Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsiguli001

0 bejegyzést írt és 87 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Próbajátékra érkezett csapatunkhoz a 22 éves cseh csatár, Jaroslav Sarsok, aki a tervek szerint hétfőn már be is mutatkozik a Steaua elleni összecsapáson. Sok sikert, remélem, jó igazolásnak bizonyul!..
zsiguli001 2012.12.01 19:49:03
@Elodke: november 30 23 óra 59 percig ingyen lehetett
december 1 és február 15-ig a RJSz-hez 1000 eurós átigazolási díj befizetése után lehet igazoni
február 16-tól nem lehet igazolni a szezon végéig
  Mint várható volt, a Kontinentális Kupa utolsó játéknapján is érvényesült a papírforma. A délutáni meccsen Ankara 13-1-re verte a az izraeli Maccabit Metullat. Este lejátszották az utolsó találkozót is, ahol kedvenceink a Vitez ellen mérték össze tudásukat. Fiataljaink…..
zsiguli001 2012.10.03 13:19:52
@Szekler: Nem, nem veszíthetik el. Nincs kettős leigazolás. És volt és van is joguk játszani a MOL Ligában, ahogy a román bajnokságban is az ISK–HSC Csíkszereda csapatában.
Kérdés, hogy egy olyan bajnokság, ahol 7 (azaz hét) darab autó ér célba, érdemel-e egyáltalán annyi figyelmet, amennyit szentelünk neki, és ezekkel a posztokkal generálunk. Már-már hajlok arra, hogy úgy véljem: egyszerűen szánalmas az ORB. Talán mégsem akkora kár koptatni a…..
zsiguli001 2012.08.23 09:50:44
Sportbíróként - aki sajnos egyéb elfoglaltság miatt nem vehetett részt az Arad Rally-n - csak annyit tudok mondani, hogy Kazárék kizárása jogos.

A szabályok szerint nekik köteleségük lett volna előgurulni a sérült autóig, ott az útról lehúzódni és megállni, segíteni a sérült autó pályáról való eltávolításában. A mögötte érkező - még halálos baleset esetén is - tovább kellett volna menjen, hogy értesíteni tudja a cél bíróját, aki rádión szól a Start-nál lévőnek és közli, akadály van az úton, mely balesetveszélyes.
Kazárék ott tévedtek, hogy nem gurultak le Botkáék autójáig, ők állítgatták meg a mögöttük érkezőket, jogtalanul, szabályellenesen. Amennyiben legurulnak, hat perc alatt négy ember könnyedén továbbrakja a sérült autót, majd időjóváírást kérhetett volna, pláne hogy volt belső kamerája, amin látszott volna az egész eset.

OK tábla, akadályjelző háromszög kitevésének hiánya szintén büntetést von maga után, ezért Botkáék is zsebbenyúlóst játszhatnak.
A navigátor 300 méterre szaladt vissza egy kanyargós részen? Miért? Ha olyan sok a kanyar, akkor nem kellett volna olyan nagy távra álljon a sérült autótól, mert ott a tempó nem 100+, hanem max 70. Csak az első kanyarig kellett volna visszagyalogolni, lassítást jelezni Kazáréknak, OK tábla és elakadásjelző háromszög kitétele.
Hibázott Botka navigátora és Kazár is, előbbi is büntetendő, utóbbi pedig egyértelműen kizárható.
Hajrá Sport Club Hogyan tovább? 2012.05.13 09:54:00
   A következőkben interjút olvashatnak Horváth László klubigazgatóval, aki többek között beszél a Mol Liga jövő évi lehetséges alakulásáról. Az érdekes fejleményekről ITT olvashatnak...
zsiguli001 2012.05.16 08:11:20
@Muki76: IIHF-kongresszuson van Finnországban. Kampányol a Mol Liga ügyében a MJSz vezérrel.
Vezessük rá őket arra, hogy autóst csak akkor állítsanak meg, ha annak valódi oka van. A fennmaradó időben eredjenek a tulajdon elleni szabálysértések elkövetői után. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja..
zsiguli001 2012.05.09 10:15:09
Szabálytalanságot szabálytalansággal, bűncselekményt bűncselekménnyel, törvénybe ütköző dolgot törvénytelenséggel megállapítani szabályellenes/törvénytelen. Ez fontos és érvényes a Föld nevű bolygó minden egyes pontján.

