Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Jozsefne Jurida

0 bejegyzést írt és 11 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A napi.hu összesítése szerint Mészáros Lőrinc egyetlen év alatt 100 milliárd forinttal gyarapította a vagyonát. ..
Trump Amerikája éppen cserbenhagyni készül a magyar demokratákat...
Jozsefne Jurida 2018.05.29 13:55:42
Az egész család nyeri el az állami pénzeket, a vejénél súlyos korrupciós gyanú merült fel. Az ügyeknél csak a miniszterelnök pofátlan reakciója a felháborítóbb...
Jozsefne Jurida 2018.01.31 19:15:11
Rövidülő várólisták

A program legrövidebb szakpolitikai fejezete az egészségügyről szól, bevezetője hosszan ecseteli a szocialista kormányok tetteit, a Fidesz tervei közül azonban alig fed fel valamennyit. A program többnyire olyan általánosságokat fogalmaz meg, hogy "meg kell határozni a különböző földrajzi területek egészségügyi szükségletét, a szükségletekhez kapacitásokat kell rendelni, az ellátási kapacitásokhoz pedig elegendő forrást kell biztosítani".

A program szerint a Fidesz alapcélja, hogy felére csökkentse a kórházi várólisták hosszát és javítsa az ellátás minőségét. Problémának nevezi program, hogy a háziorvosok ideje az adminisztrációra megy, hogy a háziorvosok átlagéletkora magas, a praxisok állami támogatása pedig nem kielégító, megoldási javaslatokat azonban nem tesz a Fidesz a problémák orvoslására.

Ezen kívül megemlíti a Fidesz, hogy elengedhetetlen az orvosok méltó bérezése, a külföldre távozó orvosok hazacsábítása, a frissen végzett orvosi egyetemisták megtartása.

Óvatos szociális költés és testnevelés minden nap

Bár 12 oldalt foglalnak el a programban a szociális intézkedésekről szóló tervek, konkrétum alig derül ki a Soltész Miklós KDNP-s képviselő által jegyzett szövegből. Ez a programrész nagyrészt kimerül a jelenlegi helyzet leírásából, a problémák felsorolásából, a megoldásokat azonban már nem részletezik. Annyi azért kiolvasható a szövegből, hogy a Fidesz nem tervez bőkezű szociális kiadásokat, helyette inkább arra törekedne, hogy a segélyből élőket a munka felé terelje.

Ebben a programrészben nincsenek költséges ígéretek, és ugyan azt vállalják, hogy javítják a szociális ellátásban dolgozók anyagi helyzetét, de egyértelművé teszik azt is, hogy nem kell gyors változásra számítani. "Ezek anyagi hátterét a jól működő gazdaság, a foglalkoztatás és a kiemelt alapértékek mentén kialakított támogatási rendszer adja" - fogalmaz a program.

A Fidesz azt ígéri, hogy olyan szociális politikát fog folytatni, amelynek középpontjában a család áll, és olyan munkaügyi szabályokat fognak bevezetni, amelyek segítik a családokat, és igyekeznek megszüntetni a gyermeket nevelő nők diszkriminációját. A fő cél az, hogy minél több gyermek szülessen Magyarországon. Külön alfejezet foglalkozik a fogyatékosokkal, akiknek azt ígérik, hogy segíteni fogják az oktatásukat és azt, hogy munkához jussanak. A nyugdíjasokról szóló részben egyrészt kifejezik tiszteletüket az idősebbek felé, másrészt megígérik, hogy megőrzik a nyugdíjak vásárlóértékét.

Bár abban minden párt egyetért, hogy a cigányság helyzete jelenti a legnagyobb társadalmi kihívást Magyarország számára, a program itt is megelégszik a helyzetleírással és a szocialista kormány intézkedéseinek kritikájával. A Fidesz terveit csak nagy vonalakban árulja el: "Felelős társadalompolitikai válaszok összeállítása szükséges, megállítva a ma népszerű 'bűnbakképzést'. A tanulás-munka kiemelkedési útját kell választhatóvá tenni, és a cigányság társadalmi beilleszkedésének lelki és fizikai akadályait kell lebontani.".

Konkrét ígéret ugyanakkor, hogy vissza akarják állítani az adományozás áfamentességét, hogy ezzel segítsék a karitatív szervezeteket. A szociális intézkedésekről szóló programrész a sport és az egészséges életmód terjesztésével zárul, és a Fidesz azt ígéri, hogy "a közoktatásban be kell vezetni a mindennapos testnevelést és az évenkénti egységes fizikai felmérés rendszerét".