Regisztráció Blogot indítok
Adatok
babsz

0 bejegyzést írt és 489 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Átalakítják a balesetveszélyes Andrássy úti bicikliutat, mondta Vitézy Dávid vasárnap az Autómentes Hétvégén. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezetője ígéretet tett, hogy megcserélik a bicikliutat és a parkolókat, azaz a kerékpárosoknak a változtatás után már nem a…..
babsz 2011.09.19 23:01:10
@GoVegan: erre meg a tobbire is szivesen reagalok, szoval nalunk svajcban annyira nem divat elkesni, hogy kulon energiat fektetnek az idoben elindulasra, amire rettenet buszkek (nem mondom, neha kicsit rohejes, szo ami szo), de a vegen ugy autoznak/tekernek/eveznek (a tavon a hajokkal is vannak tumultoz jelenetek neha, a minden lebe kanal vizi rendorseggel megspekelve), hogy mindenkepp idoben erkezzenek meg; tehat amikor egy biciklis mogott kell csorogni 10 km hosszan, mert nincs eleg hely kikerulni, akkor is bele van kalkulalva es meg lesz erkezve idoben, es nincs ledudalva meg tul kozelrol leelozve az ember, mert tudunk varni, lassitani, meg alapvetoen ezt belekalkulalva indultunk el.

Arrol nem beszelve, hogy reagal a rendorseg a barmilyen vis maiorra a biciklissel szemben (nem az autosok partjan allnak, ha kerdes lenne).
  Van egy sztorija a magyar egészségügy helyzetéről? Megváratták, félrekezelték, megalázták, vagy ellenkezőleg, csupa jót tapasztalt? Küldje el történetét a praxisblog@yahoo.com címre, vagy használja megújult kórházértékelőnket!   Tisztelt Praxis…..
babsz 2011.08.21 01:16:11
@Dr.laikus PhD: Svájcban például fizetsz havi 190 frank betegbiztosítást, mely mellett évi 2500 CHF (!) önrészed van. Vagy fizethetsz havi 300 frankot, és akkor csak 1000 frank az önrészed.
Önrész nélküli nincs.

A gyakorlatban elmész az orvoshoz, felír ezt-azt, esetleg szakvizsgálatot - az eset után 2-3 héttel kapsz egy szép vastag rózsaszín csekket a gyógyszerekről meg mindenről, az önrészig. Egy frankó aranyérnél például számolhatsz egy jó 300 frankkal, amennyiben csak kúpról, tablettáról és háziorvosról volt szó, tehát semmi proktológus meg tükrözés.
így megy ez.
Két évvel ezelőtt nagyon hasonló módon próbáltak engem is lehúzni, csak akkor nem autópályán villogtak le, hanem egy út mellett álló segítségkérőnek álltam meg. Attila és barátnője is elég hamar levágták, hogy miről van szó, de hogy én ilyen helyzetben nem ajánlottam…..
Michael Knight Lex rendszám 2011.05.23 16:59:00
Csak egyetérteni tudok a külföldi rendszámú autóval folytatólagosan elkövetett adócsalás és közteherviselés alóli kibújás minősített esete törvényi szintű megakadályozásának ötletével.Hányszor megkapom e blog olvasóitól, hogy bezzeg nekem egyszerűen semmi nem jó, amit…..
Az a tény, hogy a legismertebb hazai underground dj májusban átlépi az ötödik ikszet, talán még az érintettet is meglepte. Hiszen az a Palotai Zsolt, akit mi a bulikból ismerünk és immár több mint húsz éve ugyanúgy szeretünk, egy percet sem öregszik. De hogyan lehetséges ez?…..
Fúziós vacsorára mentünk. Három évvel ezelőtt, amikor ezt a szót hallottam - fúziós -, nem tudtam másra gondolni, mint egy hatalmas Tokamak-kamrára, ahol százmillió Celsius fokon olvadnak egybe az atomok, akár a Napban. Az ilyesmi egyáltalán nem passzol az evéshez. Ma már helyén…..
 Tisztelt Praxis! Egy szomorú, nem mindennapi történetet apropóján írok önöknek. Édesapám tavaly augusztus közepén trombózissal került kórházba. A háziorvosunk napokig nem volt hajlandó kijönni, mondván rengeteg a dolga, de ez már egy másik történet lehetne. Mivel nem…..
mullet (leírással, történettel, fotókkal)Vo-ku-hi-la: Vorne kurz, hinten lang (DE wiki)..
A több éven át futó Drót után egy újabb kultuszsorozat várja a nézőket a Duna Televízió műsorán péntek estétől. A BBC Élet a Marson című sorozata igazi XXI. századi csavarral tér vissza a zsarukrimik hetvenes években népszerű műfajához. Sam Tyler, a manchesteri rendőrség…..
Tisztelt szerkesztők! Édesanyám másfél hónapja agyvérzést szenvedett és kórházba került. Bár mindenki azt jósolta, hogy nem fogja túlélni, szerencsére majdnem egészen rendbe jött, sajnos a beszédet leszámítva, ugyanis a beszédkészségét teljes mértékben elveszítette.…..
babsz 2011.03.13 20:36:38
@phoboss: Ez a fajta hozzállás egymás mellett tanúskodó korrupt rendőrökre emlékeztet, súlyosbítva azzal, hogy még hisz is benne, hogy neki semmiféle kötelezettsége a beteg szempontjából szemlélni bármit is. Mindezt magas lóról, bármiféle objetivitást és éleslátást elfelhőző felsőbbrendűségi tudattal. Félelmetes betegsége ez hazai orvostársadalomnak, abszolút (elrettentő) iskolapélda.
Kedves Praxis olvasók!   Reméltem, hogy nem kerülök olyan helyzetbe, hogy a blogba kelljen levelet küldenem, sajnos eljött az a pillanat, amikor nincs más választásom. Neveket nem fogok írni, mert nem az a célom, hogy bárkit is megleckéztessek, csak szeretném kiadni magamból a…..
A múlt hétvégén Érden jártam. A hatalmas méretű alvóváros, amely valaha Európa legnagyobb falva volt, méreteivel, kísérteties ürességével, a kilencvenes évek nagy vállalkozási felbuzdulásából feltorladt, félbemaradt épületeivel Jean Baudrillard Amerikáját idézte fel…..
babsz 2011.03.11 15:26:12
@a katona fehérben: nem olyan egyszerű ez svájcban se. ha szerencséd van, jó házat fogsz ki, ahol mindenki ad-hoc beírja magát, és tényleg arra a két órára, amikor kell neki a gép, valamint moshatsz hétvégén és éjszaka, lent hagyhatod a szennyesed, táskád, mosóporod, sőt becsöngethetsz a szomszédhoz, hogy nem cserélnétek-e. ha nincs szerencséd (főleg a toronyházaknál), a táblázat állandóan fullon van - sőt, olyat is láttam, ahol előre kinyomtatják, és a szerződésedben benne van, hogy 1 hónapban 1x (!!!) moshatsz, és ők mondják meg, mikor -, valamint ha 1 percnékl tovább bent hagyod a mosásod, vagy nem tisztítod ki sterilre magad után a mosógépet, már megy a hisztéria meg a beárulkodás a verwaltungnak, plusz este hatkor zárol a mosógép, vasárnap meg teljesen.

