Regisztráció Blogot indítok
Adatok
G66

0 bejegyzést írt és 31 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Túlzás nélkül életünk eddigi legfontosabb választása jön vasárnap. A Fidesz és Orbán Viktor olyan irányba lökte az országot, hogy nem jobb és bal között kell választani, nem különböző politikai irányok, vagy programok között. Hanem józanság és elmebaj között. Demokrácia és autokrácia között.…..
G66 2018.04.09 09:44:52
@Neo07:
Olyanról még nem hallottam, hogy bárki is "kényszer nélkül" hagyta volna el a szülőhazáját!!!
A másik: szerintem tévedés azt gondolni, hogy Magyarország célországa lenne a migránsoknak. Ugyanakkor Orbán miniszterelnök úr kb. 10 éve éppen azzal "kampányolt", hogy 1 millió bevándorlóra van szükségünk ahhoz, hogy fenntartható gazdasági fejlődésünk lehessen.
Tény, hogy jelenleg sajna nem igen tudjuk biztosítani a jövő generációinak nyugdíját, lassan nem marad más megoldás mint tovább emelni a nyugdíjkorhatárt. Ez viszont azért gáz, mert nálunk 67 év a férfiak átlag életkora :(
De ez csak egy "apróság" - sokkal fontosabb, hogy négyévente a választott vezetőink teljesítményét értékeli nép azaz a politikusok "munkadói"
Nem érdemes arra kalkulálni, hogy mi jöhet, vagy milyen "káosz" várható! Lényeg, hogy elfogadható-e amit nyújtottak, vagy sem. A szimpátia már egy más kérdés....a magam részéről 15:00 után bontottam egy üveg bort és innentől mindegy az eredmény :)
Szelet vetettek - vihart aratnak?         Kép forrása: LMP Facebook Alaposan beintenek a beintőnek Az LMP máris beintett Karácsony Gergelynek - adja hírül az Index, s mutatja is Ungár Péter facebook fiókját, ahol megtörtént az a bizonyos beintés, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje…..
Pár nappal a választás előtt már mindenkit csak egy dolog érdekel: milyen eredményre lehet számítani vasárnap? A politikával hivatásszerűen foglalkozó közvélemény-kutatóktól és elemzőktől természetesen azt várják az emberek, hogy tudjanak válaszolni erre a kérdésre. A válaszadás képességével talán…..
G66 2018.04.04 20:36:44
@inreallife: Szerintem 75% körüli részvételben is reménykedhetünk. Ez esetben pedig az eredménytől függetlenül (bárhogy alakul is örülni kell neki) különleges lesz ez a választás. Új idők jöhetnek ;)
Sokat írtam az elmúlt időben a Jobbikra való átszavazásról. Az egyik nagy dilemmája a 2018-as választásnak ez. De van egy másik dilemma is a jobboldalon, és ez a MSZP-re, DK-ra való átszavazás, különösen az utóbbi. Sőt, egy kiábrándult fideszes számára, még dilemmaként sem tud megjelenni a…..
G66 2018.04.01 11:13:10
@nick papagiorgo: Mikor azt mondja valaki aki már sokat látott és tapasztalt, hogy "rossz" és "rosszabb" közt kell választani és a múlt évezredben történt bűnöket idéz fel, az nagymértékben tartja vissza az új generáció friss szavazóit. Pedig a jövő (mindannyiunk jövője) az ő kezükben van.
A jelenleg uralkodó hatalom (és az őket támogató erők) nem látnak meszebb mint a saját aktív életük és az jóval rövidebb mint az szükséges lenne!
Ha megkérdeznénk a jelenleg 18-28 éves korosztályt a véleményükről nagyon nagy lenne a csodálkozás.
Egyrészt az érdektelenség, másrészt a tájékozatlanság. Ez pedig részben a mi és a részben a mindenkori hatalom bűne.
Na őket akarja a fidesz távol tartani a szavazástól mindenáron! Hogy mi az oka.....?
Ki látott már tömegében konzervatív, nemzeti érzelmű fiatal generációt ? Nem jellemző ;) Ezért aztán nem is kérdezi meg őket senki...
G66 2018.04.01 14:02:43
@nick papagiorgo: meggyőződésem, hogy a valódi kérdés az, hogy "evolúció vagy revolúció"
Az idősebb és tapasztaltabb korosztály jellemzően az evolúciós folyamatot támogatja, ami sokkal óvatosabb, kiszámíthatóbb, az esetek helentős részében hatékony. A fiatalabb generáció pedig hajlamosabb a forradalmibb megoldásokra, pl. söpörjük le az asztalt...
Megj. Nálunk ez marad el a rendszerváltás során és azóta is ezt "nyögjük"

