Regisztráció Blogot indítok
Adatok
bandita11

86 bejegyzést írt és 122 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
 Szinte csak megszokásból néztem rá a vízügy oldalán a dunai vízállásra aznap és rögtön felszisszentem...  jön a víz végre...  Kicsit át kellett szervezni a hetet, mert másnap már mentünk volna a telekre kirándulni de egy júniusi áradás kihagyása ezekben a kisvizes időkben, bizony okozott volna…..
  Persze...persze.. tudom. Hogy is lehetne elcseszett...?...  hiszen kint vagy. Azt csinálod amit szeretsz ...ennél több minek. Jó... mondjuk azért járunk, hogy fogjunk is valamit. Néha-néha legalább....  azon az estén, két dunai betlivel a vállamon már pont így voltam. Jó lenne fogni...  na nem…..
 Az előző bejegyzésben ott hagytam abba a dunai sztorit, hogy hideg volt még a víz, meg a levegő is. Így az első  harcsára hangolt próbálkozás után, inkább várok legalább még egy hetet...Közben inkább Tisza-tó.  Na, az egy hétből 10 nap lett mire jött végre az igazi melegedés. Ráadásul pezsdülés…..
fishingeverywhere Csati túra... 2022.02.25 15:27:58
 Nálam a bevett gyakorlat, hogy csuka tilalmi idejében csak békéshalazni járok néha-néha a csatornákra. Abban az időkben szocializálódtam a csatorna pergető pecákban, amikor még azok a vizek amiken űzöm ezt az ipart, tényleg bővelkedtek csukában. Volt néhány gyenge próbálkozás ugyan süllőre,…..
bandita11 2022.02.25 15:41:59
  Másfél óra van már csak sötétedésig, így kicsit kilépve ballagok a parti ösvényen. Épp csak annyira, hogy haladós legyen, de még ne zavarjam meg a vízpart és az erdő csendjét. Ami befogad és kicsit eggyé válhatok vele. Legalább is ezt az illúziót kelti bennem, aminél többet nem is várhatok.…..
bandita11 2021.10.08 08:28:55
Közel 7 hónapja nem írtam... Magam is meglepődtem, nem tűnt ennyinek. Szerencsére Barna tartotta a frontot. :) Lássuk be jobban is ír, mint én, szóval jól jártatok. Természetesen horgásztam, de valahogy semmi nem volt az igazi. A tél gyakorlatilag értékelhető hal nélkül telt, a jó ki csatis…..
bandita11 2021.06.24 11:43:46
@Barnabás..: Köszi szépen! Nem kicsit voltál ott, mert a te pecáid adták az inspirációt, hogy újra rávegyem magam egy ilyen túrára... végre kijött a lépés! :) az meg hogy minden jó hal után csörög, vagy pittyeg (elmúlt-e 10 óra... :D) valamelyikünk telefonja, az meg már alap. De lassan már nem is teljes egy jó hal után érzett öröm, ha nem osztjuk meg. ;)
bandita11 2021.06.29 13:08:15
@Mosoni Horgász: nem adom fel, csak néha kell egy kis pihi... :D plusz ennyire hosszan tartó rossz szériám sem volt még, szóval ilyenkor nehezebb rávenni magam.
  A mellkasig érő csalánban nehéz az előrejutás, pláne mellcsizmában... áradás után elsőként taposni a partot azért mindenképp jó érzés még ha kínlódós és sokat is anyázik közben a pecás. Aki vadvizekre jár, aki ilyen "vadvízbuzi" :D annak ez nem újdonság, de valamit nem lehet megszokni és két hónap…..
  Volt még azért egy csuka és egy leakadt harcsa is, azon a harcsára hangolt 3 dunai pecán, amit az elmúlt napokban kanyarintottam. A leakadt harcsa csütörtökön azért még úgy is szíven ütött, hogy akkor még élénken bennem volt a pár nappal korábban beeső, teljes hosszra 91 centis és 8 kiló körüli…..
 Nehezen tavaszodott, tavaszodik idén... de április elsejére végre megmutatta magát itt, a kertek alatt is. Így végre nem kellett tök más égtájra utazni egy kis tavaszias hőfokért... bár, ez is csak rövid ízelítő volt a közelgő hidegfront árnyékában és a reggelek is igencsak csípősek voltak. …..
