Regisztráció Blogot indítok
Adatok
gyszabolcs

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  A 45-60 év körüli olvasóinknak talán megdobban a szíve a mai téma hallatán, hiszen a "legendás" magnókazettáról szól a mai mese. Ezen korosztály tagjainak szinte kivétel nélkül van valamilyen sztorija ami összefügg a kazettával azaz hivatalos nevén a compact-cassette-tel. Ki ne tekerte volna…..
A Kraftwerkről, Ralf Hütter és Florian Schneider düsseldorfban alakult zenekaráról ma már szinte lehetetlen anélkül beszélni, hogy ne lógna ott felettünk - mint Damoklész kardja - a Kraftwerk hatalmas hatása a kortárs könnyűzenére. Még jobban megnehezíti a dolgunkat, hogy a Kraftwerk nem csak saját…..
gyszabolcs 2018.02.22 14:51:52
@Womb Raider: "meg egy japán elektronikus zenét játszó együttes egyetlen nagylemezéről származott. Sajnos most nem ugrik be a nevük"

Logic System, de nem együttes hanem Hideki Matsutake, a Yellow Magic Orchestra egykori programozójának szóló projektje. Logic című első nagylemezéről több szerzemény is szignálként funkcionált különféle televíziós műsorokban a nyolcvanas években. Ez ha jól emlékszem, konkrétan a Hírháttér című műsornak: www.youtube.com/watch?v=ELVbJDAwI0E
gyszabolcs 2018.02.23 13:01:10
@rozsomák: Tökéletesen igaz amit írsz de nem emlékszem, hogy Tomita vagy a YMO számait szignálként használta volna bármelyik akkori televíziós műsor. A Logic System-ről viszont biztosan tudom, hogy a '81-es Logic című lemezéről többet is, természetesen így az nem is lehetett a 70-es években.

@Womb Raider: Köszi! A Cavinton lassan nekem is időszerű lesz, régen voltak már azok a '80-as évek. :)