Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lukedev

414 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az utóbbi időben főleg inserteket szkenneltem, úgyhogy ma jöjjön végre egy rendes katalógus is, mégpedig a legendás időszakból. Ez egy 84-es nyugat-európai katalógus, amely szokás szerint három nyelvű....angol, francia és spanyol. A lapokon ma már klasszikusnak számító készletek látszanak olyan…..
Mondjuk úgy, hogy nem az én reszortom szokott lenni a Matchbox katalógusok bemutatása... hiszen ezt a vonalat leginkább más pályatársak szokták vinni... ám ha már a birtokomba jutott egy ilyen gyöngyszem vétek lenne azt nem bemutatni. Főleg, hogy ehhez a line up-hoz a személyes kötődésem is erős,…..
A napokban a sok sok családi teendő miatt kicsit megborultam, de azért természetesen ezen a héten sem maradhat ki a szokásos Lego szóróanyag szkennelés. Főleg, mert ahogy látom, más kollégákat is erőteljesen megihletett a katalógusozásom, úgyhogy mostmár többen is mutatnak ilyesmiket. De…..
lukedev 2018.11.05 16:47:34
@Anak: Én is úgy áltam hozzá, hogy a régi technic beam-ek mennyivel jobbak voltak, amíg össze nem raktam 1-2 studless technic készletet.
Igen, teljesen más világ a kettő. De ha megnézed a studless elemek, nagyon korán elkezdtek beszivárogni a technicbe. Már a 8880-ban is voltak liftarmok (a vékony, 1/2 egység vastag), igaz csak pár darab. Studless liftarmokból sokkal merevebb vázat lehet építeni egy járműnek mint studded beamekből, illetve a kormányzásra / kormányzott kerék meghajtására is sokkal több lehetőséget ad. Igaz cserében több a spéci elem is (amik már nem is annyirra spécik, mert sok van belőle minden készletben, csak elrugaszkodnak alakban a hagyományos lego kockától).
Ugyanakkor én is nagyon szeretem a régi studded technic-et, mert az volt a technic, amikor gyerek voltam.
Amit viszont nem szeretek, azoka régi, fogazott csatlakozók. a 8865-ben még volt olyan, a 8880-ban már nem. Szeretnek megrepedni és eltörni:(

Nekem csak két kis technic lego volt meg gyerekkoromban, mégis a technic volt a kedvenc termékvonalam. Lenyűgözött hogy miket lehet belőle építeni, hogy tényleg működik, hogy ha itt tekered akkor ott elfordul a kerék, stb.
A 8094 a mai napig lenyűgöz, szerintem nagyon jól néz ki. Igaz hogy a 9394 minden szempontból felülmúlja, de egyértelműen a 8094 kelti bennem az instant get érzést.
A sok sárga és szürke elem kombinációja ad neki egy ilyen ipari hangulatot.

Nekem egyébként kifejezetten tetszik, hogy a régi nagy technic készletekben kevés színt használtak. Pl a 8865 vagy a 8880 alváza és a fő szerkezeti tartó rész szürke. Minden szürke: a fogaskerekek, a beamek, minden. Kivéve a csapokat (amik alig látszanak ki) és a tengelyek. Olyan hangulata van mintha nem is gyerekjáték lenne hanem valami olyasmi amivel technika órán a szertárban kell bíbelődni.
Persze az újabb készleteg színkódolása nagyban segíti az építést, de az elkészült model (ha a külső borítást, paneleket leszámítjuk) úgy néz ki mint amit kint felejtettek szobafestés közben: mindenféle színű.

