Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Dharma

76 bejegyzést írt és 56 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A szabadságharc remek alkalmat nyújtott a hazai polgárság számára, hogy felemelkedéséért anyagi és véres áldozatot hozzon, azonban a hazai arisztokrácia számos tagja is azonnal csatlakozott a nemes eszmékhez, a leggazdagabb főurak, Batthyány és Széchenyi, Kiss Ernő és Dessewffy…..
Tudom, hogy kicsit besült, de majd még próbálkozom vele. A nyugodtság is csapnivaló volt... Holnap reggel újra megpróbáljuk. ..
Nelsan Ellis a True Blood egyik legemlékezetesebb karakterét, Lafayett-et alakítja, a homoszexualitását nyíltan felvállaló szakácsot. A karakter nem egyszer erős sminkben és női ruhákban, nyakában fukszokkal flangál a képernyőn, és sikerül neki még a vámpírokkal, vérfarkasokkal, boszorkányokkal és…..
Season 4 Finale: Death Is Coming A True Blood idei évadának két záróepizódja eddig nem látott vérfürdőt ígér, csak aztán igazuk legyen. ..
Június 15-én én is nagyon készültem a holdfogyatkozás észlelésére. Eredeti terveim szerint kitelepültem volna valami olyan helyre, ahol szép és tiszta rálátásom lett volna a keleti horizontra. Ez sajnos meghiúsult, így az udvarunk hátsó részében a vízgyűjtő hordók mellé…..
Stadium Arcadium Gassendi rajz 2011.06.21 16:00:00
Nagyon régen nem rajzoltam már semmit, bár annak idején rajz szakkollégistaként végeztem a tanítóképző főiskolán, igaz nem voltam a legjobbak között. Csillagászati témák rajzolását valamikor a 90-es évek közepén abbahagytam. Azóta - leszámítva a kötelező…..
comment:com Még egy évad Killing 2011.06.14 15:30:00
Az év egyik legjobb sorozata, a dán eredetiből készített The Killing című amerikai remake újabb évadot kapott az AMC-től, aminek hallatán spontán táncikálásba fogtunk a csajommal, mert a Trónok harca mellett az idén ez az a sorozat ami hétről hétre a képernyő elő szegez…..
Stadium Arcadium Vissza a jövőbe 2011.06.08 11:15:00
Majd egy hónapja nem írtam semmit a blogra. Egy kollégám elmegy az osztályról ahol dolgozom, és a munkáját megkaptuk hárman, akik maradtunk. Neki kellett állnom a SAP PM modulját megismerni. Mindezt úgy hogy közben a saját modulomban is megsűrűsödtek a tennivalók, hiszen nyakunkon…..
No, ez is megvolt. Imáim meghallgattattak, szombaton este kissé szeles, de szép tiszta idő volt. Ebéd után összekészítettem a távcsöveket az esti bemutatóra. Az Uránia newton kollimálni kellett, mert nagyon könnyen elállítódik a főtükör benne. Délután 3 körül átmentünk a…..
A szombati jó idő érdekében történő zsolozsmázás közben azért van némi időm a webet túrni. Így akadtam egy fiatalon elhunyt angol matematikus nevére, aki 166 éve éppen a mai napon – 1845. május 4-én - született. William Kingdon Clifford igen tehetséges és nagy jövő…..
Stadium Arcadium Tálájmenti fágy 2011.05.03 10:59:00
Ahogy nézem az időjárás előrejelzést, talán van némi esélye, hogy szombaton a flasztercsillagászat alatt elfogadható idő lesz. Ha csak annyian jönnek el, mint tavalyelőtt, akkor már elégedett leszek. Sajnos 2010-ben két alkalommal is el kellett halasztani az eseményt az eső és a…..
A múlt hetem meglehetősen telített volt. A húsvéti ünnepek gyorsan elteltek. A lányom mindenki meglepetésére focilabdát kért a nyuszitól, ennek köszönhetően többször kint voltunk a közeli grundon rúgni a bőrt. Egészen ügyes és egyáltalán nem fél a labdától. Április…..
No, tegnap éppen a késői vacsora közben érkezett a menetrendszerű ISS átvonulás. A kislányommal felpattantunk az asztaltól és kimentünk az udvarra, hogy megcsodálhassuk. A feleségem kezd egy kicsit furcsán nézni rám... Előtte már kipakoltam a pajtaajtó állványomat és pólusra…..
IGEN! Sikerült. Lefényképeztem az ISS-t. Na nem kell cikizni, hogy "mi ebben a kunszt, én már vagy 1000-szer"... Nekem nagy élményt jelentett, amikor a memóriakártyáról átmásoltam a fényképeket és ott húzta a csíkot az állomás! Tudom, hogy már-már a fetisizmus…..
Tegnap este nagy büszkén kipakoltam az udvarra a Samsung videokameránkat, mondván, hogy a -3,5 m fényes ISS átvonulást majd jól lefilmezem. Emellett szerettem volna lefotózni a 21:30-ra ígért -6m fényes Iridium felvillanást is. Nos, a kísérlet mondhatjuk teljes kudarcot vallott.…..
Stadium Arcadium Tervek - ISS 2011.04.19 09:08:00
Sajnos a hétvégén nem volt sok időm sem észlelni, sem a bloggal foglalkozni. Feleségem nagymamája rosszul lett, mentő vitte a zalaegerszegi kórházba. Elutaztunk meglátogatni, majd Keszthelyen voltunk a sógoroméknál. Hála Istennek a mama már otthon van, bár kicsit fokozottabban…..
Kétszeres Lost-cameo is volt az eheti House-ban: Tizenhármas a Lost egyik készítőjét Damon Lindelofot térdelte istenesen tökön - ezt videón mutatjuk meg, míg az esetre a Destiny és a Dharma utcák sarkán került sor, legalábbis ez látható egy képen, amit egy kedves olvasónk…..
Dharma 2011.04.14 09:11:25
@algi: Számomra elég egyértelmű, nekem az első 5 évad jelenti a Lost-ot. A hatodik kezdetekor még élt bennem a remény, sőt, voltak olyan részek, ahol kifejezetten elvarázsolt az évad, de mindent, tényleg mindent tönkretettek a túlvilágos-purgatóriumos-fénybe menős koncepcióval.

