Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Brittany

26 bejegyzést írt és 33 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Életfélelem 2.0 2010.07.11 17:50:46
Én már nem akarok tovább élni. NINCS MIÉRT...
na ennek is vége. igazából már májusban vége volt, de akkor azt mondta, hogy ha akarok írhatok, neki vagy felhívhatom, ha meg nagyon olyan be is tudunk iktatni egy megbeszélést. Jó én nem sürűn telefonálok, de amikor nagyon olyan volt akkor írtam neki, elfelejtett válaszolni, amikor…..
Életfélelem 2.0 Vicces 2010.05.29 11:55:00
Tulajdon képpen vicces, hogy ma fedeztem fel az iwiwen hogy 38 éves vagyok, egész idáig azt hittem 39. nem mintha nem lenne mindegy. El van ez rontva rendesen már, és nem is látok esélyt a javulásra. most éppen szükülnek az emberi kapcsolataim, pedig idáig se volt valami kiterjedt .....
Életfélelem 2.0 Mindenki szivat 2010.05.13 16:02:00
Olyan van, hogy egy kliens szerelmes a pszichológusába. Na de, hogy egy pszichológus legyen szerelmes a kliensbe? Akinek ráadásul két gyereke van + feleség?Jó igazából biztos nem de akkor minek szivat, nincs még elég bajom?-Magának mi a csillagjegye?-Bika. És magának?-Oroszlán.…..
Sziasztok,a kommentekben itt-ott már többen is írtatok sajátmárkás leitereitekről, egy-kettő már posztban is megjelent.Meggyőződésem, hogy mindenki, aki többé-kevésbé rendszeresen fordít, futott már bele irtózatos pofonokba, és fordított már rettenetesen - de lagalábbis…..
Életfélelem 2.0 Minek? 2010.01.17 22:54:00
Minek egy diploma ami semmire se jó? Minek a blog, ha nem olvassa senki? Minek a közösségi oldal ha nincs közösség? Minek a mobil, ha nincskit hívni? Minek a barát, ha nem elérhető? Minek szeretni, ha viszonzatlan? Minek harcolni, ha tudom, hogy nem nyerhetek? Minek az élet, ha nincs…..
Nagy nehezen sikerült átvergődnöm a Kertész-interjún németül is. Na jó, azért nem annyira nehezen. Többen kérdezték, mit szólok hozzá. Először szóhoz sem jutottam a megbántottságtól. Mintha a testvérem kikérné magának, hogy az anyám az ő anyja is. Aztán lehiggadtam,…..
Brittany 2009.11.29 11:17:20
@kjá: Persze. De itt most nem emberekről van szó. ő (az interjú alapján)kollektíve írtózik mindentől ami magyar és rajong mindenért ami német. És ez az ami nekem nem fér össze. Mert ha mondjuk Amerikáért rajongana, vagy Svájcért vagy a Kanári szigetekért hát istenem, de egy volt koncentrációs tábor túlélő német akarna lenni? Alaposan jóvátehették. (Ezért pedig lehet utálni, de igenis így néz ki)
Brittany 2009.11.29 19:20:45
@kjá: Hogy szép nyelv a német arról vitatkozhatnánk, de például a franciát jobban utálom.
Én tudom, hogy Németország szép ország és valószínüleg televan kedves emberekkel, de ha ő utál valakit akkor miért nem a németeket? Ezt nem értem. És pláne hogy hogy szeretheti őket azok után...

Gondolom mindenkinek más könyvek jönnek be, erre jó a rengeteg író költő. :))
Tegnap meglátogattuk a kedvesem, Kelemen testvéreit a híres katolikus iskolában. Elvittük őket ebédelni, mert a kamaszfiúk híresen sokat esznek, az a kollégium meg már a kedvesem, Kelemen idejében sem hízlalta fel a diákokat. Egész odaúton én vezettem (autópálya, előzés…..
Életfélelem 2.0 Gondol, gondol 2009.08.02 06:30:03
Azon töprengek, hogy ennyire ki akarsz szállni vagy ennyíre félsz, hogy vége? Én szeretném ha mi ketten lehetnénk együtt. Csak ahhoz bátorság kell, tőlem, tőled. Előszőr egymásban kellene bíznunk. De mi van, ha menni akarsz? Ha mással boldog lehetsz? Akkor kötelességem engedni…..
Ez is egy olyan szó, aminek a fordítása gyakran félresikerül - volt már rá több példa. Most boribakter küldte be egy újabb felbukkanását:Mostanában sokat nézem a Star Trek szériákat, és iszonyatosan idegesít a folyamatos "főnök"-özés (valahol már írtatok róla, de…..
Életfélelem 2.0 öngyilkosság 2009.07.19 21:22:52
Nyáron öngyilkosnak lenni extralúzer lehet.Illik hozzám. Akiket legjobban szeretek úgy lépnek át rajtam, hogy csak lesek. Régen családot akartam, gyereket mint mindenki más. Aztán csak valakit aki szeret. Aztán csak barátokat. Legalább egyet. Annyíra akartam, hogy hazudtam magamnak,…..
