Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Magorum

18 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
"A szlovák himnusz zenéje egy magyar népdal" („Hogyha nékem, hogyha nékem száz forintom volna; Nemcsik Pál: Zenei köztudat és nemzetiségi politika, Zeneműkiadó, Bp. 1979, 76-77.) A népdal eredeti szövege: Hogyha nékem, hogyha nékem száz forintom volna, Kilincsem is,…..
Magorum 2011.03.30 12:27:06
Hegyes fogakkal mard az ajkam,Száz nyíló rózsát csókolj rajtam,Szörnyű gyönyört a nagy vágyaknak.Harapj, harapj, vagy én haraplak.Ha nem gyötörsz, én meggyötörlek,Csak szép játék vagy, összetörlek,Fényét veszem nagy, szép szemednek.- Ó nem tudom. Nagyon szeretlek.Úgy…..
"A modern egyetemi oktatás gyakorlatilag egy olyan kutya-mentalitásra készíti fel az embert, hogy mindig a nagyobb mestert szolgálja. Az "oktatás" befejezése után ezek az úgynevezett művelt emberek mint a kutyák járnak házról házra, valamiféle szolgálatért…..
Sir Bowring (1792-1872) magyar nyelvhez írt himnikus üzenete"A magyar nyelv eredete nagyon távoli múltba mutat. Rendkívüli módon fejlődött és szerkezetének kialakulása arra az időre nyúlik vissza, mikor még a mai Európában beszélt nyelvek nem is léteztek. Egy olyan nyelv, mi…..
Táltosok, javasok, Regősök és látók! Ugye látjátok azt, Amit én is látok? Karddal és kereszttel Gyilkolták a lelkünk, Saját szép Hazánkban Rabszolgává lettünk. Ezer év után most Első Szent Királyunk! Számon kérem rajtad, Miért ölted meg álmunk?! Táltost miért ölettél…..
Szél sírta,Csillag súgta,Én csak lejegyeztem...Nádszigeten,Hol tündér táncolA tábortűz fényinél,Öreg pákász,Talán táltos?Fiainak mesét regél:"Koppány testétEgy vén tölgy aláA Berekbe rejtettem.......Íját, kardját,Szellő lovátMind vele temettem.Mentem volna én is…..
 Érsekújvár a háború utáni években (1946-1948)Érsekújvár magyarsága félelemben és kínok között élte át a háború után bekövetkezett rémkorszakot. Sajnos ez az időszak, ez a három év máig rányomja bélyegét a város megmaradt magyarságának nemzeti öntudatára,…..
Egy újabb, ezúttal asztrológiai bizonyíték a betoldott 300 évre. Mint tudjuk a Gergely naptár 72 évenként 1 napot csúszik, ezért az asztrológiai hónapok általában 20. és 23. között kezdődnek. Ha 2000 évvel számolunk, akkor már majdnem 28 napot csúszott volna az…..
Forrás: http://aranykor.freeblog.hu ...hanem a vakcina! "...politikusokból, filozófusokból és tudósokból álló csoportok terveket szőnek, hogy elpusztítsák a világot." (Bhaktivédanta magyarázatokból egy idézet) A mostani időkben, komoly kihívásoknak…..
Tegnap, szeptember 20-án vasárnap nagyon fontos lépést tett meg a Magyar Katolikus Egyház, melyet reményeink szerint más felekezetek is követnek. Minden katolikus templomban felolvasták a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevelét, mely elítéli az „okkultizmust, a…..
Magorum 2009.09.22 00:35:25
Ennyire átlátszó dolgokkal, mint ez a körlevél tényleg csak szegény öregasszonyokat lehet szopatni, de azért mégis csak írok pár sort, hátha van itt valaki akivel vallási témákról is lehet vitatkozni.

Kezdeném magával a megnevezéssel: Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele. Tényleg vannak felvidéken magyar püspökök, vagy akkor most miről is beszélünk??? Akinek az iq-ja meghaladja a 70-et szerintem már itt érti, hogy kik írnak ilyet és miért.

A másik érdekes szó a pogány, melynek valódi jelentése: a latin pagoni szóból ered, amely a puszták emberét jelenti. Később a keresztények ezt a jelentést használták fel, fordították rosszul, s mindenkit aki nem volt keresztény, pogánynak, vagyis anti-kereszténynek tekintettek. Az egyszerű nép nem akarta megtagadni évezredes hitét. A térítés azonban egyre durvább eszközökkel folyt. Ez az emberekből félelmet, megalkuvást váltott ki. De ha meggondoljuk ez az egyház már alaphittételeiben is az ember eredendő bűnösségét hangsúlyozza.