Máig nem értem, hogyan történhetett ez így. A pénz nem fogyhatott el. Ötleteket tucatjával lehetett volna halászni a Lostpedia-n...

Még az 5. évad utolsó jelenete is jobb sorozatzáró lett volna, mint így... Nem volt méltó ehhez a remek filmhez!
Dharma 2011.04.15 13:47:37
@algi: @Gerzsonka:

Lidelof és Cuse egyébként tényleg azt nyilatkozták a sorozat közben, hogy már megvan a befejezés. Ugyanakkor azt is mondták, hogy mindenre választ fogunk kapni és ez a válasz nem holmi transzcendens zavarosság, hanem - ha lehet egy kicsit ellentmondásos az ember - "fizikai" magyarázat lesz. Elképesztő felületesség és hiba egy ilyen fantasztikusan jól felépített világot romba dönteni, holmi purgatóriummal. Asszem én is tökön rúgtam volna...
Boldog 60. születésnapot Anya és természetesen boldog névnapot Apa!És persze boldog születésnapot Christian Huygens-nek is, a neves holland matematikus, fizikus, csillagásznak, aki 1629. április 14-én látta meg a napvilágot Hágában. 1650-ben 6 cm-es objektívátmérőjű…..
Szégyen és gyalázat, de tegnap nem volt időm blogolni. Holnap lesz édesanyám 60. születésnapja. A munkahelyemen a SAP HR mellett igyekeztem néhány régi képet beszkennelni róla, mert szeretnék készíteni egy bemutatót, ami az életét ölelné fel gyermekkorától máig. Délután…..
A hétvégén kitűnő idő volt az észleléshez! Persze nem észleltem, bár szombat délután a 10*50-es Bresseremmel kézből megcsodáltam a dagadó Holdat. Szombat éjjel a szomszéd tinédzser lányka szülinapi bulit tartott, ami hajnali fél ötig tartott. A feleségem ekkor már az…..
Péntekre egy könnyed, de látványos kis videót szántam a nagyérdeműnek. A csillagász szakkörök alkalmával a srácok már többször kérdezték, hogy az éjszakai égen milyen látványt nyújtana, ha a Hold helyett egy másik égitest, mondjuk a Mars, vagy a Jupiter keringene tőlünk…..
Néhány bejegyzéssel ez előtt írtam az iowai egyetem egy professzorának a weblapjáról, ahol igen érdekes, már-már hátborzongató hang állományokat lehet hallgatni a Szaturnusz mágneses tere és viharai által generált zajokról. Tegnap éjjel webtúrás közben ráakadtam még egy,…..
Stadium Arcadium Hogy volt - Danjon 2011.04.06 09:22:00
Ha már csillagászattörténeti aktualitásoknál (micsoda ellentmondás) tartunk, 121 éve a mai napon (1890.04.06-án) született André-Louis Danjon francia csillagász és műszertervező, a holdfogyatkozásoknál ma is használatos fogyatkozás alatti Hold fényesség skála megalkotója. A…..
Konkrétan rovat létrehozására nincs lehetőséged, de erre találtuk ki a menü szerkesztési lehetőséget, amit a Beállítások -> Tartalom menüpont alatt érsz el, ahol cimke alapján (Tag/Rovat) tudsz megadni menüpontokat. Ha a látogató arra kattint, akkor csak azok a posztok…..