Regisztráció Blogot indítok
Adatok
KatonaKlári

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Folytassuk egy kicsit a lapos Föld elképzelésével kapcsolatos gondolkodást! Merthogy már magyar Lapos Föld Társaság is létesült, méghozzá Székely Sándor feltaláló által alapítva, ami hát ebben a formában valahogy oximoronnak tűnik a számomra. Egy előző írás már szólt a témáról – ha azt még nem…..
KatonaKlári 2018.03.10 21:32:54
Mélyen tisztelt, óriási türelemmel rendelkező Howard L. Braden!

Én csak azt szeretnám megkérdezni, hogy miért látok el addig, ameddig a szemem ellát? És ha igen, akkor miért?

Viccet picit félretolva, én tényleg végigolvastam az egész eddigit. Az összes linket megnéztem. Néha a hajamat téptem, néha hangosan pusztultam, néha öcsém segítségét hívtam, mert vannak olyan dolgok, amiket egyedül már olvasni is ciki. Én csak egyetlenegy linkkel fárasztalak, ezt javaslom bemásolni, ha olyan kérdésekbe ütközöl, amire már megvannak a válaszok a vonatkozó tankönyvekben. (ezt majd a legvégén, ebből mindenki megtudhatja az összes kérdésére a választ anélkül, hogy agyi kapacitásodat lemerítenéd.)

Azt is elárulom, hogy műkedvelő "fizikus" vagyok, előszeretettel gyártok elméleteket, -főleg kvantumfizikai területen-, vonzódom a hullámtanhoz, elvarázsolnak az állóhullámos, frekvenciás, állandó mágneses mezős kísérletek.

Fontos megjegyeznem, hogy mielőtt még bárkit lefárasztok feltevéseimmel, én veszem a fáradtságot, és letöltöm a gimis fizikakönyveket, nem vagyok rest belemászni, és értelmezni az elsőre vadnak tűnő képletekbe, és pont addig gyűröm, amíg megértem.

Vannak persze olyan területek, amik meghaladják az erre fordítható időmet, pl áramlástan, vagy mondjuk bolygók tömegének "gyalog" kiszámítása, ismert, és elfogadott adatok alapján. Véleményem, és hozzáállásom annyi, hogy amíg nem tudom pl értelmezni a szögfüggvényeket, addig nem akarom megérteni az égi mechanikát.

És nyugi, a Bibliából sem fogok idézni, ha elakadok valahol.
És ezen a ponton át is kötnék 2017.03.18 18:20:55 dátum alatt tett megjegyzésedre arról a bizonyos kísérletről, amihez nincsenek még meg a megfelelő forrásaid. Na ez érdekel. Tudom, hogy ez a fórum nem erről szól, ezért csak annyit kérek, hogy e-mail címet, vagy megfelelő fórum linket másolj ide lszi, vagy az általam megadott emilcímre írj ezzel kapcsolatban, hadd kérdezzek, javasoljak, osszak meg fejemben lévő dolgokat.

És egy kis releváns tartalom. A pszichológiai oldaláról még senki sem közelítette meg a laposföld jelenséget, - legalábbis is itt nem. Meglátásom, hogy akkor burjánzik a legképtelenebb elgondolás, ha valaki(k) reménytelennek, üresnek, céltalannak érzik helyzetüket, életüket. Az is tiszta, h nem az egyének tehetnek erről, de ez már szociológiai, politikai, gazdasági vizekre visz, esetleg máshol, máskor fejtegetem, ha érdekes.

Ezen a fórumon 2x8 órát, a youtube-on kb 10x ennyit csesztem el az életemből, mert igazi kihívás hiányos releváns tudással rendelkező, jóindulatú érdeklődőknek igazán leegyszerűsítve bebizonyítani még egy ilyen egyszerűnek látszó dolgot is, mint pl a Föld (tudományosan tesztelt, ellenőrizhető, ezáltal elfogadott) formáját. Tetszik a tudományos eredményekhez való hozzáállásod, jelesül, hogy a tévedés is eredmény. Tetszik az is, hogy mindent valószínűleg nem lehet megtudni -mint egy hiperbola, ami egy egyeneshez a végtelenbe tart, de hát nem éri el-, az én vélekedésem is hasonló. (Külön fórumot megérne a "végtelen"-ről, és annak fajtáiról diskurálni.)

A lényeg, ami miatt egyáltalán ide írok, az az, hogy szerintem ennek a rengeteg energiának, -amit ide befektettél-, egy részét "pazarold" olyan emberekkel való együttgondolkodásra, kísérletezésre, amilyennek pl magamat is tartom. Tapasztalatom szerint akkor "hasít" az ember, ha kreatív közegben, és nem egyedül gondolkodik, tervez.

Ha tetszik, amit írtam, és érdekel pár lehetőség, amikkel legalább az alapfinanszírozást meg lehet oldani, írj, gondolkodjunk együtt.

Üdv, Attila

ui.: végül az ígért link, hogy ne kelljen annyit koptatni a billentyűzetet:)

www.youtube.com/watch?v=-K8MK0Alr5A