Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Parokk

0 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mind elméleti, mind gyakorlati lehetőség van arra, hogy az ország leváltsa az immár túlságsoan is régóta regnáló Fidesz és KDNP irányította kormányt. Persze még a béka segge alatt sincs az ellenzék, de a lehetőség már adva van. Nemcsak a valamilyen módon koordinált jelöltállításra vagy a józan ész…..
Parokk 2018.02.04 17:04:31
Vegyük észre, hogy ha újra nyer a Fidesz, az NEM 4 ÉVRE SZÓL!
A parlamenti mandátum, az szól 4 évre, de amikor Mészáros, Tiborcz, Garancsi vagy a többi NER lovag az ellopott vagyonokból, kormányzati nyomással a háta mögött megszerez valamit, az onnantól az ő magántulajdonuk, ami ÖRÖKRE az övék marad. Bármiben is bíznak az összefogást ellenző idealisták, magántulajdont visszaszerezetni nem lehet egy tollvonással. Én tudom, ti is tudjátok, hogy ezek lopással, fenyegetéssel, zsarolással szerzett vagyonok, azonban az a bibi, hogy ezt bizonyítani is kell ahhoz, hogy kivegyük a kezükből, márpedig ők mindent megtettek és tesznek azért, hogy ne lehessen könnyen bizonyítani.

A NER lovagok által összerharácsolt vagyonok, TÖBB EZER MILLÁRDOS nagyságrendet jelentenek. Aki azt hiszi, ők majd tétlenül fogják nézni, hogy a Momentum "2022-re készül" vagy az LMP majd egyedül megerődösik, az rohadt nagyot téved. Eleve, ha megnézzük, hogy hol állt pl. az LMP 2014-ben, akkor kijön, hogy ugyanott mint most! Ennyi értelme volt már 2014-ben is a külön indulásnak.

A média jelentős része már a Fidesz kezében van, a független média maradékának jelentős része pedig Simicskáéban - pl. EZ A FELÜLET IS ITT, AMIN MOST BESZÉLGETÜNK, az egész Index-szel együtt! Simicska márpedig nem egy önzetlen szabadságharcos, hanem egy oligarcha, így erősen kérdéses, hogy meddig fogja tartani a Fidesszel szembeni médiáit és mikor dönt úgy, hogy inkább visszatérne a vájúhoz, még ha ehhez át is kell adnia a teljes médiaportfólióját.

Szóval a helyzet, hogy HA MOST NEM VÁLTUNK, a FIDESZ ÉVTIZEDEKRE MARAD!

Ilyen gazdasági/média befolyással szemben esélytelen lesz, hogy bármelyik ellenzéki párt, vagy akár az ellenzéki pártok összessége a kormányváltás közelébe kerüljön - már most is sokkal-sokkal rosszabb a helyzet mint 2014-ben volt. Arra számítani, hogy majd megindul ellenük a nép nevetséges. Akik megtehetnék - a leginkább elégedetlenek - előtt ugyanis ott áll a lehetőség, ami sem 56-ban, sem 89-ben nem volt ott, ez pedig a külföldre költözés. Ha most is nyernek, akkor jön a vagy megszoksz, vagy megszöksz időszak, nincs tovább értelme ellenállni.

A választási törvényből és az ellenzéki pártok támogatottságából egyenesen következik, hogy a Fideszt leváltani CSAK ÉS KIZÁRÓLAG ELLENZÉKI ÖSSZEFOGÁSSAL LEHET! Ezt pontosan tudják a pártok vezetői is, aki mást mond, hazudik. Innentől tehát, akik nem hajlandóak összefogni, azokról egyértelműen kijelenthető, hogy a Fidesz hatlamon maradásában érdekeltek, pont.

És mielőtt valaki, MSZP, DK, akármilyen pártisággal vádolna: utálom a szocikat, utálom Gyurcsányt, de van valami amit náluk is jobban utálok: ez pedig a gondolat, hogy a gyerekemnek Orbán illiberális állambában kell felnőnie, egy olyan országban ahol Mészárosok, Tiborczok irányítják a gazdaságot, ahol a kormány mondja meg, hogy mikor kit kell gyűlölni és ezzel permanens módon ki is plakátolja az utolsó falut is, ahol rettegni kell ha kórházba kerülünk, ahol már a tankönyvekből is a propaganda ömlik, ahol nincs jövője annak aki nem áll be a sorba. Ha csak úgy lehet megfékezni ezt - márpedig sajnálatos módon csak úgy lehet -, hogy a még "tiszta" pártok (LMP, Momentum, Együtt, PM) összefognak a mocskos régiekkel (MSZP, DK) akkor bassza meg, fogjanak össze, de legyen már vége ennek az őrületnek!

