Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Majd Leonard

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Spoileres elmélkedés a Trónok harca sorozatról és sok minden másról is. Csak akkor olvass tovább, ha láttad már a 8. évad 5. részét, vagy nem zavar a spoiler!..
A tisztes állampolgárok nem csak hogy rendesen szavaznak a nagykövetségen, hanem mint a lovin, egy-két kézremegés elleni védőfelestől szilárd markukban szorongatják a fogadási szelvényeket, és torkuk szakadtából szurkolnak a... busás nyeremény reményében!..
"Ki a felsorolás puszta élvezetéért állít össze listákat, ki a lista énekelhetőségének ihletésére, ki pedig ahogy az úgynevezett kaotikus felsorolásokban látjuk az egymással különösebb kapcsolatban nem lévő tárgyak összegyűjtésében talál gyönyörűséget." – Írja Umberto Eco A lista mámora c.…..
Ljubljana Gang Március 15. 2018.03.16 16:29:21
Hogyan ünnepeljünk a nemzeti ünnepünkön Szlovéniában? Az az ötlet is szóba került, hogy kokárdát tűzünk a ljubljanai sárkányra, aztán elvetettük, hiszen megoszlott a véleményünk arról, hogy vajon mi mit szólnánk, ha a Lánchíd oroszlánjaira tűznének zászlót a szlovén nacionalisták. Végül csak ilyen…..
Egy poszt az ebédeinkről igazán trash képekkel! Már kezdjük megismerni, hogy hol érdemes Študentski Bonit használni az ebédhez, a kezdeti rácsodálkozás viszont még nem múlt el teljesen, még mindig csodálatosnak tartjuk, hogy 3 euró alatt háromfogásos ebédet tudunk enni. Vagy ingyen szendvicset.…..
Ljubljana Gang Ki az igazi Kekec? 2018.03.03 19:52:38
A főszerkesztő asszonytól azt az instrukciót kaptuk, hogy tollunkkal ne tétovázzunk, hanem csak úgy csíkszentmihályisan, flow-ból kanyarintsuk a posztjainkat, és hogy is mernék kekeckedni vele, viszont kapásból itt van egy meghatározó ljubljanai ikon, egy, a felszín alatt húzódó szlovén archetípus,…..
Majd Leonard 2018.03.04 13:40:24
@Citizen AD: Kedves Ádám, köszönöm a javaslatot, de inkább nem. Blogot írni komoly vállalás, hiszen te döntöd el a témát, határozod meg a stílust és a kereteket. A blog olyan, mint egy gyermek, állandóan gondozni kell, és (részben) tied a felelősség, hogy mi lesz belőle.... Az internet ráadásul nem felejt...Egyik kedvenc színészem, Russel Crowe idevágó filmrészlete foglalja össze ezt legjobban: youtu.be/CDpTc32sV1Y
Idén Ljubljanában leszünk a választás idején, úgyhogy itt kint fogunk szavazni. Ezt szerencsére teljesen online el tudtuk intézni. Sokáig fontolgattuk, hogy hogy legyen - menjünk-e haza a választás napjára, vagy maradjunk otthon, mert húsvétra amúgy is hazamegyünk -, de végül úgy döntöttünk, hogy…..
Majd Leonard 2018.03.04 11:28:44
@Citizen AD: Az adatok nyilván nem erasmusos egyetemistákra vonatkoznak, hanem a tartósan külföldön élőkre..a trend az érdekes, hogy nő a szavazási kedv.
Folytatjuk! Ugyan csak egy új termékkel bővült a bagett-palettánk, a régi ízeket is revizionáltuk. Részben. Bagett from Interspar A napokban megkóstoltuk az Intersparban vásárolt bagettet. Ez is 0,39 EUR volt, csakúgy, mint az eddigi szupermarketes bagettek, de más volt, mint a többi. A formája…..
Tegnap még azt hittem, angolul fogom írni a blogot, hogy hasznos infókkal láthassam el a külföldi erasmusos sorstársaimat, de tévedtem. Jobban ráveszem magam, hogy írjak, ha magyarul tehetem. Ma voltam bankszámlát nyitni, de erről majd írok egy következő bejegyzésben. A bankos nő vette észre, hogy…..
Elhatároztuk, hogy kintlétünk alatt összehasonlítjuk az itt kapható bagetteket. Első pár nap a Lidl-ben vettük, majd egyet az Aldiból is kipróbáltunk. Aztán jött a Mercator bagett, és holnap reggelire egy Stara Pekarna bagettet fogunk megkóstolni. (Update: megkóstoltuk.) Bagett from Lidl A…..
Ljubljana Gang Budimpešta 2018.02.28 23:07:29
Kaptunk egy levelet, hogy vegyünk részt egy háromnapos, két éjszakás városnézős Erasmus-partyn, az úticél Bécs, Pozsony és Budapest! Kíváncsi voltam, mit néznek meg Budapesten az erasmusosok, úgyhogy csináltam egy térképet róla. ❋ Day 2 ( Bratislava – Budapest)After breakfast (which is included…..
Ljubljana Gang Študentski Boni 2018.02.22 17:13:54
Erről tudunk egyelőre a legkevesebbet. Tegnap futottunk egy majdnem felesleges kört emiatt. Elbicikliztünk az ESN irodába, hogy ott kérjünk szlovén SIM-kártyát, amit ingyen osztanak. Az iroda kicsit el van dugva, a cím: Pivovarniška ulica 6, ebben az udvarban van az egyik épületben az iroda a…..