A levél továbbá a nemzetgyilkos Istvánra hivatkozik, amikor ő az egyetlen olyan magyar király akiről egyetlen egy dokumentum vagy kép sem maradt meg. Persze ha ráfogjuk egy elkorcsosodott kézre, hogy az az övé akkor már olyan mesét költünk köré amilyet csak akarunk. Ellenben annak, hogy Jézus valóban pártus herceg volt kézzelfogható bizonyítékai vannak. De ugyebár mindig annak van igaza aki hangosabban kiabál.

"A globalizációval szemben a katolicitást valljuk." Még jó hogy a katolikus szó jelentése egyetemes és nem globális

"egyedül egyházának ígérte meg Jézus" Azon csodálkozni, hogy ezek Jézust zsidónak állítják be nem csoda, hiszen ezt a vallást Saul rabbi alapította, akit Pál apostolnak neveztek ki, jóval Jézus halála után. Tehát akkor ez most kinek is az egyháza? Az ilyen szövegekkel áll az egyház az ember és Isten közé, mert jól tudják hogy Istennel csak személyesen lehet kapcsolatba kerülni.

A nagy "szeretet" szöveggel érdekes módon mindig a zsidó az akit olyan nagyon szeretni kellene. Persze miért is ne, a talmud alapján ők is nagyon szeretik a gojokat. Persze a zsidó az nagyon jól tudja, hogy "Jesu, annak az átkozott Nimrudnak a fia" de mi magyarok ezt mégsem akarjuk elfogadni.

Ez a körlevél is ékes példája, hogy így próbálja a katolikus egyház legyőzni a magyarság ősi múltját a Kárpát-medencében és továbbra is anyagi rabszolgaságba hajtani az embereket.

Azoknak, akik nem tudják hova mennyenek templomba, vagy hogy mit kezdjenek eddigi katolicizmusukkal, csak annyit tudok mondani, hogy először is önmagukban kell megtalálniuk Istent. Ő annak, aki tiszta szívből vágyik rá megmutatja a helyes utat. Akár a tiszta logikára, akár a szívére hallgat az ember. A valódi tudás megérteni, Isten abszolút létét. Azt hogy nincsenek véletlenek, és minden téveszme pusztán múlbeli tetteink miatt állja el az utat az igaszság elől. A lélek örök, csak pusztán anyagi ruhákat cserél, életről életre. Míg meg nem találja Jézust és visszanem tér hozzá. De hangsúlyozom, hogy ez nem valamiféle képzelgés. Ő valóban személyesen jön el azért, aki megfelelő tudást szerzett róla. Viszont a temploban való nyöszörgés semmiféle tudáshoz nem vezet.
Globális uzsoracivilizáció Huba 2009.01.19 01:25:00
Január 20-án, példátlan médiahisztériától övezve kerül sor Barack Obama beiktatására. Az HBO kizárólagos jogokat szerzett bizonyos események közvetítésére, lesz nagy koncert neves művészekkel, Obama gyerekeknek is tart külön beiktatási beszédet, csak a körhinta meg a…..
"Vágyódó lelkünket töltsd be jóságoddal én Uram, Istenem,s tégy méltókká minket mostan és minden időkre.Óh mert csak a jóságban lakozhat az igazi béke."..
Eltűntek az Alföldről a kondák.Helyükön dübörgő hondáktúrnak, s szekér helyett audikvisznek el kicsiny faludig.Birka sincsen. Ne lesd apró kereknyomaikat kint a réten. a brókerek golfoznak ott, ha a szent buksz indexéppen az ő szándékuk szerint tesz.Keresnéd a kútágast, de…..
Gyakori megjelenése miatt a geometriában már ókori matematikusok is tanulmányozták az aranymetszést. Bizonyíthatóan az ókori Egyiptomban is értették és használták ezt a törvényszerűséget. Az i. e. 2600 körül épült Gízai Nagy-piramis arányaiban is felfedezhető az…..
Az emberiség történelmét kezdettől fogva végigkíséri egyfajta versengés, amit szimbolikusan a "kard és pajzs" vetélkedésének nevezhetnénk. A megfogalmazásbeli sorrend szándékolt: a mindenkori "kardok" elleni védekezésül jöttek létre korról-korra az éppen…..
"Azok, akik képesek feladni elemi szabadságukat átmeneti biztonságukért, sem a szabadságot, sem a biztonságot nem érdemlik." ..