Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Ivády Gábor

281 bejegyzést írt és 95 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
- Mit tennél, ha tűz ütne ki az irodában? - Kirohannék az épületből. - És ha látnád, hogy ott fekszem az osztályvezetői irodám közepén ájultan? - Akkor előtte letakarnálak egy lepedővel, hogy ne érjenek a lángok. - Ennél többet vártam volna tőled, hiszen könnyű, törékeny nő vagyok, te meg…..
- Szia, tegnap este megcsörgettelek, beszélni akartam veled a Q2 kampányról. Írtam is üzenet, hogy hívtalak. - Szia, válaszoltam is, hogy látom, hogy csörög a telefon. - Igen, de nem vetted fel. Mint csoportvezetőd elvárom, hogy ilyenkor kommunikálj velem! - Írtam, nem?..
- Bárcsak leszakadna a lift! - Ugyan már, ne legyen így elkeseredve, még csak most kezdődik ez a csodás nap! HR igazgatóként mondom, hogy fanatasztikus és persze kötelező coaching programjaink vannak, fizetjük a buszbérlet negyedét, adunk évente 2 óra extra szabadságot minden szülőnek, elképesztő…..
Ivády Gábor Tinder 2022.01.09 12:05:24
A patinás kávéházban szinte megállt az idő. Mintha soha nem változott volna benne semmi, pedig a megnyitásuk óta átvészeltek benne forradalmakat, világ- és polgárháborúkat, lebombázták, felgyújtották, többször újjáépítették, születtek a pincéjében bújtatott üldözöttek kisbabái és sokszor születtek a…..
Ivády Gábor Végrehajtó 2021.11.07 23:19:20
Kovács János 61 éves NAV végrehajtó zavartan állt a nappali közepén. A tévén, a vasalón, a dohányzóasztalon, sőt a sarokban halkan csordogáló szobaszökőkúton is ott díszelgett a lefoglalási sorszám, de mindezeket szinte teljesen eltakarta Derbenák Gertrúd kisvállalkozó, aki egyetlen lépéssel állt a…..
A napközbeni igenek már alig érdekesek, mert mindegyik tele van annyi új tapasztalattal és mégis rutinszerűséggel, ami mostanra megszokottá vált. Egyet mégis kiemelek. Későn este jöttünk haza kocsival, mellettem a 16 éves Zsombor fiam ült. Éjfél előtt nem sokkal Hatvannál láttam, hogy valaki…..
Sárga géva gomba. Imádjuk, főleg rántva. Ártéri területeken, fűzfák törzsén nő, nagyon ízletes, fiatalon rántva hasonlít a rántott sajthoz, idősebben a csirkehúshoz. Nem könnyű megtalálni, főleg most, hogy már nincs igazán szezonja. Délelőtt azon agyaltam, hogy merre lenne érdemes elindulni, mert az…..
Ma nem otthonról dolgoztam, bementem a székházba. A kollégáimmal tartottunk egy pár órás közös gondolkodást arról, hogy mik legyenek a közösen kitalált, jövőbeli céljaink és azokat milyen módon tudjuk majd mérni és elérni. Mindenre igent mondtam, de nem beletörődve a dolgokba, hanem újabb…..
A világ leghosszabb regénye a Marcel Proust tollából életre kelő „A la recherche du temps perdu”, vagyis magyar fordításban „Az eltűnt idő nyomában”. A francia író regénye az idő múlását és annak az emberekre gyakorolt hatását kívánja érzékletesen ábrázolni, teszi ezt több mint négyezer-kétszáz…..
Ma délelőtt két novella között felhívott egy nagyon kedves, régi barátom, aki akkor volt Terény község polgármestere, amikor én Ivádé. Elmesélte, hogy a a hat gyermeke közül az egyik fia most szeretne megnősülni augusztus 20-án és arra gondolt, hogy mi lenne, ha én adnám össze őket. Persze igent…..
Tegnap este megérkeztek a szomszédjaim Hollandiából. Jan ma reggel már füvet vágott, majd délben átjöttek és mondta, hogy ki van mint a rosseb mert ezt a meleget nem lehet elviselni. Judith viccesen megkérdezte (tőlem!!!), hogy esetleg egy pálinkához mit szólnánk. Azt a rohadt élet, dél van és nem…..