a svájciak meg vannak békélve nagyjából ezzel a megoldással, de azért egyre többen inkább szereltetnek mosógépet, különösen ott, ahol nincs lift, és minden mosással fel meg le baktathatsz 3 emelet, plusz mosóport, öblítőt fel-lehurcibálni, plusz nincs hely a szárítón... lényeg, hogy ott, ahol nem veszik figyelembe a lakók számát, és nincs elég gép/szárigatókötél, ott nem valami fényes ez a történet.
Számos nagyváros van Európában és a világon, amiknek meghatározó eleme a víz. A folyó, ami átszeli őket, a tenger vagy az óceán, ami nemcsak az éghajlatukat, de a városképet, az ott élők hangulatát is befolyásolja. Persze a vízpart önmagában kevés, olyan fejlesztésekre van…..
Kolosi Péter, az RTL Klub programigazgatója a Csillag születik 3 kapcsán tartott mai sajtótájékoztatón közölte, hogy lesz egy olyan szombat, amikor sem kiválasztás, sem párbaj nem lesz a ValóVilágban, hanem jótékonysági show-t iktatnak be helyette. A programigazgató ma elhangzott…..
Mindig megoszlanak a vélemények, amikor arról van szó, hogy az egyik autós rendre utasítja a másikat valamilyen módon. András is ekként cselekedett nem olyan régen, nem csodálkoznék rajta, ha gyorsan ki lenne kiáltva közellenségnek meg önkéntes rendőrnek.A szlovák autópályán a…..
babsz 2011.02.19 13:18:32
Irigyli és egyben gyűlöli a gazdagokat. Sose lesz normális kocsija, mert egy echte pöcs.

Impotens, és/vagy csalja az asszony, esetleg már rég lelépett. Lakóhelyén mindenkit feljelent, panellakása ablakán ifás visszapillantótükör, mindenről tud, és mindenkinek alátesz. A szomszédokat ekézi, de a kamu rokkantnyugdíját elteszi, a postással meg a polgárőrrel mézesmázos.

Munkahelyén az office space-es tűzőgépes prototípus, a főnököt és a többieket is gyűlöli, felfele nyal, oldalra meg rúg, nemkülönben gyűlöli őt is mindenki, de úgy tesz, mintha ez nem létezne. Munkavégzési képessége gyenge közepes, a munkába beleszarik. Mindig az elsők között van, akit kibasznak, annyira elviselhetetlen, hacsak nem zsarolja a főnökét Marikával folytatott viszonyával, amit sikeresen kispionkodott este nyolckor, mikor pont ezért bentmaradt.