Ha végignézzük a történelmünket láthatjuk, hogy az igazi nagy változásokat mindig a 20-30 évesek generálták.
A magam részéről nagyon szeretném ezt a korosztályt "meghívni" az urnákhoz, ugyanis őket nem lehetne olyan könnyen "becsapni" és manipulálni! Ők számon mernék kérni a hazugságot!
G66 2018.04.01 16:30:50
@Lukácsi Katalin: Igen, azt kellene megérteni, elfogadni és elfogadtatni, hogy túl kell végre lépni az úgynevezett világnézeti különbözőségeken. Elöször is egy "normálisnak mondható" világot kell megteremteni és működtetni ahol az adott populáció lehetőleg valamennyi szegmense képviselteti magát.
Számomra ebbe nem fér bele a jelenlegi hatalom törekvése a demokrácia lebontására. De ettől nem vagyok se libsi, se náci, se zsidó, se kommunista, se sorosbérenc, se semmi ... talán csak egy kicsit hülye :)
Menjünk el szavazni mindannyian! Vigyünk el még valakit aki amúgy nem ment volna (hol is hallottam ezt) és örüljünk az eredménynek!!!!
Csak nektek ;)
youtu.be/Kojtjemz-Lo
Miközben mindenki nézi ezerrel a saját körzetét, és várja, hogy még egy ellenzéki jelölt lehúzza magát a listáról, illetve megy a latolgatás, hogy ki kivel miért igen és ki kivel miért nem, egy sor más kérdés is felbukkan. Némelyik még a választásról, némelyik az azt követő lehetőségekről. Hogy…..
G66 2018.03.27 18:59:07
@kekex: ....idézni csak pontosan!
"Hé, ha valami van de nem az igazi még, ne remélj!
Lesz még rosszabb."
Az író minket kért meg levele közlésére, melyet dr. Ötvösön keresztül jutatott el hozzánk. Tisztelt dr. Semmilyen Zsolt! Talán a legnagyobb meglepetésem ez évekből, hogy megtudtam: Magyarország nem keresztény ország. Ez az ország, mely fennen hirdette, hogy ezer éven át "védte a keresztény…..
G66 2018.03.23 06:14:50
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Hát ezek tényleg nagyon hülyék! Istenem, és ez az ember a miniszterelnök helyettes. A képernyők elött meg elmondja, hogy ő régóta vadászik (!) lényegében generációk óta . Ilyennek fegyvert adni a kezébe.... holnap talán a húsvéti nyulat fogja lelövöldözni más kertjében....merthogy valaki meghívta ....és ő nem szokott kérdezni, ha meghívják :D
Reflektor Mit művel az LMP? 2018.03.21 11:58:23
Most akarnak együttműködni, vagy nem? Akarnak, de tanultak a 2014-es összefogás hibáiból. Az MSZP/DK meg nem. Összefogás, koordináció ellenzéki együttműködés – hívjuk akárhogyan – nem vagy van, vagy nincs. Annak számtalan módja lehet, katasztrofális kimenetelű éppen úgy, mint olyan, ami beteljesíti…..
G66 2018.03.21 18:28:56
Szerintem ahhoz, hogy az ember kinyilvánítsa a véleményét nem kell semmilyen elköteleződés valamilyen irányba.
Sokan lesznek pl. akik korábban fidesz szavazók voltak és most nem adnának újabb négy évre felhatalmazást. Egyszerűen azért mert elégedetlenek a jelenlegi vezetéssel, leginkább erkölcsi értelemben.

Egyébként az a legnagyobb hibájuk - és ez lesz a vesztük is - hogy erről nem hajlandóak tudomást venni, sőt hülyére veszik az embereket.
Azt kell megértenie végre minden hatalomba kerülő választott vezetőnek, hogy az emberek szívesebben élnek akár szerényebben, de egy közösség részeként mint elutasítottként kitaszítottként nézni vezetői abnormális és egyben törvénytelen gazdagodását.

Az meg végképp nem megy, hogy még a törvényeket is semmibe veszik és átszabják.

Értem én, mi a céljuk azzal, hogy erős magyar vállalatok jöjjenek létre és a hazai tőke irányítsa a gazdaságot, de a cél nem szentesíti az eszközt.
Tudjuk azt is, hogy a pokolba vezető út is jószándékkal van kikövezve....
Ezt a tehetségre kell bízni - nem a politikai beállítottságra vagy rokoni kapcsolatokra, főleg nem úgy, hogy más pénzéből. Azt beláthatja mindenki, hogy azért ez nem bolt elegáns ..... az meg ne legyen már mentség ...könyörgöm, hogy amazok is lopnak!!!