Félrefordítások Lebukott a MÁV! 2009.06.28 05:14:00
Marci leleplezi a MÁV-ot: Nem tudom hogy álltok itt a blogon a német nyelvvel, de merem állítani hogy már most jobban, mint a srácok a MÁV-nál... Az elmúlt hetekben arra vetemedtem hogy szeretett ótvaros vasutunkkal jövök vissza egyetemre Németországba, és hát mostantól nem fogom…..
Brittany 2009.06.28 06:46:06
Életfélelem 2.0 Miss U 2009.06.24 19:14:00
Elementális erővel tört rám a hiányod. Töprengek, hogy milyen indokkkal léphetnék kapcsolatba veled, de semmi értelmes nem jut eszembe. Miért nem hívhatlak fel telefonon, csak hogy dumáljunk? Miért nem ugorhatok át hozzád?Gondoltam írok emilt, de csak végigbőgném, egy újabb…..
Életfélelem 2.0 Nyár 2009.06.20 18:03:58
Ahogy szokott. Nyár van és én még a szokásosnál is magányosabb vagyok. Egész nyáron munka. Ez van. Mindig. Ha valaki azt mondaná három hónapon belül meghalok, isten bizony fellélegeznék. ..
hu_neutrino gyönnyörű gyűjtést küldött, és mindet egyetlen könyvből:Olvastam Robert Charles Wilson Spin c. könyvét, és jó néhány helynél eszembe jutott, hogy jó lenne megnézni azt is, hogy volt ez eredetiben. Gondoltam, megosztom veletek ezt a gyűjtést. Ha úgy ítéled meg,…..
Brittany 2009.06.07 13:21:22
@Ypszi: SM-nek rövidítik, de lehet, hogy mostanában változik elvégre elég viccesen hangzik, hogy valaki Sms, nem? Egyébként angolul Multiplex Sclerosis, tehát az MS lenne.
Baja beküldésében azt írja, hogy a mellékelt tájékoztató szerint Magyarországon kicsivel többe kerül a Zippo üngyújtók javíttatása, mint Amerikában.Olvassátok el a magyar fordítást, kiderül, hogy ez valóban így van, de a különbség összesen egyetlen cent:Tekintve, hogy a…..
Brittany 2009.05.21 06:32:34
Brittany 2009.05.21 17:42:37
@in_my_opinion: nekem elsőre az jött le, hogy "egy centet már levontunk" tehát valahogy benne van az árban. de akkor se klappolt. Mindegy jó hogy van még hova fejlődni:))
Készültem a Netversfesztre www.netversfeszt.hu , csütörtöktől vasárnapig volt meghirdetve, de most kivételesen pénteken volt a Szósz utolsó felvétele. A végeredményt nem mondom el, tessék megnézni. Én ma kivételesen láttam, és mi tagadás, hülyére röhögtem magam a saját…..
Brittany 2009.05.11 07:32:33
@kjá: Nem tudom, nekem például pont így jó! Az előző sorozatokat is szerettem, de ez talán a legjobb. tényleg nagyon klassz volt az írásod és várady Szabolcsban meg egy színész veszett el! És Mácsai mint macsó!
Életfélelem 2.0 Csak mondom 2009.05.10 06:51:00
A 21. heti horoszkópom szerint:"Itt az ideje, hogy hangot adjon szerelmi vonzalmának. Igaz, hogy erről tud a kiválasztott, mégis szivesen hallaná újra. Szerdán erőn felül teljesetít a munkahelyén és ezt fönőke is látja. Káprázatos légvárat építhet a semmire alapozva,…..
Laca először azt írja, hogy nem lesz félrefordítás, de aztán mégis lesz:Nem egy konkrét félrefordítást jelentenék be/fel, csak egy médiaszerte burjánzó jelenséggel kapcsolatban zsörtölődnék csöppet. Van ez a zenekar, a Rolling Stones, amit én különösebben nem kedvelek, de…..
Brittany 2009.05.05 08:19:12
@Leiter Jakab: Szerintem nézőpont kérdése az egész: ha te vagy a rolling stone akkkor hűdefrankó, ellenben ha lányos apa vagy ...
Kiss Judit Ágnes naplova Véletlen 2009.05.03 09:34:46
Ma keresztelőn voltunk. Szégyen, mennyire megmérgeződtem a katolikus iskolában,. Korábban semmi bajom nem volt egy misével, most meg taszít. Talán túl sok volt három év alatt? Vagy csak rossz élmények kapcsolódnak hozzá? Sajnos úgy láttam, az egyházi iskolás gyerekeknek mind…..
Életfélelem 2.0 Tears off 2009.04.12 22:25:00
Húsvét vasárnap. Egyedül ültem a szobámban és sírtam. Sirtam a munkahelyem miatt, az iskola miatt, család miatt és a barátok miatt. merthogy minden fronton teljes a csőd. Persze ez az én hibám. Olyan keveset akarok az élettől. Egy munkát, hogy megéljek és hogy egy pici…..
Nagypénteken déltől háromig szenvedett, háromkor meghalt anya. Mint Jézus. Nagypénteken dél és három között. Egy kereszténynek ez jel, hogy Isten figyel rá. Anya azt mondta, akiket nagyon szeret Isten, Nagypénteken viszi el. Mellette voltunk apával és tesómmal. Jó, hogy már nem…..
Brittany 2009.04.12 17:14:59