Regisztráció Blogot indítok
Adatok
toszegidaniel

9 bejegyzést írt és 40 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A magyar "jobboldal" lassan belesétál egy csapdába. Először is elkezdte használni a "meleg" szót, bár még nem teljeskörűen, de egyre nagyobb gyakorisággal. A "meleg" viszont egy fertőzött, nem semleges szó, nem szabadna használni. Van helyette "homokos", ha pedig teljesen semlegesek és…..
toszegidaniel 2021.06.21 08:42:19
@Mr. Hyde: Teljesen egyetértek abban, hogy nincs normális párbeszéd. Csak sajnos nem csak ebben az ügyben nincs, hanem kb. semmi másban sem.
Fiatal szemmel Ki árult el kit? 2021.06.19 16:19:09
Direkt vártam véleményemmel a pedofil törvénnyel kapcsolatban, mert nem kívántam indulatból írni. Azt már elég sokan elmondták, hogy mennyire felháborító a homofób kiegészítése egy olyan törvénynek, mely mögött végre teljes egyetértésben tudott felsorakozni nemcsak az ellenzék, hanem a komplett…..
bircahang Bátor döntés 2021.06.17 06:06:00
Rendkívül bátor döntés hozott a magyar parlament. Ez gyakorlatilag teljes szembemenés a nyugaton egyre inkább kötelező érvényű genderkurzussal. Magyarország ezzel nyíltan harcott hirdetett az Európai Unió és általában a nyugati liberális civilizáció egyik alapkövének. Én személyesen nem…..
toszegidaniel 2021.06.17 12:44:42
toszegidaniel 2021.06.17 14:55:34
@Gery87: nem mondtam, hogy attól jó lesz, hogy a természetben van, de nem lehet attól rossz, mert létezik ilyen.
toszegidaniel 2021.06.17 15:25:51
@kiskisutca: Ez nem tud csak úgy növekedni. Az, hogy többen vállalják fel, mint mondjuk 30 éve, egyértelműen azt a látszatot kelti, hogy "több a buzi", holott ez nem igaz, csak előtte eltitkolták. A másik, hogy aki nem érez vonzalmat a saját neme iránt, az nem fogja ezt hazudni, főleg olyan országokban (pl. Magyarország), ahol emiatt csúfolják, kirekesztik, rosszabb esetben az öngyilkosságba kergetik.
Mint tegnap értesülhettünk róla, Karácsony Gergely ötöddikként (és egyelőre utolsóként) bejelentkezett az ellenzéki miniszterelnök-jelölt választáson. Aki követi a politikát, váratlanul érhette a bejelentés, mint az, hogy szenteste után karácsony jön (ez véletlen jött ki így, bocs).    A nagy…..
Tegnap 2 fontos esemény is történt az Egyesült Államokban. Az egyikről gondolhattuk, hogy nagyon fontos, ám mégsem döntő dolog volt. A másik alapjáraton inkább ceremoniális lett volna, mégis ez lett/lesz a közbeszéd tárgya, erre fogunk emlékezni. Január 5.-én Georgia-ban a megmaradt 2 szenátusi…..
toszegidaniel 2021.01.07 18:26:45
@Kurt úrfi teutonordikus vezértroll: Én nem ismertem előtte, de az már valóban látszódott megválasztásakor, hogy nem tudja rendesen elvezetni Amerikát.
toszegidaniel 2021.01.08 07:09:58
@vackor1: Amerikában a pártfegyelemnem olyan erős, mint nálunk. Lényegében a szenátoroknak nem kötelező a párttal együtt szavaznia, így pedig Bidennek, ahhoz, hogy a reformjait (részben) megvalósítsa a Demokrata Párton belüli ellenzékével is alkudoznia kell.
toszegidaniel 2021.01.08 07:15:49
@nemecsekerno_007: Mármint mi volt a rendőri túlkapás?
Fiatal szemmel Vissza a terembe! 2021.01.04 07:48:26
Bár még talán korai kijelenteni, de egyelőre úgy látszik, már csak ezen a héten kell a középiskolásoknak és egyetemistáknak otthon tanulniuk, jövő héten visszamehetünk az iskolákba és folytatódhat az oktatás normál üzemmódban. Tavaly, mikor a téli szünetről visszatértünk, nem gondoltuk volna, hogy…..
toszegidaniel 2021.01.05 07:27:21
@kárárámaispj: 1. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településeken mindig is éltek családok, akiknél az áram (vagy éppen a víz, gáz) szolgáltatás nem biztosított.