Romániában pl. törvény szerint egy rendőrjárór (patrula) két rendőrből kell álljon. Amennyiben egy van, seggen is csókolhat.
Mindkét fenti irottra van példám.

Csíki legény vagyok, Magyarhonból tartottam haza. Nagyváradon, forgalommal szemben egy buszmegállóban trafipaxoztak. 40-es helyett 65-tel mértek be. Felmértem, hogy szabálytalanul, rendőrségi jelzés nélküli autóban elhelyezett cuccal mértek. Amíg a fazon írta a jegyzőkönyvet, telóval lefotóztam a helyszínt és videót készítettem. Majd amikor a jegyzőkönyv aláírására került volna a sor, megtagadtam. Az itteni törvények szerint neki tanút kell keresnie, a legideálisabb, ha egy másik, a forgalomban résztvevőt állít meg és kéri meg, hogy tanuskodjon. Ez így is történt, nagyváradi megáll, odaadja iratait a zsarunak, az meg töltögeti a jegyzőkönyvet. Én meg megkérdem a tanutól, hogy járt -e már Csíkszeredában (Nagyváradtól 470 km). Mondja, hogy nem. Mondom, sebaj, majd fog. Kérdőn néz rám, én pedig elmagyarázom: otthon beadom a bíróságra a fellebbezésemet, ő a tanu, majd 2-3 alkalommal elutazik a tárgyalásra. Fazon elkéri renmdőrtől a papírjait és továbbmegy. Mikor az 5. tanuval is eljátszom ezt, megkérdi a zsaru, mi a f@szt mondok nekik. Én csak annyit válaszoltam, szabálytalansággal szabálytalanságot megállapítani nem szabályos, tehát jobb, ha elfelejtjük egymást. Egy óra után egy ejnye-bejnyével elhagytam Nagyváradot.

A másik esetem: zsaru egyedül megállít. Papírellenőrzés után kiböki, nem volt övem és a teló is a kezembe volt, amikor megállított. Jegyzőkönyv kitöltését követően a megjegyzéshez beleírtam, hogy a faszi egyedül volt, s hivatkozva a közlekedési jogszabályra, miszerint egyedül nem intézkedhet, faképnél hagytam és továbbálltam.
Ebben az esztendőben a külföldi versenypályák felé fordul Spitzmüller Csaba és Szőke Tamás. A csapat és a páros már tavaly év végén döntött arról, hogy 2012-ben a román rally bajnokság versenyeit látogatják. Közeledik a premier, így érthetően az izgalom is fokozódik a…..
Hajrá Sport Club Pofon 2012.03.20 21:30:00
  Ma este megkezdődött a román bajnoki döntő, amit csapatunk a brassóiakkal vív. A meccset jól kezdjük, viszont a vendégek szerzik meg a vezetést, amire Hurtaj válaszol, de nem sokkal később Filip megszerzi csapata és saját maga második gólját. A második harmadban gyengén…..
  Ma és holnap rendezik Galacon a Román Kupa négyes döntőjét. Ma délután 16 órától egy nagyon nehéz mérkőzésre számíthatunk, hisz Brassó ellen lépünk jégre, akik idén igen jól teljesítenek. Nagy Béla edző szerint is nagyon oda kell figyelni, a csapat felkészült az…..
zsiguli001 2011.12.21 17:33:16
@kia77: ez volt a nap vicce :) jót röhögtem bánatomban
   December 14.-17. között Csíkszeredába látogat Lengyelország, Ukrajna és Magyarország válogatottja. A plakáton minden szükséges információ megtalálható.A lényegesebbek:Egy mérkőzésre a jegy ára 15 Ron.A Magyarország - Romániára 20 Ron.A tornára…..
