Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Coolboybadboy

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Belsőség Két köcsög az Audiban 2009.12.02 06:52:36
  Az Miniben már választhatunk, milyen motorhangot hallgatnánk, de az Audinak és a BMW-nek is érdekes megoldásai vannak. Vélemények azonos című írásunkról...
Coolboybadboy 2009.12.02 15:28:40
Jajj de szép, jajj de jó, kuss lesz végre, de azért akad még a mérnököknek agyalnivaló bőven. Az addig rendben van, hogy a motorhang hallható részét próbálják elnyomni, de ott van még a nem hallható infrahang tartomány... Nézzük csak meg a 9-es képet. Nagyjából 40 Hz-től indul, és kezd meredeken zuhanni a konfortos beállítással is, magyarul abban a tartományban szinte semmit nem csillapít. Infrahang: www.hobbielektronika.hu/lexikon/infrahang.html Mindenképp dícséretes kezdeményezés, az irány jó. Én igaziból azóta kardoskodom a lehető legcsendesebb belterű autók mellett, amióta rendszeresen járom a Győr-Rotterdam távot (13+ óra).
Más. Ha végre sikerült a csendet hallhatóvá tenni (hülye egy képzavar) akkor már csak a gumik őrületes gördülési zajával kellene valamit tenni. Termel zajt a gumi is mindenféle tartományban, infrában is, és nem is keveset. Tessék majd egyszer kiállni a német pályán egy korlátlan szakasz mellé hallgatózni. Egy élmény, az biztos.
autózz! Fényévekre... 2008.08.25 07:10:00
Így hétfő reggel talán kicsit nagy falat lesz Jacopo Belbo írása, de miközben a kávét kortyolgatjátok, érdemes elgondolkodni mondanivalóján és a miérteken.  Régóta olvasom ezt a blogot, sokat tanultam az itt leírt esetekből mind az emberi pszichét, mind pedig a…..
Coolboybadboy 2008.08.26 01:48:19
Miért kell azon meglepődni, hogy Bécstől nyugatra kezdődik európa? Teszem hozzá halkan, sajnos :(
Semmit sem vesztett az aktualitásából az a mondás, hogy a balkán Bécs alatt kezdődik :(

Két hetet voltam Hollandiában autóval, és napi 150-160 kilómétert töltöttem autózással Rotterdam-Amsterdam oda-vissza viszonylatban, jórészt autópálya, olyan dugókkal súlyosbítva, amilyenektől itt, a tapasztalataimból kiindulva véres polgárháború, öldöklés, vérzivatar lenne... Hogy lehet az, hogy ott kint a szőke aranyifjú a Lamborghini Gallardoban, a 140 kilós benga néger állat a Cadillac Escaladeban, a 40-en öltönyös úr az A8 Audiban halál nyugodtan csordogál, vagy hegeszt a kilátástalan dugóban? Miért van az, hogy az emberhez emberi hangon képesek szólni? Emberi hangon, kedvesen, érdeklődve tudott hozzám szólni a legocsmányabb békategóriás amerikaji akcijjófimekből ismerősnek tűnő szakállas kilósfukszos fekete srác, egy olyan GMC Yukon Denaliból amilyet életemben nem láttam még képen sem? "Helló, látom magyar vagy, mit csinálsz, melózol? Merre laksz? Tetszik itt?..." Hm..
Hogy a rákba lehet az, hogy az SL63 AMG-s Mercedes lefékez, és kienged, amikor ki akarok állni egy parkolóhelyről? Persze nagyot intek neki, megköszönöm a kedvességét, és egy "thumbs-up"-pal mutatom neki, hogy király vagy, és elintem magam elé, de csak azért, hogy megcsodálhassam az autóját. 30-as táblánál képes harminccal menni, elengedni a gyalogost, kerékpárost.
Hála a magasságos jó Istennek lehetőségem adódik visszamenni oda, és talán sikerül kiderítenem a miérteket.
Itt az augusztus, akik még nem mentek nyaralni azok mostanság kelnek útra, ha van olyan szerencséjük. Ha a család autóval vág neki a kalandnak, nem árt ha felkészítik a járművet és saját magukat is mindenféle viszontagságra. Számos dolog eszünkbe juthat ilyenkor, mint kellemetlen…..
autózz! Nem jó gyalogosnak lenni 2008.07.18 06:28:00
Jánoshoz hasonlóan már sokan megjegyeztétek azt a trendet, miszerint egyes autósok a zebra előtt álldogáló gyalogost csak valamiféle felesleges tereptárgynak tekintik, arról nem is beszélve ha az átkelni kívánó személy már jócskán a gyalogátkelőhely közepén bandukol és úgy…..