Regisztráció Blogot indítok
Adatok
dioka7

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mint sokan mások, én is gyakran megkapom a kérdést: miért nem mész el ebből az országból, egyre lehetetlenebb boldogulni, és ez csak rosszabb lesz! Teljesen megértem azokat, akik valóban mennek. Nem a könnyen-gyorsan meggazdagodás reményében. Nem azért, mert büdös a munka, nem…..
dioka7 2018.02.18 16:38:11
@Galgóczi Dóra: Szia Dóra! Ismeretlenül, mégis nyíltan fogok most írni Neked! Mindabban amit írtál, teljesen igazad van, és maximálisan egyetértek. MÉG én is "itthon" vagyok. Tavaly márciusban a feleségem elköltözött Svédországba. Azóta egyedül lakom. Együtt vagyunk és mégis külön. Testvéremék Németországban élnek már 5. éve, szintén nem sűrűn látjuk egymást. Egyedül a szüleim vannak az országban, akik miatt maradtam. Egyelőre. Ugyanis a 11 hónap alatt megtapasztaltam, hogy egyedül itthon nem lehet boldogulni. Azt gondolom, hogy szimpla kétkezű munkásként a fizetésem nem rossz, de mint vidékről Pestre költözött ember, aki albérletben lakik mégis hónapról hónapra élek. Igen, már belátom, hogy ha egyedül élsz, albérletben, akkor nincs esélyed egy szebb jövőre. Ez alatt azt értem, hogy semmi, de SEMMI esély nincs arra, hogy valaha legalább annyi pénzem legyen, amiből egy pici ingatlant vegyek, hogy ne másnak gyűjtögessek. És bár és a végletekig kiálltam az itthon maradás mellett (még a 10 éves házasságom megszűnésének veszélye mellett is), egyre inkább vallom azt én is, hogy innen bizony menni kell. Ennél többet jelen pillanatban nem fogok keresni ebben az országban másik munkahelyen sem, ennyiből viszont nem fogok tudni boldogulni. 34 évesen pedig nem gondolkodhatok abban, hogy 10-15 év alatt mi lesz velem. Ilyenkorra már gyerek "kellene", meg valami biztos kis lakás, még ha csak hitelből is. De jelenleg önerőt sem tudok összerakni (Értsd: 1 év alatt lett 200.000 tartozásom...). Szóval, ha megnézem a családtagjaim közt azokat, akik már "kimentek", és azokat, akik még itt vannak, nem kérdés, sem az, hogy ki áll jobban anyagilag, sem az, hogy ki él nyugodtabb körülmények közt. Úgyhogy azt hiszem én is megyek. És az a véleményem, hogy (bár politikamentes övezetté nyilvánítottad a blogot) ezt a jelenlegi vezetésnek lehet köszönni, valamint a rengeteg tanulatlan magyarnak, akiket meg lehet vezetni (és akikből a mostani oktatási rendszernek köszönhetően, egyre több lesz). Viszont az utolsó mondatoddal egyet értek: "Bízzunk az élhető jövőben!"
dioka7 2018.02.18 18:44:39
@KissGecihuszár: A neved is tükrözi, hogy mennyire jól informált, élet tapasztalt és okos ember lehetsz. (Mielőtt belém állnál ez egy feltételezés, nyilván nem ismerlek) Nos kedves jól informált hozzászóló, halkan megjegyezném, hogy 2 hete voltam vidéken rokonlátogatáson és találkoztam többek közt egy ottani ex kollégával is. Beszélgettünk 3,5 órát. Elmondta, hogy most, ebben a szent pillanatban, 85 és 110 ezer forint közt keresnek az emberek arrafelé. Ő ott dolgozik, tehát nyilván tudja is, mivel ezt a pénzt kapja. Nem, nem segédmunkát végez, hanem egy kisebb vezetői pozícióban van egy ottani multinál. Tehát ez nem is a legalja. Igen, tudom, most jön az "ennél a minimálbér is több" duma, csakhogy éves munkaidő keret van. Vannak jobb hónapok és vannak rosszabbak. És általában a téliek a rosszabbak, amikor amúgy is több a kiadás, meg karácsony van, meg stb.... Emellett megsúgom, hogy én semmiféle pozícióban nem vagyok, és így keresek 200 fölött. Ennyi a különbség "vízfej" város és egy innen mindössze 100km-re lévő város közt. De te ezt biztosan tudod, mert te itt születtél, valószínű sosem mozdultál ki Pestről (vagy Budáról, ez most mindegy), így ha más nem is, de Te biztosan tudod, hogy milyenek a munka és a megélhetési körülmények arrafelé. Jah, azt még el sem újságoltam, hogy a fentebb említett srác 2 műszakban keres ennyit én meg 1-ben. Urambocsá', hogy nem akarok 2 műszakban megszakadni ~100.000 Ft-ért és kicsit arrébb költöztem, hogy kétszer annyit keressek. Igen, itt többe kerül a megélhetés is, de nem annyival, ez már élhetőBB, de még ez sem az a szint, ami normális lenne, pont ezért van az, hogy még tovább kell költöznöm, csak mostmár 500-1000 km-el. Amúgy olyan embert is ismerek, nem is egyet, akik 750 Ft-os nettó órabérért dolgozik. Szorozd csak fel 168 órával. Hoppá, mekkora fizetés, mi? Ha azt gondolod, hogy onnan nem kellene senkinek Pest környékére jönnie, akkor a lehetőség adott és bátran költözz oda. Próbálj szerencsét! Sírva menekülnél vissza... Húúú, de imádom az ilyen alultájékozott, de, "én aztán mindent tudok és jól el is mondom" felfogású embereket............
A politikával kapcsolatban amúgy igazad van.
(nem muszáj válaszolnod, mert nem vagyok kíváncsi a további véleményedre)
dioka7 2018.02.18 21:18:24
@Galgóczi Dóra: Én is ebben reménykedem! Köszönjük :) Neked is minden jót!