Eszünk ágában sincs elmenni innen, de ha marad a Fidesz, nem lesz más választásunk. Inkább a hazájától távol nőjjön fel a gyerekem, de ne Orbánisztánban.
Parokk 2018.02.04 20:18:16
@midnightcoder2:

1. Tényszerűen nem igaz, hogy a baloldal is ugyanezt játszotta volna.
Eszmben sincs védeni a baloldalt okoztak kárt ők is eleget (meg is buktak érte!), de azért tegyünk már különbséget. Akkoriban a leggazdagabb magyaroknak volt 40-50 millárdjuk. Ma egyedül Mészárosnak 500 millárdja van és ő ezt pár év alatt kalapozta össze a semmiből. Már ővé az MKB Bank, a héten veszi meg a Telenort, ezek rohadtul más léptékek mint bármikor korábban.
Másrészt a rendszerváltás óta SOHA NEM VOLT OLYAN VESZÉLYEBEN A DEMOKRÁCIA MINT MOST! És ezt nem én mondom, hanem az összes civil szervezet. Nézd meg a Freedom House jelentését, nézd meg a Transparency jelentéseit, soha nem álltunk olyan rosszul mint most. De nem kell jelentéseket nézegtni, csak lépj ki az utcára: mikor fordult elő olyan 2010 előtt, hogy gyűlöletplakátokkal raknák tele az országot? Hogy egy kis faluban is egymást érik a teljesen azonos, gyűlöletre uszító plakátok?
Ja, és ne felejsd ki azt sem, hogy 90-es évek elején az MDF volt kormányon, a privatizációk, olajozások (székházügyek ugye...) még akkor kezdődtek, szóval felsleges itt bal-jobboldaloazni.

Az első Fidesz kormány idején is volt már szó Orbán bányáiről, szőlőiről, Ezüsthajó Kft-ről, de a lépték meg se közelítette a mai szintet. Szóval amikor azt mondod, hogy ugyanezt megtették mások is, az szimplán hazugság, ugyanezt nem tették meg. Hasonlót tettek, de a lépték össze se hasonlítható a jelenlegivel. 2006-ban abból volt hatalmas botrány, hogy Kókának volt egy pár tízmilliós helikoptere. Most amikor kiderült, hogy Mészáros 3 millárdos magángéppel repked Monacóba, már meg se rezzenünk. Ne mondd már, hogy nem látod a különbséget!

2. Igen, ha lenne egy Fideszhez mérhető egységes erő, az leválthatná a Fideszt egyedül is.

-------- DE NINCS!!! ---------

Hány cikluson át akarjátok még várni ezt a mesebeli megváltó pártot, a tisztíszívű karizmatikus vezetőjével? És az bibi, hogy miközben te türelmesen várakozol, addig Orbán, Mészáros, Tiborcz, Garnacsi, Vajna, szépen ráteszi a kezét mindenre.

Nekem nincsenek illúzióim, neked vannak! Én pont azért fogadom el a teljeskörű ellenzéki összefogást, mert nem hiszek abban, hogy olyan fene nagy különbség lenne az MSZP és az LMP között, legfeljebb utóbbnak még nem volt lehetősége lopni. Azt viszont tisztán látom, hogy rohadt nagy különbség van a Fidesz és az ellenzéki pártok között, mert a korrupciónak és autokráciának az a mértéke amit a Fidesz elért teljes mértékben példanélküli a rendszerváltás utáni Magyarország történetében.

ÉS A LÉNYEG: Bármilyen korrupt vezetésnek harácsolásának egyetlen dolog képes gátat szabni:

-- A LEVÁLTHATÓSÁG! --

Márpedig az összefogás - és így a kormányváltás - lehetőségének szabotálásával pont ez gát került ki teljesen a rendszerből.
Abban egyetértek, hogy emberileg a többi párt politiksai se voltak jobbak, de 2010 előtt pont azért nem lehetett megtenni bármit, mert volt váltópárt, megvolt az esélye, hogy ha túlszalad a harácsolás, abból bukta lesz. Túl is szaladt, bukta is lett.

Most viszont hiába szalad túl, ha egyszer az ellenzéki politikusok - és sajnálatos módon a híveik is - azzal vannak elfoglalva, hogy egymást támadják, ahelyett, hogy összefognának és a kormányt támadnák.

Te lehet, hogy beletörődtél már ebbe és boldogan fogsz élni az illiberális államban - nyilván a Kádár korszakot is volt aki élvezte - szíved joga, én viszont nem ezt a jövőt szánom a gyerekeimnek.