Regisztráció Blogot indítok
Adatok
MASTERTAPE

3 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mit tudtok arról, hogy a bazilika népszerű köztéri lépcsőjét elkerítik? Tegnap este arra jártam és épül ki a kerítés, nem tudom mik a tervek, hogy tényleg el akarják zárni estére a söröző fiatalok elől, vagy csak "dísz" lesz. – dobta föl a hírt a Heti Betonos Smiló…..
MASTERTAPE 2012.06.24 20:44:16
Érdekes ez a történet. Talán mostanra érhetett össze az egyház és a politika, hogy a helyi előljáróság építési engedélyig is eljuttatta az ügyet. Egy történet: 35 évvel ezelőtt épp talán kisiskolás lehettem a Bazilika melletti általános iskolában. Akkor még nem volt ilyen csili-vili a placc, tele volt autókkal, keresztül-kasul átjárató volt a tér és a Bazilika körüli kerengő keramit kockával volt burkolva. Még a metró szellőzője sem került oda. A tér nagyfiúinak az volt a játék, hogy a templom egyik sarkában mindig kiengedték a locsoló csap vizét, ami pl. télen igazi koripályává fagyott. Mi kicsik ártatlanul bujócskáztunk az egyik kiszögellésben, amikor a lerakott táskáinkat egy fekete köpenyes illető elemelte és beszaladt vele a szomszéd házba. Kiderült, hogy a plébános volt és a plébánia irodájába rekvirálta a kis táskáinkat. Azzal az indokkal, hogy ezzel megbüntet bennünket, hogy kinyitottuk a csapot. Sajátos módja volt az igazságszolgáltatásnak. Jöttek a szülők, mi bőgtünk és hiába hajtogattuk, hogy nem mi jegesítettünk. A végén nekünk kellett elnézést kérni. A mai napig igazságtalannak érzem ezt a helyzetet és felháborítónak. Viszont el kell fogadni, hogy az azóta mérhetetlen pénzből felújított épületet védeni kell. Még szerencse, hogy nem palánkkal, meg betonfallal, hanem ugyancsak horror áron elkészített kovácsolt vas kerítéssel. De biza ezt is őrizni kell, mert a dakota elviszi a méh telepre és aztán megint oda fognak pisilni a ház tövébe...
1960-ban egy Nohab próbázott a hazai síneken. A folytatást ismerjük, vásárolt kis országunk 20 Nohabot, amik talán a legnépszerűbb hazai dízelek lettek. Talán valahol a próbák során megesett hasonló együttállás, mint a képen. A Demonstrator Tillig 2010-es klubmodell, az 520-as a…..
... a Margit-szigeten van, kicsivel a Casino kikötője alatt:A sirályok csak vártak, vártak, végül felszálltak, pedig nem is jött busz :)..
FIGYELEM, A RENGETEG LÁTOGATÓ MIATT 3 ÓRÁRA LETILTÓDOTT A KÉPTÁRHELYEM, EZÉRT MINDENKITŐL SORRY, DE A VILÁG RENDJE HELYREÁLLT. (Ez az epizód egy előző folytatása. Ha tudni akarod, hogy hol vagyunk és mit csinálunk, ide kattints az előzményekért.) Senki nem vett észre.…..
Alig, hogy megíródott az előző bejegyzés BZoli barátom jelezte, hogy a MÁV másolni kezdte a Tilliget, legalábbis ő valami ilyesmit látott az Indóház novemberi számában, a hírek között. Történt ugyanis, hogy az M62 223-as gép olyasmi kapaszkodót kapott, mint a Tillig…..
vasuTTmodell Kühn BR103 DB 2009.05.13 09:21:00
Sokan és nagyon várták már a DB BR103-as mozdonyának megjelenését. Erre most itt van mindjárt két kiadásban is, a TEE bordó-csont festésű változatban. A Kühn a hosszított vezetőállású, míg a Tillig a rövidebb fülkés változattal lépett piacra előbb, ez a modellek…..
Újdonság jelent meg a Roco honlapján, egy elektromos fordítókorong és a hozzá kapható kiegészító vágány szett. Újra valami jó dolog TT-ben - gondoltam. Eszembe jutott, hogy a Fleischmann is gyárt fordítókorongot, hát gyorsan rákattintottam az oldalukra. És mit látok?? Hát ez…..
Mastertape Blogja Nyár van 1. 2008.07.12 17:59:00
Tehát ott folytatom, ahol abbahagytam. Letudtuk a Kupé magazin tavaszi, utolsó adását, aztán kicsit kifújtam magam. Ez annyit tesz, hogy elkezdtem utólérni magam a hanyagolt munkáimmal. A tévézés mellett ugyanis a hangstúdiónk feladatait is el kellett látnom. Számos olyan hanganyag…..
Honnan is kezdjem? Ugorjunk vissza április elejére!Történt, hogy lapozgattam az általam kedvelt, színvonalasnak tartott vasúti magazint, az Indóházat. Mivel nem vagyok hardcore vasútőrült, ezért visszafogottan, de kellő érdeklődéssel figyelgetem a vaspályák világát. Hogy honnan…..
Mastertape Blogja Belekezdek 2008.06.01 16:19:00
Szeretettel köszöntök mindenkit, aki arra az elvetemült elhatározásra jutott, hogy belolvas a blogomba.39 éves vagyok és bőségesen lenne mit írnom, de most inkább csak belecsapok a kellős közepébe. Aki rátalált erre a naplóra, az a kedves olvasó a vasútmodellezős…..