Regisztráció Blogot indítok
Adatok
életízesítő

0 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017. december 31-én újabb mérföldkőhöz érkezett Szaúd-Arábia vasúti közlekedése. A Talgo, az ADIF, a RENFE és az OH által alkotott konzorcium még 2011-ben nyerte el egy új, nagysebességű vasútvonal megépítésének a jogát Mekka és Medina között. Az építkezés 2007-ben kezdődött és 2017 decemberére…..
Az előző hónapokban már felfedezhettünk néhány arra utaló jelet, hogy a Facebook korlátozni fogja az üzleti oldalak ingyenes eszközeit a platformon, de arra nem sokan számítottak, hogy Mark Zuckerberg már 2018 elején ledobja az atombombát!..
életízesítő 2018.01.18 03:10:45
@ComLo:
De ez egyik sem gúnynév, ahogy mondjuk a cigány, a néger vagy a zsidó sem.
A magyar nyelvben ennek a népcsoportnak a megnevezésére ez a szó van.

Más kérdés, hogy pár finomkodó seggfejnek ez nem tetszik. De az emberek 90%-a ezeket a szavakat használja, pár éve még 100%-a ezt használta, amíg a PC-skedő erőszakos geci faszkalapok névvel illethető törpe minoritás úgy nem gondolta, hogy nekik joguk van kötelező érvénnyel megreformálni a magyar nyelvet, csak mert NEKIK valami nem tetszik, és leszarják a társdalom többségét.
életízesítő 2018.01.18 03:28:17
@BéLóg:
Valójában a latin niger szó magyarítása, de egyébként igen.
Az olaszban egyébként nero.

@commentes nikk:
Tévedsz. A szólásszabadság azt jelenti, hogy buzizni IS lehet. És pl. a holokausztot tagadni is.
Még ha a hozzád hasonló "liberális demokraták"-nak (lófaszt, véleménynácik vagytok valójában) ez nem tetszik is.

@$pi$:
Érdekes dolog ez, mert az Operaházat épp most próbálják beperelni azért, mert nem csupa néger szereplővel adják elő a Porgy és Bess-t, pedig a szerző (pontosabban a darab szövegírója) ezt kötötte ki 1986-ban.
És ez mindenki szerint rendben van.

Most képzeld el azt, ha egy szerző azt kötné ki, hogy a darabjában csak fehérek játszhatnak minden szerepet, Fekete-Afrikában meg Amerikában is.
Vajon hány perc alatt nyírnák ki a #metoo-féle elmebetegek?
Akik azok torkának is nekiesnek (pl. Catherine Deneuve) és azokat is elkezdik mocskolni, akik semmi ilyet nem tettek, csak megmondják nekik (teljesen jogosan), hogy átestek a ló túloldalára?
életízesítő 2018.01.18 03:33:57
@$pi$:
"A szólásszabadság nem azt jelenti, hogy bármit mondhatsz."
De. A szólásszabadság azt jelenti, hogy bármit mondhatsz, és ezért semmilyen bántódás nem érhet. Se kitiltás, se büntetés, se semmi egyéb.

Ahol nem ez van, ott nincs szólásszabadság.