Csak a rántotthús meg a töltöttkáposzta rendes étel, az anyóst baszogajta a kosztja miatt, de azért mindig mindent felzabál. Az angol futball szar, a német is, a politikáról is mindent tud, valamint a kocsikról még annál inkább. De persze szuzukija van, ezt minden alkalommal hangsúlyosan megideologizálja. Életében kétszer volt színházban, olvasottságát jól tükrözi általános harmadik osztályos szintű helyesírása. Élete főcsapása a tévé meg a blikk, a gyerekei gyűlölik vagy szégyellik, öltözködése a centrumos konfekció, a bárdi autós ingyenpóló, kínai cipő bermuda-háromszögében rekedt. Életében nem volt külföldön, esetleg nyocvanhatba' görögbe', hát azt a mocskot, öcsém...

Az ötvenes években munkásőr vagy ávós lett volna, ma már élete folyamatos, sikertelen önigazolással telik.
Esetleg exrendőr.

Ostobaságánál csak szorgalma és kitartása nagyobb. A társadalom eközben titokban reménykedve várja a fajtája kihalását, de újra meg újra felbukkan, egyre kevésbé szórakoztató formájában.

A típussal való találkozáskor egyébként az emberen azonnal a Douglas Adams által leírt "a mosolyát legszívesebben egy féltéglával verném le a képéről"-érzés lesz úrrá, innen hamar felimserhető.
kacatvilág szalámitaktika 2011.02.17 11:12:00
Bakács szalámi-ügye egy monolit.De nem úgy színtelen és nagy, jelentős, lassú monolit, mint Tarr Béla torinói lova, hanem kicsi, színes és pörgő, mint a magyar fing.Lássuk a mély, fizikális világ alatti spirituális összefüggéseket is: ló, lóhús, lókolbász, ló szalámi,…..
Kikerültek a tecsőre a Viasat3 Éden Hotel című reality-műsorának karakterpromói, amikből csak és kizárólag két dolog derül ki a szereplőkről: mekkora mellekkel és mennyire bordázott hasizommal rendelkeznek. A március 7-én rajtoló műsor szappanoperaszerű lesz, amit gyorsan…..
A TvSquad.com egyik legfaszább rovata a tévés listás, amiben az egészen hétköznapi témáktól kezdve (az év sorozata) az egészen eszement kategóriákig szinte minden, a televíziózással összefüggő tárgykörben van felsorolásuk. Mivel tegnap volt Bálint-nap, összeszedtek egy…..
babsz 2011.02.15 17:55:05
@bogart: sőt, a nyolcvanas-kilencvenes években a rosszfiúnak lehetőleg németnek kellett lennie
Tőlünk, autósoktól elvárják – és nem egyszer kényszerítenek -, hogy ésszel, takarékosan és minél kevesebbet közlekedjünk, ideje bizonyítania a nép választott képviselőinek.Tessék spórolni, erre jó a Skoda Superb.Mai cikkünk blogposztja...
babsz 2011.02.15 10:18:14
@Tibike15: jaja, csak éppen az én cégem profitot termel, és abból tolja a kocsit a seggünk alá, az állam meg hiányt csinál, és ennek _dacára_ vagizik a luxussal
Talán ez az egyetlen megoldás a közelgő demográfiai katasztrófa és az annak hatásait előrehozó eltartotti csapda kivédésére. Radikális megoldás, de a maga korában az általános választójog vagy az amerikai polgárjogi törvény is az volt. (Fotó: syracuse.com) A hírek…..
babsz 2011.02.14 09:08:36
@kyncza: erről van szó.

Az értelmiségi, jobban kereső "szingli" - vagy EGYELŐRE gyermektelen fiatal - nem kap egyedül lakáshitelt, viszont a fizetése 50%-os elvonás alatt áll, szóval pont annak a rétegnek rohadt nehéz valamit építeni a saját életében, aki változtathatna a dolgokon - ők nem tudnak már kire szavazni - el se mennek, mert egyik oldal se akarta őket támogatni soha.

Bezzeg a tanulatlan, de szívesen szaporodó - félreértés, kérem, hogy ezek csak a cigányok lennének - csoport immár "a" szavazóbázis; a kedvükre tett intézkedések majd jól konzerválják ezt a szavazási szituációt.

A GDP-t termelő réteget kéne honorálni, nem az azt benyelőt.
A napokban körbefutott a weboldalakon egy fotó, amin az átlagos női arcokat mutatják, országonként lebontva.A magyar átlagos nő és férfi így fest:Az első, ami eszünkbe juthat, hogy ezek ugyan nem az átlagos női arcok. Aki sokat járt a világ nagyvárosaiban, lefotózott már az…..
babsz 2011.02.11 11:55:00