Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nino

42 bejegyzést írt és 10 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ez már több, mint a közepe, ez a B oldal, barátom. Elértünk idáig, ez már elvehetetlen. Ha voltak is célok, emlékük szertefoszlott, lila ködbe burkolózik a kémiaszertár sárgás-barnás fala előtt.Aki komformista, kámforista. Minden elv, mi fontos volt, könnyedén, emlék nélkül illan el,…..
A magyarok veretlenül, csoportelsőként jutottak ki az EB-re, ráadásul 1972 után először "egyenes ágon", azaz pótselejtező nélkül. Ez hatalmas eredmény, pláne, hogy többször kellett fordítanunk hátrányból - a csapat megmutatta az erejét. Ennyi volt, köszönjük a figyelmet, hajrá…..
Ha Jimmy még ma is élne, nem rég múlt volna 64. Ez már kishíján nyugdíjas kor, nagyjából annyi, mint Gergely Róbert, Szervét Tibor vagy Szerednyey Béla életkora. Kortársai közül Kozso 58, Lajcsi 62, Pataky Attila 71 éves. Különösen ez utóbbi három név érdekes, hiszen hozzá hasonlóan népszerű…..
Sótlan szórakozás Korszak 2021.04.24 19:32:02
Sorozatban harmadjára, öt éven belül negyedszerre nyert Bajnokok Ligáját a Real Madrid. Ehhez hasonló triplázás a hetvenes évek óta nem történt, de azóta lényegesen nehezebb lett eljutni a legrangosabb európai kupa döntőjébe. Rajtuk kívül még a címvédés sem sikerült senkinek a BL-ben, szóval ez egy…..
Furcsa érzés volt meglett férfiként öklömnyi szorulással a torkomban ülni a moziban, és valahogy bent tartani a könnyeket úgy, hogy körülöttem minden nő hangosan bőgött. Idővel egyre szentimentálisabb lesz a férfinép is, akárki megmondhassa. Ez meg egy tökéletesen könnyeztető mozi, minden…..
Sótlan szórakozás Szuperliga 2021.04.24 13:01:53
2021-ben már fontos azzal kezdeni, hogy ez egy vélemény. Nyilván nem kell vele egyetérteni, de illik tiszteletben tartani, így vagyok én is mások véleményével. Nem az abszolút igazságot mondom, ebben a kérdésben amúgy is inkább csak szenvedélyes szubjektumok léteznek. Real Madrid szurkoló vagyok,…..
A 2000-es Fordított kánon című olasz-amerikai film zenéje egyenesen zavarba ejtő. Morricone-ra kevésbé jellemző módon meglehetősen bonyolult szerkezetű, de mivel ez az alkotás alapvetően egy zseniális - magyar - zenészről szól, így aztán mégis csak indokolt. ( Hasonlóan az Óceánjáró zongorista…..
Sokszor írtam már ilyesmiről, és az is kiderült, hogy a Real Madridnak szurkolok. Ha most azon kellene keseregnem, hogy a csapatom kiesett, ó, micsoda igazságtalanság, valószínűleg akkor is írnék. A sógorom viszont Juve fanatikus, így (ismét) volt némi pikantériája ennek a párosításnak. Először is…..
Ennio Morricone művészete Ships 2017.06.28 13:45:54
Hajók. Az 1990-es Cacciatori Di Navi című olasz-amerikai tévéfilmhez készült zenéről már első hallásra lerí, hogy hajós sztorihoz készült. A (pán)síppal játszott zenei alap egészen magával ragadó, sodró ritmust ad a szerzeménynek, de persze ezúttal is az összhang az, ami tökéletes. Ennio Morricone…..
Morricone-ra valahogy nem a televízió kapcsán gondolunk, hiszen "filmzeneszerzőként" ugrik be inkább mindenkinek. Első találkozásom a Maestro művészetével egyébként nekem éppen a tévében volt, sose felejtem el. Óriási hatással volt rám a Marco Polo című sorozat zenéje, valamikor a nyolcvanas évek…..
Ha jól számolom, kétszer voltam Morricone koncerten, ami azért így leírva elég furcsa. A zeneszerző ugyanis nem zenész, ebben az esetben "csak" karmester, a szerepe inkább csak lélektani egy ilyen hangversenyen. Ráadásul a Maestro már nem fiatalember, jövőre 90 (!) lesz, legutóbbi budapesti…..
A Chi Mai az egyik legismertebb Morricone szerzemény, a legtöbben a Profi című Belmondo filmből (1981) ismerik. Az kevésbé ismert tény, hogy a téma már az 1971-es Maddalena címú olasz filmben felcsendül.  A tíz évvel később elkészített verzió persze egy picit más, a Maestro leporolta egy kicsit.…..
