Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Galgóczi Imre

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
(Ez a kétrészes írás egy válasz a Facebookon, az Atléták II. csoportban megjelent szövegre. A posztom, azaz a reakció első része itt.) ÉRTÉKVESZTÉS Ahogy az első részben írtam, versenyekről ismerem (felületesen) Deli Gergőt, a poszt szerzőjét. Nincs olyan élményem, hogy valaha is lenézőn…..
Galgóczi Imre 2018.02.23 09:53:26
Válaszom 2 részre bontottam.

1. Balázs, ne pazarold fölöslegesen energiád szarságokra (distinkció), mert nem fogod megérteni kérésdere adott válaszom. Az időm véges.
(Ha a naplemente lehet romantikus, akkor a napfelkelte lehet mágikus).
Nyelvi érdekességről annyit, hogy ellentétben Koncz Zsuzsával, aki degenerált nyelvnek tartja a magyar nyelvet és művelőit (?), én az egyik legnagyobb csodának.

Komolyra fordítva figyelmünket, Balázs, olyat kérsz, amit egy blogon képtelenség elmagyarázni úgy, hogy a fogadó valóban megértse az üzenetet, de belemegyek. (Egy kis kitérővel kezdem).
Míg a klasszikus biokémia és táplálkozástudomány a kalóriákkal vitaminokkal trükköz és van elfoglalva, addig a testünk ezen formákat kivétel nélkül elektronokra bontja le, és ezzel „gazdálkodik”.80old. Vagyis a testünk irányítása kőkemény fizika.
83old. Mitokondriumaink összességében fotonokról,elektronokról és protonokról szólnak, amelyek nem csak a kajából származnak, sőt! Ma a sejtekben zajló energiaátalakulási folyamatok érvényben lévő modellje nem állja meg a helyét termodinamikai szempontból. Magyarán, a hivatalosan elfogadott protonpumpa elmélet hamis- ez bizonyított tény.
Ilyen alapon, minden következtetés, magyarázat valótlan, erre építeni tévút, délibáb.
A sejtjeinkben zajló biokémiai reakciókhoz szükséges energiát az ATP nagy energiájú foszfát kötése nem tudja fedezni, mert ehhez legalább 15-30-szor több energia kell, mint amit az ATP tudna biztosítani. Ezt az energiát sejtjeink a nap elektromágneses sugárzásból nyert és rendezett, strukturált vízben tárolt energia biztosítja (szerinted a víznek mennyi halmazállapota létezik, illetve hogy tanítják?) Ebbe tovább nem akarok belemenni, mert hosszú,…Szent-Györgyi Albert-et tanulmányozni jő kezdés lehet. A lényeg: A jól működő mitokondriumokat elsősorban a környezet tudja leginkább befolyásolni. Testünk egy bámulatosan komplex összefüggő hálózat, amely energia, információ átvitelére, és tárolására alkalmas, és egyes elemei egyáltalán nem függetlenek egymástól, a változásokra nanosekundumok gyorsaságával reagálnak, ezért hihetetlenül dinamikus, viszont metastabil állapotú, ami annyit jelent, hogy nagyon könnyen lehet rajta változtatni, pl. a környezetből vagy a belső szervi jelek által. A perifériás idegrendszer érzékelő rendszere evolúciós okokból reagál a környezet változásaira és nem a status quo-ra. Itt kezdődnek a problémák, amikor a sportoló szénhidrátfüggő és/vagy nem kap elég napfényt. Az indokolatlan „arrogancia” a természettel szemben, általában visszaüt!
A napfény energia és információ a sejtjeink számára!
Galgóczi Imre 2018.02.23 09:54:22
2.
