Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ez A Nev Talán Nem Foglalt

0 bejegyzést írt és 32 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hajónapló Hétfő. 2018.10.29 21:34:47
Délután átkeltem a Dunán és  a 15:10-es HÉV-vel elutaztam Pestre. Vettem a Fb-on, hogy a Hadházy Ákos ott lesz az aláírásgyűjtőkkel az Őrs vezér téri aluljáróban és leadtam neki az aláírt íveket. ( az aki nem a Hadházy az nem én vagyok ) Függetlenül attól a meglehetősen sötét helyzettől amit…..
Hajónapló Szombat. 2018.10.06 17:41:56
Kitataroztam a táblámat. Mert azt mondta szerdán egy hölgy, hogy elsőre ő azért nem foglalkozott velem, mert azt hitte koldulok. Aztán amikor mégis megnézte alaposabban, akkor ugrott be neki, hogy miért is sétálok itt a piacon.  Így aztán aláírtam még kékkel, hogy miért is koldulok aláírásokat.…..
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.07 19:24:08
@TheDoors: Hát neked sem egyszerű jót tenni. Tengerész egy csomó időt és energiát beleölve összeszed 102 aláírást, mire te megrovod, hiszen szerinted a nagy ügy mellett csakis valamiféle felkent porszívóügynöknek álcázva illik harcolni, különben lejáratjuk azt.
Csak remélni tudom, hogy nem várod el tőlem hogy frakkot öltsek és megborotválkozzak az aláírás előtt.
Hajónapló Szerda. 2018.10.03 23:14:25
Kalandos délelőttöm volt. Mint az ántivilágban a szendvicsemberek a reklámtáblákkal, magamra akasztottam két táblát és így sétáltam a piacon 9-től 12-ig. Előtte letöltöttem a netről a Hadházy -féle  aláíróívet, mely egymillió aláírás segítségével akarja kikényszeríteni, hogy csatlakozzunk az Európai…..
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.04 17:43:03
@A Tengerész: Igen olvastam. Majd úgy időzítek, hogy legyen még módom aláírni. Mondjuk elég lehangoló hogy állítólag eddig csak 17.000 aláírás jött össze. Az embereknek meg kéne érteniük, hogy amíg a pártoktól és vezéreiktől várják a csodát sosem fog történni semmi, mert egyik sem lesz hülye lemondani a hatalomról, és a lehetőségekről amik azzal járnak. Jól csak akkor fog egy ország működni ha a lakosság kikényszeríti azt.
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.04 18:53:41
@A Tengerész: Ne legyenek illuzióid, mindenhol sok a képzetlen, egyszerű ember. A magyarok semmivel sem rosszabbak ebben a tekintetben mint más népek. Sőt aki már beszélt igazán egyszerű angollal, amerikaival az talán igazat ad nekem abban hogy ezek sokkal ostobábbnak tűnnek mint az átlag magyar.
A különbség inkább abban van hogy otthon a lakosság értelmesebb fele is illúziókat kerget és gondolkodás helyett hisz. Nincs meg az a történelem által kitermelt természetes óvatosság, ami nyugaton korlátot szab a politikai elitnek. Sajnos ahhoz hogy ez kialakuljon egy társadalomnak valószínűleg sok kudarcon és csalódáson kell keresztülmennie. Idővel megjön az, de már biztos nem a mi életünkben.
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.10.05 08:30:52
@TheDoors: Köszönöm, akkor letöltöm én is az ívet, és még én is összegyűjtök néhány aláírást mielőtt elküldöm.
Ahogy szokott lenni, az elsőknek "jön be" leginkább az idő. VDH fölényesen vezet és élvezi a kedvező szelet ( tegnapi SMS jelentésében azt írta " csendes napos idő, ebéd a "teraszon" ) , míg a mezőny többi részét elkapta az 50-70 csomós szél a 10-14 méteres hullámokkal. Az Ír Gregor MCGuckin…..
Kopár  István ma hajnalban az 50 csomós szélben a 10 m-es hullámokon borult. Sem ő sem a hajó és vitorlázat nem sérült, de minden elázhatott, mert sem a rádiói, sem  a műholdas telefonjai (biztonság okából kettőt is kötelező volt megvásárolnia) nem működnek...
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.09.21 17:50:03
@A Tengerész: Ha jól értem már a másikat is elvesztette.
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.09.22 01:27:00
@csaba03: Csak most olvasom, ez így elég aggasztó. Ki tudja mikor érhet el hozzá valódi segítség ebben a viharban.
27-én UTC 16:30-kor a norvég Are Wiig műholdas telefonon hívta a rendezőséget. A szélkormánya meghibásodott, ezért sokáig kézzel kormányzott, majd miközben a kabinban tartózkodott ( gondolom pihenni ment a kabinba a hajót "heave to"-ba állítva {heave  to egyfajta vitorlabeállítás amiben a hajó…..