Ivády Gábor Igen hét - első nap 2021.08.30 18:00:00
Reggel a legkisebb fiam hamarabb ébredt fel mint én. Bebújt mellém az ágyba, finoman mellém kucorodott, majd egy nyolcévesnek megfelelően megrázta a fejemet és szólt, hogy tojást szeretne reggelezni. Gyűlölök felriadni, mert az álom és az ébrenlét közti mezsgyén születnek a legkreatívabb…..
Ivády Gábor Igen hét 2021.08.30 07:00:00
Egy hétig igent mondtam mindenre. Nem tudott róla senki, csak én. Kíváncsi voltam, hogy jobb lesz-e az életem, ha nincs bennem visszautasítás, hogy a végén mártírnak, vagy boldognak érzem-e majd magam, vajon meddig mennek el az emberek, gördülékenyebb lesz-e a munka, szorosabb lesz-e a kapcsolatom…..
- Mondja megnyomná a másodikat is? - Minek? ..
- Jó napot! Én a hetedikre megyek és ön? - Én is. - Maga HR-es? - Nem, csak behívattak. - Engem is. Nagyon félek, hogy mit akarnak, tudja tíz éve dolgozom a marketingen és most éppen egy kis hullámvölgyben vagyok, remélem nem akarnak kirúgni!  Maga nem fél? - Nem. - Hogy csinálja? - Amikor…..
- Pista mondd meg őszintén, hogy te mondtad el a vezérigazgatónak, hogy nem készült el a CPR jelentés? - Hogy mi van? - Jól van, tudom, hogy nehéz ez, de bennem megbízhatsz, jobb lesz neked is ha elmondod. - Fogalmam sincs miről beszélsz. - Na és persze a kiszivárogtatott narratíváról sem tudsz…..
- Miért van nálad doboz? - Kirúgtak, mert szerintük egyetlen projektet sem tudok egyedül befejezni, szétszórt vagyok és mindig mindent elfelejtek. - De mégis mit mondtál, nem tiltakoztál? - Mondták, hogy pakoljam össze az összes cuccom és ők majd utánam küldik amit otthagyok. Ezek után nem volt…..
- Szia, neked nincs tele a tököd ezzel az állandó csoportos leépítgetéssel? Mintha jódolgukban nem tudnának mást kitalálni ezek a szarházi HR-esek a hatodikon. Szerinted hányszor kell még elviselnünk ezt? - Szerintem neked már csak egyszer. Megnyomnád a hatost?..
- Szia Laci, úgy látom már megint be vagy rúgva. Miért iszol? - Mert nem tudom elviselni a főnököm folyamatos basztatását. - De akkor miért nem lépsz ki? - Mert szeretek inni...
- Te Vica, szerinted ha a lift felfelé halad és én közben nyelek egyet, akkor azt felnyelem, vagy lenyelem? - Nem tudom, ezen még nem gondolkodtam, de amikor Dubajban egyszer kint voltam egy nemzetközi fizikus konferencián hoszteszként, akkor az első éjjel az egyik professzorral kettesben éppen…..
- Figyi, bekentem a Józsi egerét Erős Pistával és előre röhögök mennyire üvölt majd, ha meló után feldugja a seggébe. - Te hülye vagy, senki nem dug egeret a seggébe - Nem?..
- Olvastad a tegnapi levelemet, amiben leírtam a véleményem a cégről? Mit gondolsz róla? - Szerintem nem volt elég merész. - Nem volt elég merész?! Hiszen leírtam, hogy az egész vállalat működése pocsék és itt senki nem vállal felelősséget a döntéseiért! Elküldtem mindenkinek, beleértve a…..
- Képzeld a múltkor négy órára beragadtam a liftbe. - Tudom, emlékszem rá, akkor én is megszívtam. - Az nem lehet, hiszen egyedül voltam a liftben, te nem is voltál ott. - Én az elsőn vártam ugyanúgy négy órát, de nem jött...
- Kálmán, úgy nézel ki mint egy disznó! - Igen, tudom, leettem magam ebédnél. - Meg még az is...
- Igaz, hogy a múltkor bezuhantál a liftaknába?  - Igen. - Elég szerencsétlen eset. - Dehogyis, tök szerencsém volt, ha ott lett volna a lift, ki sem tudtam volna mászni tőle...