Bestiális zene. Éppen az előző bejegyzésben írtam arról, hogy milyen "szép" dallamokat ír a Maestro, ha kell, ha nem, erre itt van ez a brutális szerzemény a The Hateful Eight ( Aljas nyolcas ) című Tarantino horrorból. Vagy a The Thing ( A Dolog ) című John Carpenter horrorból?  Nos, mindkettő. A…..
Ennio Morricone-val sokszor összakapcsolódik a spaghetti western műfaja, pedig munkáinak csak kisebb részét képezik az ilyen filmekhez készült zenéi. Az már más kérdés, hogy kétség kívül ezek a legismertebbek és a legnépszerűbbek. Ha mégis kellene egy híres Morricone szerzeményt mondani, az a Profi…..
A L'Arena az egyik olyan Ennio Morricone szerzemény, amit gyakran szoktam megmutatni, így, ezzel a videóval, filmszerető ismerőseimnek. Az 1968-as Sergio Corbucci western, A Zsoldos ezen zenei motívuma ismerős lehet a Kill Billből is, ez volt az a zene, amely a Menyasszony "feltámadása" alatt…..
Sótlan szórakozás A kezdő 2016.01.27 13:44:02
Egy helyett két filmet kap, aki megnézi Nancy Meyers soros romantikus vígjátékát, vagy mi a fenét. Nem vagyok a 66 éves hölgy rendező nagy rajongója, igaz, nem is én vagyok a célcsoportja az olyan filmeknek, mint a Holiday vagy a Minden végzet nehéz. Ettől függetlenül kíváncsian ültem le ehhez a…..
bet365 tippek Szerdai tippek 2015.03.04 12:35:28
Manchester City - Leicester A bajnoki címért(?) hajtó Manchester City a ligautolsó Leicestert fogadja a hét közepi fordulóban. A hazaiak két fájdalmas vereség ( Barcelona, Liverpool ) után nyilván szeretnének javítani, de a bent maradásért harcoló Leicester kemény ellenfél lesz.…..
Szőrös pina...
Annyit segítek, hogy életének abban a szakaszában kúrta meg a legtöbb gruppie-t, amikor hosszú hajjal, rikító göncökben, ronda nőnek sminkelve énekelgetett mindenféle faszságokat frontembereskedett..
Nino 2015.01.22 11:48:54
Cristiano Ronaldo aranylabdás. Már harmadszor. A ceremónia olyan volt, mint ő maga, ki is vívta sokak ellenérzését, pökhendi gesztusaival, támaszkodásával és főleg a harci kiáltásával. Számít ez bármit is? Sokaknak igen, nyilván ők még jobban utálják emiatt. Sokkal fontosabb…..
Előre szólok, hogy sok elütés lesz, bocsika.  Azt nem mondom, hogy nagyon vártam Cristopher Nolan új filmjét, mert valahogy éreztem, hogy nehéz tovább tágítania univerzuma határait. Számomra a Memento-val kezdődött ez az utazás, de már az Eredetnél is lehetett érezni, hogy a…..
Subba Agyrohasztó: VV7 válogatás 2014.06.11 10:53:00
E bazmeg, nem volt elég sikertelen a 6. széria?! Az első, amit nem tudtam nézni, én sem vagyok már a régi :( De ezek a fasza kis példányok remélem visszaadják a műfajba vetett hitem! Amúgy valaki emlékszik mivan Okival? ..
Nino 2014.06.11 16:21:06
Egészen furcsa egy ilyen eredményt még leírni is, de hát ez volt tavaly is, amikor a Bayern verte 4-0-ra a Barcelonát. Ilyen szinten is kialakulhat ekkora különbség, de ez még távolról sem azt jelenti, hogy ez a valós differencia. Most - és az előző meccsen - szinte minden…..
  Hajduk Split - NK Zadar  Nehéznek tűnő mérkőzés előtt állnak a splitiek. A Zadar ugyanis hármat nyert zsinórban, ebből kettőt idegenben, ellentétben velük, akik három meccs óta veretlenek, legutóbb otthon kaptak ki, ebben a szezonban első alkalommal. Na, de. Nem mindegy, kik…..
Nice - Paris SG Nem szeretek a francia bajnokság meccseire fogadni, mert nagyon hasonló erősségű csapatok játszanak benne. A kivétel a gyevi bíró, akarom mondani, a PSG. Ibrahimovicsék szép csendben Európa legerősebb csapatai közé emelkedtek, és bár sokkal kevesebb szó esik…..