Belsőség A Škoda nem fizet 2011.11.06 19:30:00
Papp Tibor Ebben a posztban azok se keressenek értelmet, akik amúgy még hisznek az értelemben. Csupán kihasználtam a lehetőségeket: adott volt néhány tébláboló kolléga meg egy közepesen elhasznált papírsisak. Bende Tibor Én csak a fejükbe nyomtam és gyorsan fotóztam –…..
  Ma este 19 órai kezdettel csapatunk a Steauával mérkőzik meg a bukaresti jégpályán. A közben új edzőt és légiósokat igazoló fővárosi csapat ellen egyértelműen a három pont megszerzése a cél. Mindent bele fiúk!..
A RJSZ tájékoztatása szerint a hétvégén sorra kerülő kupaküzdelmek minden mérkőzését élőben közvetíti a Digi Sport Plus, szombaton 13,30 és 16,30 órai kezdettel, míg vasárnap 13,30 és 19,45 órai kezdettel.Más: a Steaua tovább erősíti keretét, két régi ismerős szerepel…..
     Ma, 18:00 órai kezdettel csapatunk a csíkszeredai Vákár Lajos műjégpályán vendégszerepel. Csakúgy, mint a Steaua elleni találkozón, a cél itt is a tisztes helytállás.     Ha néhány évvel ezelőtt azt mondta valaki, hogy…..
zsiguli001 2010.10.20 11:24:31
az összeesküvés-elméletek blogja a konteo.blog.hu, ott kell tárgyalni a konspirációs teoriákat, és nem itt.

A Galac - HSC meccsről: az edző úgy döntött, a légiósokat nem viszi, a többiek feltürt gallérral megérkeztek és pofára estek. Galac a '70 évek közepén (Gál Sanyi szerint '74-'75 környékén) Csíkban egyszer 8–0-ra verte a Sportklubot, utána 1987-ben a Románia-kupában győzte le, akkor a serleget is elvitték. 1994-95 környékén még egyszer győztek ellenünk 1–0-ra, erre jött a múlt heti 6–4. Ez történelem.
A keddi Galac-Brassü meccset én nem írnám síma 5–0-ra, lehet az 0–5 is, de pénteken eldől, hogy mennyi az annyi és mikor lesz, ha lesz újrajátszás.
De
Amennyiben a Progym otthon nyert volna és Galacon is megvernék a Dunareát, akkor mindegy, hogy Galac mennyire verte a HSC-t és mennyire veri a Brassót, mert ha mindkét meccsét elveszti a Steaua ellen, úgy is a Gyergyó a negyedik. Ez pedig azt jelenti, hogy a 4-6. helyezett még egy oda-vissza körben küzd az első, rájátszást jelentő helyért. Én megnyugtatlak, Galac az alapszakasz 4. helyezettje lesz. Az alsóágon verjétek meg kétszer, Galacon az alapszakaszban egyszer és akkor nincs összeesküvés-elmélet, mert ti lesztek az 1. helyezett az alsó ágon és jöhettek a rájátszásba. Ennyi.

És azt gondoljátok, hogy a HSC-nek jó lenne a rájátszásban és az elődöntőben galacra utazgatni? Nem, egyáltalán nem ezt akarják a csíki hokisok, klubvezetők és szurkolók, mert egyszerűen anyagilag nem éri meg. Csak ti, elfogult összeeskűvés-elméleteket gyártók hiszitek, hogy szivélyesen átadtuk nekik a meccset és Brassó is.
Kérdem én, hágy csíki hokist kaptatok a szezon előtt? Hányan mentek a HSC-től Galacra? Tankó és Elekes pénzért akárhol hokizik, miért nem igértetek ti is nekik? Ggért, ezért mentek oda. De nem tőlünk, hanem Brassóból. Gergely Atával sem sikerült kiegyeznetek, már látom, ő is galaci hokis lesz.
De nem ezt kellene feszegetni, hanem azt, hogy a Steauának és Galacnak éri csak meg az, hogy a Dunarea az első négyben legyen a rájátszásban. Másnak nem.
