Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AraPapagaj.Hu

32 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A leromlott élőhelyek megőrzése vagy helyreállítása nem egyszerű feladat, de van előrelépés. Örülök annak, hogy bár eddig még csak egyszer utaztam el, hogy a helyszínen láthassam a természetvédelmet, érdeklődésemmel és annyi pénzzel, amennyit csak tudok, részt vehetek mások erőfeszítéseiben. Ha…..
Ara Papagáj Alultápláltság 2023.06.14 10:43:49
Az alultápláltság nem korlátozódik a kizárólag magvakkal táplált papagájokra. Más étrendek, beleértve a tápokat is, szintén hozzájárulhatnak az alultápláltsághoz. Gloria Scholbe egy informatív cikkben azt tanácsolja, hogy fontoljuk meg ezeket a gondolatokat: - Nem létezik egyetlen olyan eledel…..
Ara Papagáj Harapás? 2022.07.12 10:32:24
A harapdálás nem egy olyan fázis, amelyből ki lehet nőni, és nem is oldható meg a papagájok "alacsonyan" tartásával. Nem is annak az eredménye, hogy a papagájok rossz háziállatok lennének, hanem annak, hogy az emberek kényszerítő módon viselkednek a papagájokkal. A kellemes, harapásmentes kapcsolat…..
Forró kávé, egy pulyka, zöldbab, gesztenyetöltelék, sült burgonya, burgonyapüré mártással, áfonyaszósz, frissen sütött ,forró zsemle, darált húsos pite és tejszínhab. Kelj korán, és először igyál erős kávét, mert hosszú nap lesz! - szoktam mondani magamnak ilyenkor, és persze a férjemnek is.…..
A zoonózis egy kedves hangzású, ám borzalmas jelentéssel bíró szó: az állatoktól az emberekre átterjedő betegségek gyűjtőneve. A jelenlegi is tomboló koronavírus idején a fogalom már jóval többek számára ismert, mint azelőtt. A papagájláz néven ismert pszittakózis is egy ilyen zoonózisos betegség,…..
Ha te is úgy rajongsz a papagájokért, mint én, akkor már várod azokat a pillanatokat, amikor új papagáj-barátra tehetsz szert. A kutyával vagy macskával ellentétben, amelyek azonnal reagálnak egy új emberre, a madarak néha egy kis erőfeszítést igényelhetnek részünkről. Néha meglehetősen idegesek…..
A monori kisállatbörze nem is olyan régen létezik. Fiatal kora ellenére az indulása óta eltelt alig néhány év alatt Európa egyik legnagyobb és legszínesebb kisállatvásárává nőtte ki magát. A széles kínálatban a mezei állatkedvelő érdeklődő és a hozzáértő, vagy egyenesen profi tenyésztő egyaránt…..
Pálmafélék: tavaly tavasszal volt szerencsénk olyan helyen megfordulni, ahol tíz kilogramm környéki mennyiségben gyűjtöttünk be érett vörös (mint az afrikai szürke papagáj farokvöröse) pálmaféléket, levágva a csúcsukon, és haza is hoztuk őket az amazonok, ara papagájok, nap-papagájok és hasonlóink…..
Mikrochipjük már nem csak a kutyáknak és a macskáknak lehet, a legtöbb állatorvos gond nélkül meg tudja oldani a feladatot papagájok esetében is, így a megszokott, lábra helyezett madárgyűrű egy sokkal modernebb eszközzel váltható ki. Sok esetben az idő múlásával a gyűrűn lévő számok…..
A NÉBIH weboldala nemrég írta meg, hogy madárinfluenza-vírus jelenlétét mutatták ki egy Komárom-Esztergom megyei pulykatartó gazdaságban 2020. márciusában. A fertőzött pulykaállományban nagymértékben megemelkedett az elhullás. A hivatalos eljárás szerint az állományt ilyen esetekben leölik, ez most…..
Az iskolamester-irodalom legsikeresebb művelőjének legsikeresebb regényéből készült a Magyar Televízió és Fejér Tamás harmadik nagy sorozata. Fekete István ismeretterjesztő és szépíró a szépírásait is ismeretterjesztő és nevelő célzattal írta. A kirekesztés évei után meglelték azt a nevelő célzatot,…..
Ara Papagáj Kell-e állatorvos? 2020.03.10 19:33:35
Sok madártartóban csak orvosmentes évek eltelte után merül fel a kérdés: vajon nem kellene-e felülvizsgálatra, oltásra vagy hasonlóra vinni a papagájt? Nem mulasztott-e el valamit? A papagájoknál nincs szükség időszakos orvosi vizsgálatra és oltásokra sem. Sokuk úgy éli le az életét, hogy sose látja…..