@Yaesu: Irígykedem, hogy 16 évesen meg volt neked a 8865. Gyerekként nagyon szerettem volna azt az autót, el sem tudtam képzelni, hogy létezhet ekkora lego autó (a mellette lévő fogaskerék alapján tudtam következtetni a méretére). Mennyit ábrándoztam ez alapján az egy kép alapján hogy hogy nézhet ki a valóságban, és milyen lehet játszani vele:) gyerekkorom meghatározó élménye volt.
Szerencsére ma már meg van ez is, és a 8880 is.
És lassan teljes lesz a 8094 és a 9394 is.
Egy kis visszaemlékezésre hívlak ma reggel titeket….ez egy igazán szép őszi szombat reggel, amiről mindig eszembe jutnak a gyerekkorom szombat reggelei. Úgyhogy ugyan ez most lényegében egy tízes lista lesz, de inkább egy kis kollektív emlékfelidézésnek szánom, főleg az én korosztályomnak….. úgyhogy…..
lukedev 2018.10.08 10:14:14
@Anak: Nekem nagyon megmaradt a fess egy képet Sindy" reklámnak a háttérdala. A mai napig a fülemben van a dallama, és szövegfoszlányok nekem is meg vannak belőle.
Lehetséges, hogy azért, mert valamelyik rokon felvette nekem videóra a kacsameséket, ami nagy kedvenc volt, és így megnéztem azt a reklámot is vagy ezerszer.
lukehamardikblogja link 2018.03.06 14:18:57
lukedev 2018.07.16 16:57:29
Ez az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a…..
lukedev 2018.07.16 16:48:09
lukemasikblogja teszt bejegyzés 2018.03.02 17:06:54
lorem ipsum..
lukedev 2018.07.16 16:39:54
æEz az első bejegyzés, amit automatikusan hoztunk létre. Vázlatban van, így csak a blogod tagjai láthatják. Próbáld meg átszerkeszteni, ha sikerült akár törölheted is és kezdődhet a blogolás.   autómatikusa autómatikus!! Kérdéseket és észrevételeidet a support@blog.hu címre tudod elküldeni. Jó…..
Itt az új évszak és ez nemcsak az örömöt hoz az életünkbe, de eszünkbe juttatja azt is, hogy bizony itt a tavaszi nagytakarítás ideje is. De hogyan tehetjük könnyebbé a rutinszerű, sokszor fáradságos munkát? 1. Ne mindent egyszerre és pár nap alatt akarjunk megcsinálni Készítsünk egy heti tervet,…..
lukemasikblogja link 2018.03.06 14:18:57
blog.hu blog.hu..
lukehamardikblogja teszt bejegyzés 2018.03.02 17:06:54
Behavazva - Sítúra és termálkúra 2018. január 31. - február 6. A hova menjünk síelni kérdésre Ausztria általában kiütéses győzelmet arat. A fogas kérdés inkább az, hogy az osztrák síterepek bőségének zavarán hogy legyünk úrrá, és hova menjen az, aki nem(csak) a sípályák ördöge. Ehhez ajánlok egy…..
Viktória-vízesés: a világ legextrémebb végtelenített medencéje 2017 dec. 15- 17. Ha csak egy szóval írhatnám le a Viktória-vízesést, akkor a csudálatos Mary Poppins nyomán azt mondanám, hogy szuperfrenofrenetikomaxikapitális! A Zimbabwe és Zambia határán levő Unesco Világörökség listás zuhatag 1708…..
Hajós és dzsipes szafari: Okavango-delta és Chobe Nemzeti Park 2017 dec. 10- 14. Az Etosha után rendületlenül haladtunk tobább a gerald durrelli úton immár Botswana felé, és ehhez továbbra is volt mit vadászni az utakon fényképezőgépünkkel. Az Okavango-delta és a Chobe Nemzeti Park főszereplői is az…..
Állatos mozizás az Etosha Nemzeti Parkban 2017. dec. 7- 10. Leírhatatlan élmény a saját élőhelyén szabadon látni elefántot, oroszlánt, zsiráfot. Ennélfogva ebben a posztban még a szokásosnál is több kép van, és ezeket sem volt egyszerű szelektálni.  Ilyen egy igazi állatkert, aminek láttán a namíb…..
Sokszor alig várjuk, hogy a fárasztó munkanap vagy túlzsúfolt hét után, egy kellemes vacsora mellett végre ellazulhassunk. Szeretnénk megadni a módját, hogy az étkezés valóban öröm és kikapcsolódás legyen, ehhez azonban nélkülözhetetlen egy jól kitalált étkező.   Az étkező egyike otthonunk…..