Az egymás elleni meccseken kell először nyerni, utána számolni. Ti egy meccset odaadtatok Galacnak. A másikat kell hozzátok nagyobb gólkülömbséggel, mint amennyivel kikaptatok, és akkor lehet számigálni az alsóházban, mert ott csak az egymás elleni meccseiteket viszitek. Ott viszont kettőt kell nyerni ellenük. Ha ez megvan, akkor bent vagytok a rájátszásban. Ha most az alapszakaszban kikaptok Galacon, nekik elég lesz egy kurva pont ellenetek az alsóházban és ők mennek fel a rájátszásba. Ennyi. Ez a HSC elleni sikere a Galacnak nem számít semmit a végelszámolásban. Ezt kellett volna tudjátok már rég, nem csak most. Akkor viszont foshattok, ha Galac nyeri a Brassó elleni hazai meccsüket és esetleg a Stelit is legalább egyszer megakasztják és még elvisznek tőlük egy pontot (összesen 4-et), mi és a Brassó megverjük a Stelit. Na akkor számolgathattok, mert a Steli alsóágazik és nem a Galac.
Autófília Egy Benz kálváriája 2010.09.28 10:10:00
Sokak életében eljön a pillanat, amikor úgy dönt, kell egy Mercedes. Kinek hamarabb, kinek később, de eljön. Ha gazdag az illető, akkor viszonylag könnyű helyzetben van, elmegy egy kereskedőhöz, és megrendeli álmai autóját 20-30-40 millióért, megvárja amíg megérkezik, majd…..
zsiguli001 2010.09.28 13:03:18
@LiberAll: Romániában lejárt műszakival és vagy biztosítás nélkül közlekedő autós bűncselekményt követ el. Amennyiben nem okoz balesetet 3 hónaptól 1,5 évig terjedő börtönbüntetésre számíthat, jó esetben megússza felfüggesztettel, de akkor a következő 3 évben fingania sem szabad tilosban. Amennyiben balesetet okoz és csak anyagi kár keletkezi, akkor 6 hónaptól 2 évet kaphat, viszont személyi sérüléssel járó baleset okozása esetén 1 és 3 év között kaphat, halálos baleset esetén a vétkes 2-5 évet kaphat. a lejárt műszakival és biztosítás nélkül ráadásul alkohol hatása okoz halálos balesetet 3-7 évet kaphat, ebben az esetben a felfüggesztés kizárt. Ha a vérében található alkoholszint 1 ezrelék fölött van, akkor részegnek nyilvánítják, ebben az esetben 10 évet is kaphat.
Valahogy én sem mertem a lejárt műszakis Ladámat a "lábán" vinni vizsgáztatni, mert nem mertem kockáztatni, hanem tréler vitte a biztosig, onnan meg a saját kerekein távozott.
Óriási küzdelmet hozott a viharos Miskolc–HSC mérkőzés csíkszeredai visszavágója. A székelyek Flinta révén szereztek vezetést a Mol Liga-rangadón, a második menet elején a bíró kiosztott egy-egy véglegest – Kósa Endre a térdét használta, emiatt Waddell-lel…..
zsiguli001 2010.09.26 13:26:34
@cornwall: Kósa a térdelés miatt kapta az 5+20-at, jelzem, megérdemelte. Waddel hátulról bottal ment neki Kósának, előbb lökött ranta majd hátulról nyakon vágta. Kósa megfordult, a gyereket úgy szájon törölte, ahogy az a nagy könyvben meg van írva, ledobta a kesztyűjét és készült a leszámolásra. Waddel a kapott meglepetéstől megdermedt, hirtelen felmérte, hogy ez a kis hólyag ilyen képenverés után mit is adhatott volna neki, és jobbnak látta az esetet nem fojtatni, mert a pofonosláda már erősen ki volt tárva.
Egyébként Kósa kaphatott volna súlyosabb büntetést is, mint ahogyan Waddel is kaphatott volna még néhány, ökölvívásban telitalálatot érő pontot, no meg GM-et is egyből. Summa-summárum, ha Kósánál mindig ennyire nyitva lenne a pofonosláda, sokan másképp állnának fel a jégre ellene.