Ha a jelenlegi kormányban a legapróbb jelét is láthatnánk annak, hogy legalább elméláznak ezen és kész lennének az emberek igényeit megérteni es ahhoz közeledni, én isten bizony rájuk szavaznék. De nem, sőt inkább lepatkányoznak :(
Hát ez a legnagyobb hibájuk, elszakadtak a valóságtól és alkalmatlanná váltak arra, hogy képviseljék az érdekeinket - élvezzék az emberek bizalmát.
Remélem ha maradnak is, valaki csak levonja majd a tanulságot.

Na... ez a másik ami szerintem rossz dolog mi nálunk és én is elkövetem :
Mindenki ösztönösen úgy érzi, hogy meg kell magyaráznia az érzelmeit és a döntéseit!
Miért ne lehetne egyszerűen csak mosolyogva és örömmel azt mondani, hogy "így gondolom, ezt szeretném" ?

Számomra az lenne a jó, ha nagyon megszorongatnák a fideszt és mondjuk kissebbségben kellene kormányozniuk. Ezáltal kénytelenek lennének meghallgatni ill. elfogadni mások véleményét. Most úgy látom erre képtelenek lennének.

Az LMP-re visszatérve. Amit ők akarnak (a jónál is jobbat) az több mint amit ki lehet hozni a jelenlegi helyzetből. Ők látják és tudják mit kell tenniük...remélem.
Nemsokára hozzászólok majd a Replika című társadalomtudományi folyóirat-vitájához, amely a „Mi a magyar” kérdése körül forog. Ilyen címmel 1939-ben jelent meg kötet, amelyben a korszak nagy nevei írtak, többek között Babits Mihály is. Március 15-e kapcsán különösen érdekes az említett folyóirat…..
G66 2018.03.17 17:42:49
Szintén nem értem, hogy mit kell érteni a "mélymúlt" alatt.

Egyébként a jelenlegi helyzetben már nem a pártpolitikai hovatartozás és a különböző ideológiai elköteleződés ami dönteni fog. Nemhiába nem jön elő ezzel a jelenlegi hatalom, hiszen a soraiban már volt minden világnézet és annak az ellenkezője is (lásd : a kezdetek pl. MISZOT vagy korábbi liberális fidesz, stb)

Mondhatjuk, változott a világ - ez igaz is, hiszen csak a változás örök, ezért nem is kell pl. annyira mélyen a múltba mélyedni, hogy megzavarjon kik is voltak Soros korábbi finanszírozottai. Ez már akkor is gondot jelentett az akkori hatalomnak ( katt ide :
youtu.be/4xGrl-JJpi8, aztán ide : youtu.be/4Zw4_fxdhoQ)

Szerintem ezeket akár el felejthetjük és nem kell se libsizni, komcsizni, zsidózni, az elmúlt nyolc évet megelőző nyolc évet emlegetni. A mai 20-25 évesek azt sem tudják miről beszél aki ezekkel jön elő. Azt kell eldönteni, hogy jól van-e így ahogy van, kell-e változtatni rajta?
Ha van ami nem tetszik, akkor vajon kell-e erről visszajelzést adni az általunk megbízott\választott vezetőinknek, vagy csak kussoljunk, félve a beígért retorzióktól.

Szerintem akiket az emberek ( választópolgárok ) valaha is hatalommal ruháztak fel és megbízták az érdekeik képviseletével azok a cselekedeteikről időről időre számot kell adjanak. A kérdésekre valaszolniuk kell, a bizalommal valamint a rájuk bízott anyagi és erkölcsi értékekkel el kell tudniuk számolni.
Ennyi és nem is kell ez túlbonyolítani!!

Egyébként nekem az se lenne baj ha marad a fidesz, csak kapnának már az agyukhoz......na erre nincs sok esély :(
8:40 Orbán estéje 2018.03.16 09:56:45
Hát megtörtént. A kutyameneten valószínűleg többen voltak (őszintén elkötelezettek), mint az orbánista békemeneten. Azért ez (gyűlölet)beszédes. Buszokkal vitték mindenhonnan az enervált sokaságot. De nem lehetett őket bepörgetni a Gyuri bácsis marhaságokkal.  Orbán nem először beszélt sehová nem…..
Életem egyik legjobb színházi élménye volt a Komámasszony, hol a stukker? című előadás. Zseniális társadalomkritika a darab, végig a fekete humor és a kőkemény dráma határmezsgyéjén egyensúlyozik, nagyon mély mondanivalóval és örök aktualitással. Ha tehetik mindenképp nézzék meg. Aki nem ismeri,…..
G66 2018.03.17 10:03:48
@megamovieboy: Értem! Születik egy poszt, ami mondjuk onnan nézve hangulatkeltő. Felkerül a netre majd gyorsan/azonnal jön a reació ami ugyan csak két sor, de biztos ami biztos, van benne egy kis zsidózás. Ja....az mindig bejön!