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.09.05 16:13:34
@A Tengerész: Most gyorsan belehallgattam a tegnapi beszélgetésébe, és egyeztet is róla Donnal. Azt mondja, hogy a portba bemenni nem akar, de pont azt nem vettem ki, hogy miért megy akkor. Most viszont nincs időm mégegyszer meghallgatni az egész beszélgetést.
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.09.06 09:16:19
@A Tengerész: Hát Sinclair tényleg már-már érthetetlen. Minden mondatot 5-ször kell meghallgatnom, hogy megértsem mit akar (már ha sikerül). Bevallom ehhez nincs türelmem, majd kiderül mit csinál.
Don rötyögése is elég tipikus, már-már nemzeti karakter náluk a bajod ki nem mutatása, és a problémákon ( főleg a más problémáin) való kuncogás. Érdemes meghallgatni a franciákat, akik szinte méltatlankodva sorolják a problémáikat. Ez nekem sokkal őszintébbnek hangzik.
Miután a nyomkövető térképen látszik, hogy gyakorlatilag az egész mezőny déli irányt vett, a rend kedvéért a félreértéseket eloszlatandó, megjegyzem, hogy ellentétben a Kanári szigeteki "kapuval" ahol bóját kellett kerülni a versenyzőknek és mód volt kiadni leveleket, filmeket,  Fokvárosban nincs…..
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.08.23 21:02:21
@A Tengerész: Emlékeim szerint Fa Nándor valami ilyesmit követett el és időbüntetést kapott érte.
István egyébként a kényszerű megállás óta egész jól halad. 3 hete még arról írtál hogy abszolút utolsó, most meg ha Igor még egy-két napig nem találja a továbbvezető utat, akkor ő is "lőtávolba" fog kerülni.
Mai jó hír az Internetről, Istvánt visszasorolták  a szóló Földkerülő osztályba, hogy mik voltak a részletek, arról továbbra sem tudok semmit csak annyit hogy  "egy font hús"  az ára, azaz 24 óra büntetés...
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.07.30 09:30:11
@whale: Szerintem ez sajnos elég mesebeli opció. Amint nézem sem a szél- sem az áramlattérképek nem szólnak mellette. Én már azt is szerencsés kimenetnek tartanám ha megspórolná azokat a vargabetűket amiket a keleti csoport csinált és azzal gyakorlatilag vissza is zárkózna rájuk. Aztán hosszú ez a verseny még nagyon sok minden történhet.
Abban igazad van hogy a déli vizek kritikusak lesznek. A VG mezőnyét az a szakasz majdnem megfelezte. Istvánék ráadásul kb. háromszor annyi időt töltenek el ott. Az előbbiek néha napi közel ezer km-t is megtéve ki tudták kerülni a hatalmas viharokat, ami ezekkel a hajókkal nem fog menni.
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.07.31 09:01:17
@whale: Ha váratlant nem is húzott, de az elmúlt napokban elég jól elnavigált a szélmentes zóna határán, és így most napok óta jóval gyorsabb volt mint az előtte lévők. A kérdés az hogy most mit csinál, mert amint nézem innen kezdve elég erős szembeszél lesz.
Hajónapló Szombat. 2018.03.10 11:51:35
Végre javul az idő. De én sajnos nem dolgozhatok most éppen. Ahogy gyerekkoromban mondták az öregek "mindig b@szik valamit a kutya". Méghozzá szó szoros értelmében. Tegnap délután sétálunk a kutyával, amikor feltűnt egy ember szintén kutyával a "Vacakkal". Szmájlival korábban már találkoztak és…..
Ez A Nev Talán Nem Foglalt 2018.03.14 18:42:16
@A Tengerész: Örülök ha segítettem. Anno jó sok pénzt és idegességet megspórolt volna nekem ha előbb gondolok rá.
A növényekre tényleg vigyázz, mert ezeket a kis hobbi eszközöket már egy szál gaz is semlegesíti. Én direkt erre gyártott vezetéket vettem (nem volt drága) amit egyszerű műanyagzsinórral rögzítettem a fára tekert műanyaghoz. Szóval még a fához sem ért a zsinór. Az oldalkerítéshez sem áll semmiből behúzni egy szálat, azt is tisztelni fogja hamar. Egy-két hétig macerás, oda kell figyelni, de mint mondtam, utána a közelébe nem mer majd menni. Aztán persze idővel esetleg egy-egy kis emlékeztető kelhet még, ha azt látod, hogy bátrabban járkál arrafelé.
Arra azért készülj, hogy téged többször csíp meg majd az áram, mint a kutyádat összesen fogja.