A meccsről: Novák hat (mondom, hat) qurva nagy ziccert hagyott ki, ezeken kívül még a HSC-nek volt vagy négy eget rengető helyzete, de amíg a sztárok sztárságukat nem a góllövésekkel igazolják, addig hiába hordozza korongostól meg az ellenfeleket együttvéve Csíktól Budáig Pesten keresztül. Jó ez a Novak gyerek, csak kezdett egyre kevesebb gólt ütni. Hurtaj nagyon melós, sokat dolgozik, remek hokis, Hruby megint a hátán vitte a védelmet és a csapatot, a két Molnár gyerek és Mihály szenzációsan játszott, Erzsit más sorba kellene tenni, Gógának megint volt egy remek megmozdulása, amiből gólt kaptunk, Novak a GWG-nél nem adott gólpaszt a jegyzőkönyvvel ellentétben, Gergely önmagát felülmúlta, a két vonal-zebra pedig a meccs legszarabbja volt, mint mindig.
Amúgy grat a aciknak, jó fej mindkét edzőjük, reálisan látták a meccset, de azért megérdemelte volna a HSC a három pontot. Csak Novak kellett volna beüsse helyzetei egyharmadát, s akkor meg is lett volna.
Ismét két Mol Liga-meccset játszanak Brassóban: Magyarországi idő szerint 10 órakor a Steaua tévés mérkőzésen fogadja a listavezető Dab.Doclert. 17 órakor az újvárosiakat nagy harcra kényszerítő Brassó a hármas győzelmi szériában lévő Vasast látja vendégül. A vesztett…..
Örömhír gondolom minden kedves olvasónknak, mikor azt látják, hogy újabb igazolást hajtott végre a PROGYM vezetősége. A Progym vezetősége, igyekszik a csapatot bővíteni, mivel a nyári felkészülés után több jégkorongozó is abba hagyta aktivítását. Az elmúlt héten viszont…..
zsiguli001 2010.09.19 10:11:02
@HSC-68: mondom én neked, hogy magyarul a Brassói SCM Fenestela 68 megnevezés a helyes. De ha még helyesebben akarod, akkor Brassói VSK Fenestela 68. A cégnév egyébként csak ragadvány, azaz a szponzor ebben az esetben névadó, lehet, a klub viszont Brassói Városi Sport Klub. De erről nem érdemes ekkora vitát nyítani.
A harmadik Mol Liga-forduló délelőtti meccsén nem jelentett gondot a Steaua Rangersnek a roppant fiatal kerettel felálló Újpest. A lila-fehérek az első harmadban csak egy gólt kaptak, utána azonban megtört az ellenállásuk, 7-1. A többi találkozó szorosabban alakult. A…..
zsiguli001 2010.09.13 11:03:55
03:11 2p. 03:11 - 05:11 64 Mamic Branko (FTC-Orangeways) - (HOLD - fogás)
12:55 2p. 12:55 - 14:55 64 Mamic Branko (FTC-Orangeways) - (CHARG - nem megengedett testjáték)
16:06 2p. 16:06 - 17:25 64 Mamic Branko (FTC-Orangeways) - (TRIP - gáncsolás)
16:39 2p. 16:39 - 18:39 14 Vychodil David (FTC-Orangeways) - (INTRF - akadályozás)
18:48 2p. 18:48 - 20:48 14 Vychodil David (FTC-Orangeways) - (HI-ST - magas bottal való játék)
26:33 2p. 26:33 - 28:33 13 Jánosi Csaba (FTC-Orangeways) - (SLASH - testreütés)
28:56 2p. 28:56 - 30:56 94 Feil Arnold (FTC-Orangeways) - (INTRF - akadályozás)
36:06 2p. 36:06 - 38:06 94 Feil Arnold (FTC-Orangeways) - (HOLD - fogás)
53:47 2p. 53:47 - 55:47 TEAM (FTC-Orangeways) - (TOO-M - túl sok játékos a jégen)
Ezek mind olyan kiállítások, amelyeket olyankor követ el a vétkes csapat, amikor nem bírja szusszal a meccset és az ellenfél iramát.