Szerintem ez baj.

Katt ide,... egy kis újdonság (tegnap volt a premier) csak neked :

youtu.be/lVrMSdurAUE
A miniszterelnökből kitört a harag március 15-én. Hívei előtt mondott beszédében úgy fenyegette meg politikai és gazdasági ellenfeleit, mintha neki kellene elszámoltatnia az elmúlt nyolc év politikájáért a hatalmon lévőket. Orbán Viktor nyílt hadüzenete két dolgot jelent. Egyrészt nagyon megviselte,…..
G66 2018.03.17 09:08:34
Ahogy arra számítani lehetett, Orbán ünnepi beszédében a végsőkig feszítette a soros-migráns-brüsszel-civilek elleni háborús pszichózist. Újdonság: "a választások után elégtételt fogunk venni" az ellenfeleinken - ígérte...
G66 2018.03.16 11:13:07
@Kánikula: szép sütemény, hogy erről szól a nemzeti ünnep!

Egyébként szerintem Simicska okosabb mint a fidesz.
Ha elszánta magát, akkor már minden ellenzéki pártnak elküldte a forgatókönyvét.
Azok pontosan tudják mikor kell egycsapásra megegyezni.

Egy fontos dolog van : El kell menni szavazni!!

Szerintem ezt a szavazást nem a pártok és a politikai meggyőződés fogg
Fotó: Magyar Narancs Nem kellett sokat várni, Bayer Zsolt kolléga és a kormány kedvenc lapja - a Magyar Idők - Semjén Zsolt segítségére sietett és megmagyarázta Semjén helikopteres vadászatát. Az egyik ok, hogy ott él a testvére, a másik, hogy bizony, ott ezt így szokás csinálni. Semjén bátyja…..
G66 2018.03.11 13:27:31
@sinus67: ".....vejed vagyunk !! " nagggyon jóóó ;)
Főleg ebben a választási rendszerben, sőt, most lehet csak igazán! Ez a Választási Törvény, Orbán Viktor és a Fidesz általános politikai rövidlátásának ékes példája, mert bár saját magukra szabták, valójában korábbi voksolások szavazatszámai, és egy gyökeresen más politikai helyzet (a Fidesz akkori…..
G66 2018.03.04 20:51:59
Szerintem egy lényeges szempont van:
Mindenki menjen el szavazni és tegye oda az X-et ahova a szíve és az esze diktálja!! Ha elérjük a 75-80%-os részveteli arányt akkor bármi is az eredmény boldogan fogadom, legfeljebb tudomásul veszem, hogy tévedtem.
70-75% között még elfogadható, de 70% alatt már nem oké. Sajna 65% alatt számomra a érdektelenség győzött újra.

Nem bánnám ha bukna a fidesz de még ha marad azt se lenne probléma, csak kapnának már a fejükhöz, hogy amit most csinálnak az nem okés...
De sajna úgy látszik erre minimális az esély. Ha meg még egy gyenge ígéretet sem kapok, akkor miért adnék is további felhatalmazást a kormányzásra?

Nem vagyok se soros-bérenc, se komcsi, se libsi, se zsidó, se cigány...aztán mégse igazán tetszik !
Igazából az nem tetszik, hogy lenéznek és semmibe vesznek - annyira nagyon magabiztosak, hogy még a látszatra sem adnak, csak beleröhögnek a pofámba. Vagy ha kapnak egy kérdést annyit válaszolnak (már ha válaszolnak..) hogy hát a Gyurcsányék is loptak!

Gyerekek, ez most komoly? Azért van ez így jól, mert az elmúlt 8 évet megelőző 8 évben is lopott a kormányon lévő hatalmat gyakorló általunk megbízott vezető? Biztos, hogy nem!!!!

Szóval egy a lényeg:
Ez nem pártpolitika, hanem értékelés és vélemény nyilvánítás - úgy hogy mindenki éljen ezzel a jogával aki még itthon van és képes egy jelet tenni oda ahova a lelkiismerete diktálja.
G66 2018.03.04 21:21:03
@mathuska: 2002-ben mindkét fordulóban 70% felett volt és külön érdekesség, hogy a második fordulóban magasabb volt a részvétel mint az elsőben.