  Ebédmeghívásunk volt azon a februári vasárnapon, és hogyan lesz egy ebédmeghívásból horgászat? Hát úgy, hogy egy dunamenti kisvárosba ne menjen az ember fia pecabot nélkül. Csak ennyi a titka. Na meg még az is, hogy legyen útközben egy jó pálya, amire érdemes akár februárban is rápróbálni. Arról…..
bandita11 2021.03.04 20:11:18
@Barnabás..: mindenképp! Milyen jó lett volna, ha nem most kísérletezem a makrófunkcióval... :D és persze hozzácsapom majd mind a két halat, amit a télen fogtam... :D
fishingeverywhere November 2020.12.01 11:03:01
Mindig nagyon várjuk az utolsó őszi hónapot és mindig tele vagyunk tervekkel. Mondjuk ez a tervezés dolog talán az egyik legjobb része a pecának. Fejben mindig sokat és nagyot fogok... :D Nekem 5 pecára futotta az elmúlt hónapban és négyszer jött is hal. Az az egy, az mondjuk keserves betli volt.…..
bandita11 2020.12.02 10:19:47
@Barnabás..: jó lenne pár jó csukával zárni az évet... ;)
bandita11 2020.12.02 15:59:26
@Mosoni Horgász: gyerekkoromban sokat gombásztam édesapámmal. mindig nagyon élveztem az erdőn-mezőn bóklászást, a gombakeresést. De mostanában már nem tudná háttérbe szorítani a pecát... azt a kevés időmet nem tudnám rááldozni. de szerencsére mások vagyunk, így Te meg Barna nyugodtan járhatjátok az erdőket... ;)
Ismét eljött november 11. Mivel tavaly a miénk volt a díj, így idén mi adhatjuk tovább másnak. Sok vita nem volt köztünk, így az elismerés idén Csabánál (Mosoni Horgász) landol. Indoklás? Olvasgassátok a blogját! :) A horgászblog mint műfaj lassan teljesen kihal Magyarországon, egy kezemen meg…..
bandita11 2020.11.11 18:18:49
@Mosoni Horgász: Még egyszer nagy grat Csaba! Amiről írtál, azzal kapcsolatban pedig nincsenek kétségeim. Minden a faék egyszerűség felé halad, instant élmények kellenek a lehető legkisebb energia ráfordítással. Míg Neked vagy nekünk az az élmény, hogy megfejted a vizet, a halak szokásait, ne adj Isten sikerül kifigyelni őket, másnak az is elég lenne, ha valaki a horgára akasztja. :D Nem hiszem, hogy ugrásszerűen megnőne a blogok száma, nem erre halad a világ.
  Az elmúlt hetek a másik Ász tevékenység bűvöletében teltek. Tavaly ilyenkor még nem hittem volna, hogy valaha ilyet mondok, de gombászat számomra legalább annyira élvezetes és élménydús örömforrássá ill. kikapcsolódássá vált, mint a horgászat. És ami talán még ennél is fontosabb, hogy ennek jobban…..
bandita11 2020.11.11 16:24:08
@A horgászó séf: már láthatod is.
bandita11 2020.11.11 18:00:27
@Barnabás..: ja-ja! sírunk mint az öregek, közben meg ha visszanézed milyen halakat fogtunk... 2020 ide vagy oda :D
A cím lehet kicsit fura, de a végére ígérem lesz értelme. Kicsit több, mint egy hónap az előző bejegyzés óta és pár pecán ismét túl vagyok. Nem panaszkodhatom, ugyan az igazán nagyok elkerültek, de nagyon szép balinokat, csukákat fogtam, illetve végre jött egy jobb süllő és megfogtam az egyéni…..
bandita11 2020.11.02 07:17:48
@Barnabás..: Köszi! Sajnálom, hogy pont beáradt... Kíváncsi lettem volna, mit hozol ki a napból ideális körülmények közt!
Majd mindjárt jól megírom... :D
bandita11 2020.11.04 14:22:03
@Mosoni Horgász: Szia Csaba! Hála az égnek nálam most nem volt ekkora mozgás, mint Barnánál... mondjuk ez az idei év iszonyat hektikus volt a Dunán. Talán a következő jobb lesz, normális áradásokkal, őszi kisvizekkel!
  Úgy tűnt hiába siettem azon az estén, hogy még legyen egy-két óra sötétedésig. Nem adja.... Szürkület van és néhány gyenge akción meg 2 pici domin kívül nem történt más. A front meleg szele ráadásul erősödik a naplementével és egyre több a levél a vízen. Nem csoda hiszen október 2.-a van és a fák…..