2. Szerintem nem az a legnagyobb gond, hogy milyen tantárgyak vannak (mert a legtöbbjük szükséges, kivéve például ének-zene, rajz, stb.), hanem, hogy túl sok olyan tudást kér a rendszer, ami valóban felesleges. Itt nem arról beszélek, hogy töröljük el a történelmet vagy a magyart, hanem inkább úgy tanítsuk, hogy ne az legyen a fontos, hogy a gyerek megtanulja, hanem, hogy később hasznosítani is tudja. Magát a reformot (ami például tananyagcsökkentést jelent) inkább középiskolában vezetném be, akkorra már kialakul, hogy a gyerek mi iránt érdeklődik, milyen irányultságú (reálos vagy humános).
toszegidaniel 2021.01.05 10:39:05
@kárárámaispj: 1. Egy szegény családból származó roma is ki akarhat törni (de persze te sem mindenkire értetted)
2. Igazad lehet abban, hogy a magyar kultúrával is meg kell ismertetni, de én túlzásnak tartom, hogy ének-et tanítsunk egy idegenforgalmi szakgimnáziumban. Másrészt az olyan készségtárgyak, mint a rajz és a technika (ha már olyan laza) akkor ne osztályozzuk, mert a gyerek nem tehet róla, hogy nem tud szépen rajzolni és csak feleslegesen stresszel majd rajta.
A többire meg csak annyit tudok reagálni, hogy sajnos nem volt lehetőségem külföldön (pl. az állítólag nagyon jó finn iskolarendszerben, vagy csak egy egyszerű francia/angol stb. iskolában tanulni) tanulni, így az ehhez kapcsolható véleményem/javaslatom inkább csak magamból jön, nem biztos, hogy megvalósítható.
toszegidaniel 2021.01.05 10:41:56
@kárárámaispj: Abban igazad van, hogy egy pénztáros jobban ki van téve (és ezért nem korosztályok szerint, hanem foglalkozás alapján kellene megcsinálni az oltási tervet), de azért a tanár is ide-oda járkál (persze jobb lenne ha most nem tenné)
Idén két fontos elemmel bővült a harcos hősi múltról szóló NER propaganda, az egyik az Árpád ház hun eredetéről szóló genetikai bizonyítékok, a másik pedig a pozsonyi csata kultusza, illetve a Magyarságkutató (vagy butító) Intézet megrendelésére erről készült rajzfilm. Az utóbbiról érdemes egy…..
Tegnap volt egy vitám Facebookon a lehetséges ellenzéki miniszterelnök-jelöltről. Innen jött az ihlet, hogy sorba vegyek néhány lehetséges jelöltet. Összesen 5 politikust tartok esélyesnek a közös ellenzéki lista miniszterelnök-jelöltjének: 1. Dobrev Klára Gyurcsány Ferenc egyik interjújában már…..
toszegidaniel 2020.12.27 06:26:09
@Frady Endre: Ha indulna szívesen szavaznék rá, de nem hiszem, hogy indul.
toszegidaniel 2020.12.27 13:08:30
@CaptainG: Mesterházy nem hiszem, hogy jobb, Schifferről az elmúlt időben nem hallottam (persze, lehet csak hozzám nem jutott el). Vona jó lenne, de nem hiszem, hogy visszatérne a politikába, sajnos.
toszegidaniel 2020.12.27 15:00:52
@6.Lenin: "Vona mire lenne jó? Egy párttal sem tudott mit kezdeni." A legutolsó országgyűlési választáson a pártja a legerősebb ellenzéki párt volt, de mivel nem nyerte meg a választást, lemondott és kilépett a pártból. Az, hogy a Jobbik darabokra szakadt részben persze az ő hibája, lévén ő hagyott fel a radikális jobboldali ideológiával, de az utána következő 2 elnök (Sneider Tamás, Jakab Péter) volt az, aki darabokra szedte a Jobbikot.
Tegnap (december 20.), számomra váratlanul, jött a hír, hogy összejött végre az ellenzéki összefogás. Persze ez nem teljesen igaz, hiszen a lassan csilliárdnyi ellenzéki pártból “csak” 6 jött össze (DK-MSZP-Jobbik-LMP-Momentum-Párbeszéd). A pártok kiadtak egy dokumentumot is, amiben rögzítik az…..
toszegidaniel 2020.12.22 19:19:13
@midnight coder: A szavak kitiltását már alkalmazom, de azt sem akarom, hogy olyanokat tiltsak le, amit más, értelmes hozzászóló, használna.
toszegidaniel 2020.12.22 19:27:35
@Ménár Atya: Azt csinálom :)
Német órán voltam és kaptunk egy szószedetet témákra bontva. Volt benne minden, ami az életünket érintette: oktatás, munka, táplálkozás, satöbbi. Volt benne több olyan téma is, ami a politikát érintette (kormányzás, pártok, választás), ám ezeket sorra átugrottuk, mivel, ahogy a tanárnő fogalmazott:…..
Ez a kérdés jutott eszembe, miután ma reggel Orbán Viktor a Kossuth Rádióban, úgy fogalmazott: “nem fog menni” a lengyelek által javasolt megoldás, miszerint az uniós pénzek elosztását a jogállami feltételekhez kötnék, ám ezeket a szabályokat részletesen leírnák. Mint ismeretes, Orbán Viktor és…..
A mai nap történelmi jelentőségű. Persze nem arra kell gondolni, hogy világbéke jött volna létre vagy földönkívüliek szálltak volna meg minket. A mai naptól fogva Orbán Viktor lett Magyarország leghosszabb ideig hatalmon lévő miniszterelnöke. 2 féleképpen állnak ehhez az emberek: az egyik szerint…..