Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AgnotszikusAteista

0 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amikor a hitvitában a hívők eljutnak odáig, hogy nem tudják igazolni isten létezését, akkor gyakran jönnek azzal az érvvel, hogy a hit hasznos, például erkölcsösebbé teszi az embereket, vagy boldogítja őket. Ezzel az érvvel csak az a baj, hogy először is a premisszája nem igaz: a hit a létező…..
AgnotszikusAteista 2018.04.07 06:22:56
Érdekes, és sokszor tipikus ez halálfélelem dolog hardcore ateistáknál, és ahogy írtad benned ez hosszú ideig okozott félelmet, rettegést, talán innen ered a harcos ateizmusod, azaz tudat alatt nagyon szeretnéd hogy valaki megcáfoljon?
Hogy is hangzott az X-Akták jelmondata? I Want To Believe :D

O.K. , hagyjuk inkább az amatőr Freud-i plagizálást, ne legyen személyeskedés vádja irányomban:)

De egykébbként érdekes, én a tudat megsemmisülésével együtt tudnék élni, persze ha 100%-ban bizonyítva lenne hogy finitó; ezért vagyok én agnosztikus, mivel sok mindenről fingunk sincs, úgy gondolom ez a legegészségesebb hozzáállás. Am. nálam vhogy pont ellenkezője, jobban bele tudok borzongani több ezer évekig tartó lélekvándorlásba, szellemként kóborgás és hasonló finomságokba-a legnagyobb rémálom pl hogy eltemetnek, és az örökkévalóságig létezel, de kizárólag a tudatodban, mondjuk nem valószínű, de kinek-kinek más fóbia jut. :S
Viszont szerntem kurva nagy hiba vallások létét pusztán a halálfélelemrbő eredeztetni, néhány biztarr ősi kultuszt meg sátánistákat, halálimádókat leszámítva vallások inkább az élteről szólnak.
Ha megnézed a zsidó vallást, azt hiszem ez elég ősi, teljesen elsumákoljak ezt a kérdést, rabbitól függően vmlyik azt mondja a gyerekeidben élsz tovább, van aki elüti valamivel, de a lényeg amit mondanak nagyon helyesen : nem tudjuk mi van, neked az életben kell boldogulnod, Popper Péter is valami hasonlót vallott. Boncolhatnánk a buddhizmust is, ahol nincs semmilyen Isten, de mégis tucatnyi kaland, avagy inkább szívás vár halálod után.

Összegezve, bár a vallások jelentősége kétségtelen jelentősen csökkent napjainkban, de azt nem lehet elvitatni, hogy meghatározó szerepe volt az erkölcs, az általános társadalmi normák kialakulásában.
A régi Ateista és Agnosztikus Klub tiltása Aki ezt a blogot követi, az tudja, hogy volt egy "Ateista és Agnosztikus Klub" oldal a Facebookon évek óta, a végén 2134 követővel. Ezt a Facebook oldalt oldaldobozban, a szokásos módon ajánlottam ezen a blogon, mert az a Facebook oldal volt…..
AgnotszikusAteista 2018.03.14 15:53:49
A Facebook téma túl van lihegve, kaptamén már tiltás buzizásért, sima trágárkodásért, de a legjobb ez:
badog.blogstar.hu/2017/05/24/ezert-mar-tilt-a-facebook-megdobbento/38557/
Azt meg nem nagyon hiszem, hogy Zsótit pont a nácik tiltották volna.:)
Sima, automatizált algoritmus bizonyos kifejezésekre, nem kellenek ide chemtrail, gyíkemberek vagy lapos föld típusú összeesküvés-elméletek.
AgnotszikusAteista 2018.03.15 04:55:12
Látom szoktál írni ateista témájú filmekről, ezt ismered?

God's Not Dead (2014)
www.imdb.com/title/tt2528814/
Szinkronnal nincs, de felirattal online megnézhető, ua az a témája, mint a fenti Einsteines urban legendnek, felvett érdekes kérdéseket, jó viták vannak benne, kár hogy a végén állást foglaltak a készítők, és keresztény propaganda film lett belőle.