Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petiblog13

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Együnk-e húst? Vajon rákot okoz-e a kolbász? Miben van igazuk a vegetáriánusoknak/vegánoknak, és mit tanulhatunk a paleósoktól? Mikor lehet kockázatos a húsfogyasztás? Megpróbáljuk szélsőségektől mentesen és objektíven összeszedni, vajon mi értelme létezik a húsevésnek, és milyen veszélyeket rejthet…..
A B12-vitamin köztudottan segíti az idegrendszert, a véralvadási folyamatok, a sejtek anyagcseréjének megfelelő működését. A legtöbbünk biztosan hallotta vagy olvasta már, hogy az élesztő, a csíráztatott magvak, vagy a spirulina alga segíti a B12-vitamin pótlását a szervezetünk számára. Rossz hírünk…..
petiblog13 2018.02.15 05:10:48
Nos, nagyon erdekelne,hogyha igaz ez a sok allitas amit irtok, akkor az, aki 1 evtizede vegan (megcsak nem is vega), es profi edzo, szalkas izmokkal, tokeletes verkeppel, az hogyan lehetseges?
random google/fb talalat:

www.facebook.com/300585047065459/photos/a.310935156030448.1073741831.300585047065459/312530309204266/?type=3&theater

Az en ismerettsegi koromben is van tobb profi vegan sportolo, szinten tokeletes verkeppel. Az en verkepem is tokeletes, vegan etrenddel.

Szerintem a hozzaszolasok szemelyeskedes/guny/sajat tapasztalat/friss kutatas aranyat elnezve, jobban hasonlitotok egy agressziv dogmatikus torzsi szektahoz, vagy fotel kannibalokhoz, mint intelligens modern, homo sapiens sapiensekhez.

igazi vallasos feherje, meg b12 mitoszhivok vagytok.

de irok par tudomanyos tenyt is, csakhogy ne tudjatok abba kapaszkodni,hogy random irogatok, mert utanajarni ugysem fogtok a dolgoknak:

1. a B12 vitamin nagy resze tonkremegy fozes kozben, grillezes kozben pedig az osszes (hoppa).
meg amilyen olcso husokat vesztek, abban alig van B12, mivel az allatok eleg pocsek tapot kapnak, ergo pocsek, felszivodasrakeptelen vacak B12 jut el hozzatok
amugy sokminden masban is van kisebb vagy bizony nagyobb mennyisegben is:
Alpro kesudiotej,
Szojas termekek,
Tempeh,
Chia magban van B12 vitamin, ill:
savanyitott fermentalt etelekben van meg B12, mint savanyukaposzta,sorelesztopehely,savanyuuborka,joghurt,kecsketej,(bakteriumok allitjak itt elo),tojas ..
Spirulina Algaban is van B12 (es sokminden mas is(!) (ebben a legjobb a felszivodasi hatekonysag)).
Shiitake gomba,
inaktivalt etkezesi nemes elesztoben (cukornadbol -repamelaszbol szarmazo).

Ja, es a spirulina algaban eleg sok B12 van, ez sarlatan handabanda h nincs benne. csinaltunk tesztet minosegi bio spirulinaalgaval, es hemzsegett a B12tol.

de ha valaki lusta UTANAJARNI a dolgoknak, bio tojassargajabol, bio kecsketejbol,bio kecskesajtbol potolhatja.

Amugy csak halkan zarojelben suttogva kerdezem meg: mennyire isztok alkoholt es dohanyoztok? mert ha ezek ugy mennek rendszeresseggel, akkor a belfloratok egy hajlektalanehoz hasonlithato baleset helyzine kb, nagyjabol semmi sem szivodik fel, gyakorlatilag szenhidraton eltek.
2. feherje: (bio, friss, par szazalek szoras lehet a forras minosegetol fuggoen)
28% feherje van a nyers mandulaban pl (natur).
basmati rizs parolva: 9%
60-80% a spirulina algaban.
szarazbab 22%
lencse 26%
pekandio 19%
f.mogyoro 27%
mogyoro 28%
mak 20.5%
tokmag 34%
zabpehely 14%
mustar 60%
sargaborso 21%
es meg irhatnek sokat ;)
ennyit a feherjerol,meg a feherjemitoszotokrol