Az anyagcserénknek két lényeges célja van. Vizet gyártani a mitokondriumokban és újrahasznosítani a deutérium ionjait. A nap által gerjeszt elektronokat, a sejtjeinkben lévő víz által alakítjuk elektromechanikai hullámmá (rezgéssé), melynek fontosságát most nem kívánom bővebben kifejteni. Viszont azt kell tudni, hogy sejtjeinkben lévő víz, nem azonos azzal, amit megiszunk. A megtermelt sejtvíz minősége és mennyisége az ETC végén nem egyforma a zsír és szénhidrát esetében (CH-ból jóval keveseb vizet kapunk mint a zsírégetésből). Az ivóvíz kb. 156ppm deutériumot tartalmaz ( a zöldségek nagy része is), míg a sejtvíz egy kicsit kevesebbet (azt hiszem 124-126ppm- pontosan nem emlékszem). Ha kevés sejtvizet gyártunk magunknak ( itt most kikellene fejteni hogy miért…nagyon leegyszerűsítve: 1. a nap vörös fénye nem lép molekuláris rezonanciába a deutériummal, csak a hidrogénnel,.2. és ott van még az is ami rontja a sejtvíz alakulását, pl. kék fény és elektroszmog dehidratálnak., a kék fény megváltoztatja belső óránkat, és csökkenti a NAD+-t a sejtekben, ezzel a sejt redox potenciálját is, stb. stb.) akkor a bevitt vízből(nehéz D+) pótolt víz rontani fogja ezt a folyamatot és romlik az energia termelés és sok egyéb más is, de legfőképp az, hogy nem fogod tudni hatékonyan hasznosítani a napfényt. (Ez az élet egyik paradoxonja). Ha az energia termelés lassul, csökken a helyi mágneses tér, a paramágneses oxigén nem oda megy ahova kell és álhipoxia alakul ki. Az oxigén végső elektron akceptor az ETC láncban, viszont az aerob glükóz és zsírégetéshez oxigénre van szükség, hogy vizet kapjunk a végén. A korábban említett heteroplazmitás növekedése is a sejtekben lévő protonok napfényszabályozás hiányából fakad. A problémák mindig a kevés UV-hez és az alacsony D-vitamin szintekhez köthetőek. Az alacsony D-vit.szint gyenge egyenáramot eredményez a szövetekben., a gyenge áram gyenge regenerációs képességet és gyorsabb öregedést von maga után, és magas ubikvinációs szintet jelent (telomér rövidülés). A nappal és éjszak változásai teszik lehetővé, hogy az elhíresült Q-ciklus (koenzim), mint frekvenciavágó, előállíthassa a vörös fényt a napsugár fotonjai által gerjesztett elektronokból, amely az I-es komplexbe lépnek be és átszállítódnak a III-ba és tovább (ez van a CH-nál). Ha zsírt égetünk, akkor az elektron a II-is komplexbe lép be, ekkor a Q-ciklus lemarad. Ha alacsony a redox, akkor a citoszolban kevés lesz a víz, stb. stb…> kiszáradás.
Megelőzés: emelni a redox potenciált, állati zsírok és minőségi fehérjék fogyasztása, csökkentet D+ növények fogyasztása, hidegfürdőzés, napozás, finomított – feldolgozott ételek és vitaminkiegészítők kerülése,.. Tehát nemcsak a kajából, hanem többféle folyamat és arányok összességének eredménye révén jutunk energiához.
Fontos, hogy a hormonrendszered összhangban legyen a Nap ritmusával, ami segít optimalizálni az ECT fehérjék közötti távolságot ( gyorsabb protonok és elektronok a belső membránon a krisztákban). Az elfogyasztott szénhidrát és fehérje, mind elektronokká bomlanak le, de az eredmény, amit kapsz, az attól függ, hogy melyik fehérje-komplexnél lépnek be ezek az elektronok, és milyen távol vannak a f.komplexek egymástól (itt angstrőmokban kell gondolkodni. 1 Å = 1×10−10 m). Ennek alapvetően semmi köze sincs a kajához. A CH és fehérjék az I-es, míg a zsírok inkább a II-es komplexnél lépnek be. Ha az I-esnél lép be, akkor lassabban jut el az oxigénhez, ha a II-nél, akkor kicsit gyorsabban. Az I-III átmenet is lassú (ez is CH), és ha ez fokozódik, akkor a heteroplazmitás aránya nő. A hideg terápia és földelés segít ezt helyreállítani.
Félek, érthetetlen lesz ez így, ha továbbra is distinkciókra utazol.