Az előző bejegyzésemben július közepéig összegeztem a pecáimat, most jöjjön egy szeptember közepéig tartó. Plusz ez az idei terápiás írásom, sajnos a szokásos nyárvégi kapitális halvesztésem is megtörtént, de hát ez van... Egyszer még elkapom! :D 2 hónap, amit próbáltam tartalmassá tenni, ami egy…..
bandita11 2020.09.27 10:19:22
@Barnabás..: Köszi! :D
bandita11 2020.09.30 09:24:52
@Barnabás..: Te már elkezted, én is rajta leszek, ígérem! :D
  A címet Tomi kijelentése ihlette a minap, amikor leértünk a partra és elénk tárult a sekély, zátonyos, erdővel határolt folyószakasz. Milyen igaz, nekem eddig nem jutott ez eszembe, és felületesen szemlélve ha valaki azzal tolna elém egy képet erről a részről, hogy nézd Alaszka. Milyen szép..!…..
Este van. Hallani a távoli dörgéseket és a megerősödő szelet, miközben a gép elé ülök. Lassan fel sem tűnik szinte, annyira mindennapossá vált. Ilyen ez az év...de lehet, hogy most ilyen évek jönnek...?  Fura? Vagy csak elszoktunk tőle az elmúlt aszályos nyarakon...?  Nem tudom.  Mindenesetre…..
fishingeverywhere Pezsdülésben... 2020.07.24 06:56:40
  Az múlt hét csütörtökön, nagy eső volt a forrásvidéken és péntek reggelre már el is indult a vízszint felfelé. Délig majd 1 méter jött, majd estig még kb 1 métert mutatott az előrejelzés így siettem, hogy még péntek este legalább a kertek alatt horgásszam egy kicsit mielőtt leér. Ráadásul péntek…..
bandita11 2020.07.24 09:24:38
bandita11 2020.07.24 20:03:10
@Barnabás..: lustaság fél egészség! :D
fishingeverywhere Mindenfelé 2020.07.20 12:46:44
Elröppent két és fél hónap. Mivel a Duna nem akarta beadni a jó halat, ezért sokfelé jártam. Fogtam is, de mivel idén elmaradt a májusi nagyvíz a Dunán (mikor meg jött, vége volt az ívásoknak, plusz én sem értem rá annyira), így a szokásos tilalom utáni jobb süllőket nem találtam. Egy idő után meg…..
bandita11 2020.07.22 08:46:45
@Barnabás..: nem felejtettem el. :D Csak a motivációs szintem más, mint általában. Meg nyilván az sem pörget, hogy milyen nehéz mostanában egy jót pecázni. Hidd el én is töltődöm a vízparti pecód kalandjaiból... ;)
bandita11 2020.07.22 08:49:38
@Barnabás..: ja és mondanom sem kell, hogy ez nem csak az én blogom. Elég jó ötlet volt megkérdezni, nem akarsz-e írni ide? ;)
  Másfél hete volt, mikor végre apadt és tisztult annyit a kertek alatt a víz, hogy megkockáztathassak egy kis gázlós pecát. A kedvenc helyem felé igyekszem, amit már messziről kémlelve minden érzékkel rajta vagyok...mikor fura hangok ütik meg fülem. Szaporábbra veszem a lépteket az egyre fogyatkozó…..
  Kár, hogy ott van az a majdnem. Persze így sem volt rossz ez a szerda este, de ahogy megláttam a csatorna tiszta vízében lebegő, portyázó balinokat már sejtettem, hogy valami azért előbb-utóbb történni fog. Így is lett...  A kedvenc bedőlt fámnál kezdtem, ami kicsit azért megkopott január vége óta…..
bandita11 2020.07.01 10:17:00
bandita11 2020.07.03 09:30:16
@Barnabás..: kár, hogy nem vittél magaddal fotóst. :D
Igaz, hogy a tavaszi zsongást lekéste, de Medárd csak meghozta az esőt és vele az áradásokat. Már vártam és ahogy tudtam, rohantam is a Dunára, hogy még a tetőzés előtt rápróbáljak. Mielőtt azonban ezt a három Dunai estét és azok tanulságait ill. baklövéseit taglalnám, kicsit mennyünk vissza a…..
  Miért pont kora reggelek? Nem tudom. Csak próbálok címet adni annak az érzésnek ami átjár minden alkalommal amikor elindulok, kint vagyok vagy csak gondolok a kis folyóra, a tájra és a telek környékére. Ami talàn a kora reggeli kintlétek alkalmával a legerősebb. Persze csak a kelés okozta agyhalál…..
fishingeverywhere Pár videó 2020.05.09 11:59:01
Egyszer már írtam róla, hogy még ezer éve vettem egy HD Hero 2-t (akkor ez volt a csúcsa az akciókameráknak), hogy majd csinálok videókat a pecáimról. Aztán nagyjából ott meg is rekedt ez a dolog. Mindig elfelejtem bepakolni, ha meg ott van, akkor elfelejtem felrakni... :D Pedig rengeteg olyan…..
bandita11 2020.05.10 06:53:12
@Balán Attila: örülök, ha tetszett