Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hapcis

0 bejegyzést írt és 4 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sorozatnak ugyan sorozat, de csak 100 perc összesen, azaz egy közepes hosszúságú mozifilmnek felel meg a Stargate-framchise 20. évfordulójára forgatott előzménysorozat, ami a Csillagkapu mozifilm kezdetén látott ásatás után történteket köti össze a film többi részével, tökéletesen figyelmen kívül…..
hapcis 2018.02.02 14:56:16
@Melki:
Nekem is tetszett az Atlantisz csak egy idő után ugyanarra sémára állt be mint az eredeti, van egy főgonosz faj, visszatérnek pár részenként, közötte fillerek.
SGU ilyen szempontból sokkal jobb volt, csak szerintem az egyensúlyt nem sikerült eltalálni a lelkizés és világfelfedezés között. Pedig tér/lehetőség az volt hozzá.
És az esetleges 3. évadra még több lehetett volna, új galaxis, akár több fejlett faj, plusz 2 ember bekerült a hajó agyába. Lehetett volna ezzel mit kezdeni, de mint írtam nem erre vitték volna a történetet hanem Eli álmodja az egészet stb.
hapcis 2018.02.02 17:16:25
@ProfWilliam:
Az utolsó előtti részben megkapják a koordinátákat mindenkinek a saját bolygójára. De út közben az átjáró eltérül és csapat becsúszik egy olyan világba ahol egy jövendőmondó festő már lefestette a kalandjaikat meg az érkezésüket is látta. Tehát már ismertek azon a világon. A jövendőmondó azt is megmondja hogy a következő csúszáson meghalnak. Ez a világ kb egy menedék a kromagok által leigázott népeknek is, tehát van kromag elleni vírusuk.
Az ottaniak nem akarják hogy továbbmenjenek így elveszik(?) vagy összetörik(?) az időzítőt. De van egy régi szerkezet amivel még tudnak egy kaput nyitni. Ezzel nyitnak is egyet az eredeti Queen-Remi világba amit elvileg a kromagok leigáztak, de csak egy ember mehet benne "biztonságosan", Remi öncélúan benyomja magának a kromag ellenvírust és beugrik az átjáróba. Többiek meg ott ragadnak. Közben a jövendőmondó belehal a sebébe és így nem tudják meg hogy Remi átért-e vagy belehalt a csúszásba. Vége.
hapcis 2018.02.02 17:25:18
@hapcis:
Amúgy én is úgy emlékszem annak idején nem adták le a Sliderst végig. Talán a TV2-n ment. De szinkron lett végig, és mostanában a Viasat6 vagy a Cool szokta néha ismételni.

Eredeti Csillagkaput is félbeszakították 8. évadnál (?), annál a résznél mikor az Orai hajó jön át a szuperkapun Carter meg ott bűvészkedik űrruhában. Következő hétvégén indult ugyanabban az időpontban az Atlantisz. Szintén TV2.