Az osztrákoknál 79,5% volt legutóbb, hát valahol itt kezdődik az öntudatos nép fogalma.
Megnéztem, USA-ban 55% volt 2016-ban - aztán látjátok mit kaptak :)
A mai hódmezővásárhelyi időközi polgármester választást nem csupán helyben követték izgatottan, de a végeredményére az egész ország figyelt. Nem azért, mintha egy megyei jogú város választási eredményéből automatikusan következtetni lehetne arra, mi történik majd április 8-án. Sokan és sokszor…..
Hivatalosan csak szombaton kezdődött, de nyilvánvaló, hogy hónapok, sőt, talán évek óta tart a 2018-as parlamenti választás kampánya. A java azonban tényleg csak most jön: a pártoktól és a választóktól is. Ez a szűk ötven nap lesz az az időszak, amikor azok, akik korábban még nem döntöttek, a…..
Mind elméleti, mind gyakorlati lehetőség van arra, hogy az ország leváltsa az immár túlságsoan is régóta regnáló Fidesz és KDNP irányította kormányt. Persze még a béka segge alatt sincs az ellenzék, de a lehetőség már adva van. Nemcsak a valamilyen módon koordinált jelöltállításra vagy a józan ész…..
G66 2018.02.04 23:28:03
@Halál kamionja mindenkit elgázol: ha csak az ellenzéki vezetőkön múlik akkor lehet, ha a választókon akkor nem biztos.

Néhány pártpolitikától független és hiteles ember, valamint az ellenzéki pártok egyidőben, azonos és egyértelmű (tényszerű) üzenettel szólnának a választókhoz, továbbá mindenki aki fontosnak érzi ezt a ciklust hozna még egy főt ;) akkor a választások estéjén kiszáradna néhány torok kormányoldalon. Lehet még a magánrepülőnek is meg lenne az értelme!

Érdekes, hogy tulajdonképpen a kormányváltással szemben lényegében csak két ellenérvet hallottam :
- nincs alternatíva...
- azok is loptak ...
Ezek mindegyike igaz és/de egyike sem olyan ami túl sok meggyőződésről tanúskodik!
Ez nem az a mértékű támogatás amire hivatkozva bárki felül írhatja demokratikus eszméket!

A magam részéről maradok annál az alapelvnél, hogy egy parlement legyen már sokszínű. Ha lehetne mindig valamelyik kisebb kihívóra szavaznék. Sajna most ennek most nem lenne értelme. Marad tehát az egy (amit remélem felkínálnak) helyette mindenhol.
Az elszámoltatás pedig nem fontos, az csak másodlagos, jöjjön aminek jönnie kell :)
G66 2018.02.05 14:07:04
@csobi2011: Igen, ez így van és amennyiben csak a "ballib" és az "ellenzék" akarná a kormány távozását arra valóban nincs esély, ez nem kérdés.
Ha megtörténne az sem az ő győzelmük lenne!
A jelenlegi hatalom matekja annyiban sántít, hogy csak a saját táborra koncentrál és csak az ellenzéket tekinti legyőzendőnek.
Közben tekintélyes méretűvé nőt azok száma, akiket látszólag (!) "nem érdekel a napi politika" és bizony nagy hiba őket kifelejteni, számukra a minimálisan elvárt üzeneteket sem közvetíteni.

Szerintem legalább annyian, sőt inkább többen vannak mint az ellenzéknek mondott valami :)

Ha őket meg tudja mozdítani bármi (nem kell sok hozzá), akkor születhetnek meglepetések.
Egyébként bármilyen együttes megnyilvánulása ennek a nagyszámú rétegnek pozitív hatással van a jövőre nézve - hiszen azt tudja láttatni, hogy növekszik az egyet nem értés a hatalom irányába.

Szóval csak menjen el mindenki szavazni és biztassa erre az ismerőseit is!
Ha elég nagy a részvételi arány akkor mindegy, hogy ki győz - azt el kell fogadni és örülni neki.
Baj csak akkor van, ha a társadalom egy szűk rétege veszi át, vagy tartja magánál a hatalmat miközben múltban gyökerező vélt vagy valós sérelmeket torol meg és alakítja a jövőt úgy, ahogy nem kéne.

Egy kérdés csak a végére :
Egy mai huszonévest érdekel vajon, hogy mi volt az elmúlt 8 évet megelőző 8 évben?