: Touche! Barátom Touche! Igazad van.Vannak helyzetek, állapotok, körülmények amikor SEGÍTENI KELL!!!! DE! Nem a futószalagon, "zsebre éhes" pszichológusok egyetemen tanult kántálásaival.-"Az Ön talamusza, hipofízise, homloki lebenye.Frusztrációktól hemzsegő patalogikus bigyói%" Hanem: Uram segítek, elmondom mit kell tennie, milyen körűlmények között, milyen rendzsereséggel.DE ingyen. Higgyen bennem de legfőképpen önmagában. Nem kell bárányvér, pipaszutyok, bagoly köpet, varázspálca. Türelem, idő, és végtelen szeretettől átitatott sgíteni akarás!!Ámen
A totálistat felépítő részek egészé válásának ösztönös táncától kábult alkotó elemek improvizatív elkülönülését, majd visszatérését kontrolláló erőknek nincs ellensége, akadálya csakis önnön maga. Minden mozgás, rezgés, sugárzás, nyomás, vákuum variálhatóságainak végtelen lehetőségei formálja meg a…..