Regisztráció Blogot indítok
Adatok
IamCornel

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorra olvasom a Facebookon, Twitteren és az online sajtókban, hogy mekkora király Elon Musk Tesla-ja az űrben. Tényleg nagyon jó, de miért is? Nem tudom. Viszont vannak ötleteim. Óriási marketing fogás lenne? Komolyan szüksége van egy ekkora márkának egy csilliárd dolláros giga felhajtásra, amit…..
IamCornel 2018.02.13 18:51:43
Olvasva a többi bejegyzést meglepett ez az írás.

Ha az egészből az űrszemet maradt meg, az baj. Az üzenete az egésznek szerintem az "Figye, EZ is lehetséges!". Műszakilag elképesztő dolgot csináltak. Nagyobbat, mint azt ma megérthetnénk. A piros Tesla pedig hatalmas marketingfogás h eljusson az üzenet szélesebb körben az emberekhez.
Az megvan pl h a két segédrakéta visszatért és leszállt?!? Ez önmagában nem lenne akkora hírérték nyilván, mint h kilőttek egy kocsit az űrbe... ugye?

Pedig ez forradalmi lépés lehet és olyan ajtókat nyit ki a tudomány és fejlesztés terén ami eddig lehetetlennek tűnt.
Újrahasznosítás. Kevesebb az általad is említett űrszemét (!), vagy például egy rakéta többször felhasználható.
Ezek azért nem olcsó eszközök. Talán ezek a kezdeti lépései annak h pl a túlnépesedés egyik alternatívája legyen egy másik bolygó benépesítése...

Ehhez pedig fel kell kicsit kelteni az érdeklődést befektetői oldalról is. Konkurencia jelenhet meg, ami versenyt generál. Pénz, pénz, pénz. Azért az USA és az Oroszok közötti hidegháborús vetélkedés eléggé generálta a fejlődést ebben a szektorban és mióta ennek az időknek vége, nem is volt nagy durranás. Végre talán beindul újra. Ennek alapja pedig az érdeklődés és ezt egy jó marketinggel lehet manapság beindítani.

Az űrszemétről annyit még talán h a viszonyok amik kint vannak nem túl barátságosak, de ahhoz lett is link belinkelve. Vszinű h útja során nagyrésze megsemmisül...

Szóval most kivételesen azt érzem, hogy nem annyira objektív az írás. De volt már és lesz jobb is!!!