Az első gólt minuszban ütötte Novák, a másodikat Mamics és Vychodil ökörségének köszönheti a Fradi. A harmadik és a negyedik egálban volt, sőt a második Fradis gólnál nem Majoross, hanem Molnár Zsombi adta Eadle-nek a gólpasszt, csak Popescu nem jól látta :)
A megitélt kiállításokon kívül a bíró elnézett még néhányat, de ha azokat is megitéli, a Fradi az első két harmadot végig minuszban játssza.
Nem a bírón ment el a Fradi meccse, hanem azon, hogy gyengébbek voltak. Amennyiben a HSC nem lazít 40 perc után, nem 4–2 lett volna a vége.
Persze nem mind, csak 90-95 százalékuk. Mégis, nem lenne elvárható, hogy aki jogsit kap, akár a szédítő ötvenet is el merje érni? Vélemények az azonos című írásunkról...
zsiguli001 2010.07.07 15:10:12
Azt hittem, csak Erdélyben szar a helyzet, de ezek szerint Magyarországon is lassan tanítják meg szarul vezetni az újoncokat.
A román KRESZ szerint 29+1 órát kell vezetni, a +1 a vizsga. Ebből min 10, max 15 óra helységen kivül, a maradék településen belül. Szintén az itteni KRESZ írja elő, hogy a tanuló vezető a maximális sebességhatár –10-el közlekedhet leggyorsabban (településen 50 helyett 40, kint 90 helyett 80).
Én 30 évesen vizsgáztam, oktatóm 28 éves szuper csajszi, az autó Corsa 1.2 benzines volt. Suliba iratkozás előtt haverral vezettem eleget, így konyítottam ezt-azt. Első 12 óra településen kivül, pár alkalommal kért, hogy gyorsítsak 120-ra, hogy érezzem a sebességet. Amikor bevitt a városba, folyamatosan szólt, hogy ne tartsam fel a forgalmat, amihez pár óra alatt hozzá is szoktam. Olyannyira, hogy egy két sávos útszakaszon sikerült 64-gyel trafipax-szal elkapnia a zsarunak, a csaj ismerettségének köszönhetően úszta meg, hogy nem vették el az oktatói engedélyét, nekem meg egy vacsorámba került.
November végén vizsgáztam, előtte való nap 20 centit havazott, josima gumik az Opelen, vizsgabiztos 150 kilós, alig fért be a jobb egybe. Eregeltem 45-tel, amikor rám szólt, hogy csúszik a Corsa, de le se szartam. Örvendett, amikor egy oldalparkolás után kiszálltam a tütüből.
Két nap múlva kaptam jogsit, akkor lett készen a 25 éves Ezerkecském, beültem, s nem tudtam a kormányt forgatni. Haver röhögött, hogy nem gyúrtam eleget.
Én nem engednék senkit szervós, ABS-ses, minden szarral felszerelt autóval, dízellel senkit tanulni, mert azzal soha a büdös életbe nem tanulsz meg igazán vezetni.
Balesetem hál'Istennek nem volt, de a télen egy 18 éves pinuka négy napos jogsival a zsebében egy Stop táblánál belémszállt. Azt megértettem, hogy a táblát nem látta, de azt azért megkérdeztem, hogy mi a f@szt csinált, hogy egy autót nem vett éászre, ami állt előtte. Fék nélkül tolt meg, majd vonogatta a vállát és sűrűn kérte a bocsánatot, én meg a nejemet csitítottam, mert majdnem megtépte a spinét.
Elhunyt Basilidesz Csaba nyugalmazott tanár-edző. Több gyergyói ifjúsági jégkorongozó generációt vezetett a bajnoki címig, elévülhetetlen érdemeket szerezve az utánpótlás-nevelés terén, és nem csak. Basilides Csaba munkáját az évek során a megyei és országos szinten…..
Kassa péntek este ünnepelt, a HC megszerezte a negyedik győzelmét a Slovan Bratislava ellen a szlovák Extraliga döntőjében, ezzel megvédte bajnoki címét. A szezon közben nagy botrányon és játékosmenesztéseken átesett csapat az alapszakaszban 36 ponttal a Slovan mögött zárt. A…..