Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rogak

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kijött az első előzetes a hatodik, egyben utolsó, egyben Kevin Sapcey mentesített House of Cards-évadból, amiben az ötödik etap végén elnöknek beiktatott Claire viszi a prímet, a kedves ura meg sehol, semmilyen formában nem tűnik fel benne említés szintjén túl, mert szexuális zaklatási botrányokba…..
Rogak 2018.03.05 15:19:10
@IamTwo:

Rapp egy dolog. Csak aztán jött a következő, meg a következő, meg a következő, meg a következő .... Ha jól emlékszem, már jóval 10 felett járunk és voltak azért komolyabb ügyei is a leteperős ajánlatnál.

Egy huszonévesen előadott részeg nyomulást, 20 évvel ezelőttről még talán el lehetne nézni, de itt láthatóan nem egyszeri esetről van szó, még a House of Cardsban is volt olyan stábtag akit zaklatott.
Rogak 2018.03.05 16:43:27
@IamTwo:

Tudtommal Spacey nem ül börtönben, szóval nem tudom, hogy jön ide a BTK.

Attól, hogy valami nem minősül bűncselekménynek még lehet elítélendő. Ha te pl. egy munkahelyi bulin részegen letepered az egyik kollegát/kolléganőt akkor egy esetet talán még elnéznek, de ha ezt minden alkalommal eljátszod és a végén már a munkahelyen is taperolod a kollégákat (pláne ha a beosztottaid), akkor előbb-utóbb valószínűleg el fognak köszönni tőled és baromira nem fog érdekelni senkit, hogy amúgy mennyire vagy jó abban amit csinálsz. Ehhez nem kell, hogy bármilyen bűncselekményt megvalósítson a viselkedésed.

A Rappos esetnél nem voltam ott, nem tudom mi történt pontosan. Amíg csak ez az egy eset volt ismert, arra én is azt mondtam, hogy ez lehet egyszeri bunkóság/túl sok pia hatása, de amikor valakiről sorra derül ki, hogy sok-sok emberrel játszotta ugyanezt, ott már nem túlzás kvázi erőszakról beszélni, mert a szándék innentől elég egyértelmű, így itt az erőszakot a zaklatástól legfeljebb csak a Kovács Zoltáni "de sikerült?" kérdés választja el. A nemleges válasz pedig nem az elkövető érdeme.
Rogak 2018.03.05 17:32:58
@IamTwo:

Én pedig pont azt írtam le, hogy miért nem túlzó, miért nem tévedés Spacey esetében "kvázi erőszakról" beszélni.
A kvázi erőszak nem erőszak, senki nem is állított olyat - a poszt sem - hogy Spacey megerőszakolta volna Rapp-ot. Az viszont az utóbb kiderült esetekből világosan látszik, hogy ez volt a cél, legfeljebb nem sikerült. Ezért történt csak "kvázi" erőszak, de ez nem Spaceyn múlott. Értem, hogy te csak erről az esetről beszélsz, de mivel Spaceynél ez a "rámászom a másikra és leszarom, hogy akarja-e" az általános viselkedése része volt, így nem lehet külön választani egy-egy esetet.

Akkor állna meg amit mondasz, ha valóban csak és kizárólag ez az egy eset lenne, akkor én is túlzónak tartanám "kvázi erőszakról" beszélni, de nem csak ez az egy eset volt. Lásd: 444.hu/2017/11/03/kevin-spacey-a-house-of-cards-stabjat-is-zaklatta

Azért azt ne felejtsd el, hogy itt jellemzően azokat az eseteket ismerjük, ahol az áldozat volt annyira karakán, hogy ellen tudott állni. Azt nem tudjuk, hogy hány olyan eset lehet, amikor az áldozat nem akarta ugyan a dolgot, de Spacey hatalmától tartva inkább engedett és a szégyen miatt azóta se beszél. Nem túl valószínű, hogy 30 éven át játszotta volna ezt Spacey, úgy hogy közben soha nem sikerült.