Regisztráció Blogot indítok
Adatok
maxval bircaman szercelőci szükre ploretár

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Jelentős az eltérés a kecskemétiek akarata és a torz parlamenti viszonyok között. Választási értékelőnk újabb részében számos érdekességre derült fény a „végleges”, bár még nem jogerős választási eredmények áttekintéséből...
maxval bircaman szercelőci szükre ploretár 2018.04.17 17:44:42
@ételizésítő: "De olyan tényleg sehol a világon nincs, hogy a győztest kompenzálnák. Ez a világon egyedi fideszes nonszensz agyrém."
Csillapodj...
Alapvetően a kompenzálás a nonszensz. Ugyanis ezzel az egyéni vesztesekhez tartozó pártok nagyjából kétszer annyira részesednek az országos lista mandátumaiból, mint amennyi szavazatot kaptak a pártlistákon. Nézz utána, ha nem világos. Ez egyébként egy 89-es baromság, mert az MSZP ragaszkodott hozzá, hogy vesztesként is kaphasson majd több mandátumot, mint amennyit a listák szerint megérdemelt volna.
Ez aztán az igazán megmagyarázhatatlan aránytalanság. Ezt ellenpontozza némileg a győztes kompenzáció, persze csak egy kicsit, nem teljesen.
Hangulatjelentés Egyenes vonal 2018.04.09 08:36:02
Az idei évbe nagyon belehúztam továbbképzés szempontjából, április van, de már megjártam 3 tanfolyamot, több előadást és még kettőre vagyok belejelentkezve. A flossing második részén mélyítettem a gyakorlatomat, illetve a Masszőrök konferenciájára tértem be lelkesen, amikor épp nem otthon kómáltam…..
maxval bircaman szercelőci szükre ploretár 2018.04.09 14:50:12
@maxval bircaman szereclőci szürke proletár: "A valószínűségszámítás szabályai alapján szinte lehetetlen az, hogy egy párt két parlamenti választáson szinte hajszálra ugyanolyan eredménnyel nyerjen,0, 8 százalékponttal éppenhogycsak több szavazatot szerezzen kétharmadnál. "
Hülyegyerek, láthatóan fingod sincs a valószínűségszámításról.
A gondolatmeneted alapján az is teljesen lehetetlen lenne, hogy az Együtt már másodszor ne jusson be a parlamentbe.
A választás során nem véletlen kimenetelű kísérletek történnek, hanem tudatos döntések adják az eredményeket, amelyek számosságukat tekintve sem egyeznek a korábbi választásokkal. Viszont a mandátumok kvantálják az eredményeket. Innen van az, hogy 133 mandátum éppen 66.8341708%, azaz csöppet felette van a 2/3-nak, ami 66.6666666..% (és nem 0.8%-kal van felette, mint írtad...)
Nyugi bele, nincs szoftver manipuláció, nem egyetlen szinten történik a szavazatok ellenőrzése.