Az óriáspapagájokat fenyegető legveszélyesebb megbetegedés nem szervi eredetű. Az unalom okozta depresszió és az abból bekövetkező tolltépés, öncsonkítás a legtöbb, háznál tartott arára nézve potenciális és gyakran sajnos végzetes kimenetelű fenyegetést jelent. Ezért a címben szereplő kérdésre a…..
Ara Papagáj Testbeszéd 2019.07.31 18:31:49
Az állatokkal bizony nem egyszerű szót érteni. A kutyák terén már komoly múltja van a trénerkedésnek, elég csak César Millán kutyakiképző népszerűségére gondolni, aki hamarosan elő is ad nálunk. Örömteli dolog, hogy a papagájok világában is megjelentek az első "viselkedésdoktorok", Michael Sazhin,…..
Az óriáspapagájok a trópusokról származnak, ezért sokan esnek abba a tévedésbe, hogy akármekkora hőséget képesek tolerálni. Ez nem teljesen igaz, ezért a hamarosan beálló, az ember számára is megterhelő időjárásra érdemes előre felkészülni. A természetben ők valóban sokat vannak melegben, de a tűző…..
Ara Papagáj Hormon-horror 2019.04.02 14:15:03
A tavasz közeledtével felpezsdül az állatvilág, előtörnek a szaporodási ösztönök az arra megérett egyedeknél. Ez alól az otthon tartott papagájok sem lehetnek kivételek, az ő viselkedésüket is megváltoztatja ez az időszak, sokszor a felismerhetetlenségig. A jelenségnek leginkább a tenyész-vagy…..
A nagytestű papagájok sokkal intelligensebbek kisebb termetű (bár nem kevésbé becsülendő) társaiknál. Felmérések szerint az ara papagájok egy 3 éves kisgyerek szellemi szintjén vannak. Ennek egyik igen nagy hátulütője, hogy nehezen tudják lekötni magukat hosszabb távon, az unatkozást pedig nagyon…..
Sokan nem is tudják, mekkora kárt okozhatnak tollas kedvencüknek, ha valamilyen emberi étellel etetik meg őket. Ez a veszély főleg a nagytestű, kezesre nevelt papagájok - arák, jákók és kakaduk - esetében fenyeget, mert ők hajlamosak az épp ebédjét vagy vacsoráját fogyasztó gazdához is odamenni és…..
A mai, generációk óta az emberrel együtt élő óriás papagájok sokszor kezesbárányként viselkednek, meg lehet fogni, kézbe lehet venni őket, sokszor gyömöszölni, emelgetni és dobálni is hagyják magukat, persze ez utóbbi mutatványokhoz azért már komoly tapasztalat szükséges. Az arák barátságos…..
Ajándékot találni szeretteinknek sosem egyszerű. A nagy kitalálósdiban jó ötletnek tűnhet egy szárnyas házikedvenc beszerzése, mert az olyan aranyos, bizonyára örülni fog neki az ajándékozott. Sajnos az esetek többségében ez ritkán sül el jól. Ahogy a húsvéti ajándék-nyuszinál vagy kiscsirkénél is…..
Próbáltál már kézzel feltörni egy diót, mandulát vagy mogyorót? A csonthéjas magvak emberi kézzel felnyithatatlanok, összetörhetetlenek, egy kiskalapács és valamilyen kemény alap a minimálisan szükséges eszközök, hogy hozzá tudjunk jutni a héj mögötti finomságokhoz. Ezek a csonthéjasok az…..
A kisállattartás minden esetben komoly felelősség, legyen szó halról, kutyáról vagy madárról. Az állatnak nincs hétvége vagy pihenőnap, jellegtől függően állandó gondozásra szorul - megetetni mindegyiket kell, levinni, kitakarítani, kialmozni, foglalkozni vele, egyszóval mindig van tennivaló. Az…..
Nem! Legalábbis úgy nem, mint a "kicsiket". Aki óriáspapagáj tartására vállalkozik, annak tisztában kell lennie az állat igényeivel. Ez nagyjából olyan dolog, mint amikor valaki panelban tartja a vizsláját, napi kétszer 10 percre leviszi (jó esetben), aztán létezzen az állat az igényei kielégítése…..
Az ember-madár barátság egyik mérföldköve, amikor a kedvenc lelkesen a gazdi kezére ül, ott tollászkodik, énekel, beszél, néha még táncol is. Ebben a szerepben a papagájok abszolúte élen járnak, persze lehet más madarat is emberi kézen ülve látni, például a ragadozók is megtaníthatóak erre, de az…..
Ara Papagáj Mennyibe kerül? 2018.10.18 15:35:35
Ha létezik az ara papagájokkal kapcsolatos Gyakori Kérdések toplista, egész biztos ez a kérdés áll az első helyen. Teljesen természetes emberi reakció ez, ha meglátunk egy drága sportautót vagy egyedi ékszert, nagyjából ugyanez lesz az első gondolatunk. Az egzotikus madárvilág non plus ultra…..