Regisztráció Blogot indítok
Adatok
lelkesz

0 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kifinomult liberális képszerkesztés   Az előző heti első rész után a mai Mancsban zárul a kétrészes riportsorozat a polgári underground köreiről, a Mandiner, a Konzervatórium, a Jobbklikk és a Kommentár világáról. A második részben a szellemi háttérről olvashatnak az…..
Napi Maflás TÚL A SPORTON 2011.01.25 07:41:00
 Már több kommentben szóba került a sportszerűség. Mindenkinél másutt húzódik a határ. Az ökölvívásban sportszerűtlennek számít a rúgás, a Muay Thaiban a földharc, a judóban, birkózásban az ütések…a szabályok mindig keretek közé szorítják az embert, és…..
 Amnon Darsa krav maga Expert 5 szeminárium Budapest 2010-08-12 Szerencsére mindez egy krav maga-szemináriumon történt, amiről itt olvasható egy rövid beszámoló és egy interjú. Magas fokozatú izraeli instruktor látogatott hazánkba Amnon Darsa személyében, hogy egy-egy…..
Zseniális teleképregényt talált mikes a youtube-on. Az ismeretlen szerző elkészítette a Szomszédok új epizódját, amiben Kutya úr gárdistaként parlagfüvet szed, Vágási Feri nem tudja, hogy mi az az aktív tábla, és Taki bá megint elütött egy huligánt. Néhol nincsen hang,…..
  Az íreket és az olaszokat összehozni a cigányokkal? Hát ez elég meredek. Ez volt előző két posztom kommentjeinek egyik tanulsága. Mi a cigány ebben a képletben? Jelző? Állapothatározó? Vagy a romani nép megjelölése? Talán az összes egyszerre. Ki a cigány, és ki a…..
  Elkezdődött az enyingi banda pere Veszprémben. A Székesfehérvárra bosszút állni induló társaság végül a veszprémi Patrióta Lokálban kötött ki. Az áldozat, Marian Cozma azóta szobrot kapott, filmet készítettek róla, és egy politikai párt is parlamenti tényező…..
A vészhelyzet felismerése és elkerülése mellett feltétlenül szót kell ejteni a személyes tér védelméről. A szituációk besorolásakor vagy amikor igyekszünk elhagyni egy veszélyzónát, segítségünkre lehet annak a kérdésnek a megválaszolásában, hogy ez most tényleg…..
lelkesz 2010.05.18 10:26:16
HeStyle Szubjektív: a svéd divat 2010.05.16 12:55:00
Sokszor megfogalmazódott bennem a kérdés, hogy a svédeknek vajon honnan van ilyen érzékük a divathoz. A nagyobb külföldi streetfashion oldalakat böngészve rengeteg svéd fiúról és lányról láthatóak képek. Mindig törekszenek az egyszerűségre, de ha közelebbről megnézzük,…..
Megnéztük az Évtized Filmjét. A hihetetlen képi világ, az akcióban gazdag cselekmény, a fordulatos történetvezetés, a nézőt órákon át a székhez szögező grafika elevensége, a plasztikus kidolgozottság, a film világának egyedisége és a lélegzetelállító kamerakezelés teszi…..
Tucano barátunk egy sokunk számára ismeretlen világba kalahuzol el bennünket. Ez a világ nem csak ismeretlen, hanem túlzás nélkül állíthatom felfoghatatlan: szabályai megbotránkoztathatnak, teszem hozzá, nem véletlenül. Egy országról lesz szó, ahol farkas törvények uralkodnak. Az életben maradás…..
 Blassius művész urunk pedig folytatja, mindannyiunk óriási örömére. Valójában Jutkát nosferato nemdohányzó posztja alapján raktuk össze, együttes erővel. Ma ugyanis a késő negyvenes-ötvenes-hatvanas éveikben járó nagyhangú, szabadszájú dohányos hölgyeket fogjuk…..
Az iskolán belüli erőszak újabb példáját írta meg nekünk Bukott rockzenész - b-oldal.blog.hu -. Levele olvasása közben még a legjámborabb szülő zsebében is kinyílik a bicska, egyszerűen hihetetlen, hogy ennyire eszköztelenné vált az iskola az erőszakkal szemben. Kedves…..
lelkesz 2009.12.02 13:26:13
Kicsiknél (hatéves korig)jó a dzsúdó, később már ütnek és rúgnak, ezellen semmit sem ér (gyerekekkel foglalkozom, látom).
javaslatom:
www.kravjunior.com
A krav-maga (izraeli önvédelmi rendszer) gyermek, ill. ifjúsági változata. A kamaszoknak előfordul külön csoport, 12-16 éves korig. Kemény de emberséges edzések, hangsúlyos pszichés felkészítés.
Honfitársaink. Magyarok, nem magyarok és vérző szívű liberálisok. Korszakhatárhoz érkeztünk.A III. Magyar Köztársaságnak ezennel vége. Az új korszakot Orbánizmusnak vagy Orbánságnak fogják hívni - kinek melyik tetszik. És talán ez lesz az egyetlen dolog, amiben még szavunk…..
lelkesz 2009.11.29 21:56:57
Úgy jó igazán, ha az olvasónak magától esik le, mi is furcsa ezen a képen. Elsőre ugye köznapi látvány, a Szeged környéki település tornacsarnokának információs tábláját látjuk az alaprajzzal. Az empatikus olvasó esetleg megjegyzi, hogy lám, akadálymentes a WC. Aztán…..
1968, akárcsak a tüntetésein felvonulók plakátjain Che, Ho-Shi Minh és Mao sematikus, warholizált képei, ikonikus jellegű, önmagánál többet jelentő valami. Valójában 1968 nem más volt, mint az 1789-cel induló forradalmi folyamat újabb állomása, s lehet, hogy a végállomása.…..