Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kilgore Trout

3 bejegyzést írt és 1462 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1927-ben célfotó döntött a 24 órás Bol d’Or autóverseny győzteséről. Ahogy a megállni készülő befutók lassan előtűntek a porfelhőből, a győztes autó volánja mögött egy szélesvállú jólöltözött személy vigyorog. Közelebbről megnézve ezt a macsó figurát, valami nagyon szokatlan dolgot vehetett észre a…..
Blue Lemon Grízes tészta 2016.06.27 08:07:09
'Mi magyarok is tudunk tízperces tésztát az asztalra tenni' rovatunk mai vendége a grízes tészta (az olaszok talán úgy neveznék, ha tudnának a létezéséről, hogy tagliatelle con semolina). Mindent tud, mert sósan és édesen is tökéletes. Miért nem főzzük gyakrabban, amikor egy adag talán egy százasból…..
Kilgore Trout 2016.06.28 08:02:32
@Hajdu Imre, Gombos Levente: Egyébként így van, ennek ellenére én is fedőt használok. Kilmer Trotter. .)
Kilgore Trout 2016.06.28 16:47:52
@Hajdu Imre, Gombos Levente: 42? De az egy másik író másik könyve. :)
Tíz éve hangzott el az elmúlt 25 év legnagyobb hatású politikai beszéde, az őszödi. Gyurcsány beszédének első értelmezését elvégezte a fideszes vágóasztal. A 25 perces szövegből a Kondor Katalin-féle állami rádió (majd nyomában a többi média) néhány kiragadott mondatot szajkózott orrvérzésig. Azt…..
Kilgore Trout 2016.05.27 11:23:43
@Conchobar: Végül is csak egy tankot kötöttek el. :)
Aczél Endre a hír- és tényújságírás ikonikus figurája, az MTV Híradó és A Hét című műsorainak főszerkesztője, többek között Joseph Pulitzer-emlékdíjas, a publicisztikai műfaj jelentős egyénisége az egyik közösségi oldalon megjelent bejegyzéseiben a legdurvább lejáratás kommunikációs eszközeit…..
Kilgore Trout 2016.05.09 13:15:25
@Ballib cenzúrázók lidérce 1: Jé, tényleg.. :)
Kilgore Trout 2016.05.09 13:37:47
@lehet más a handa-banda: Ezzel szemben, szegény meghurcolt Kiss L. meg ült 20 hónapot a 3 év-ből (ami még mindig nem sok bünti). Polanski egy tetű. Pont. És? Hogy jön a Kisshez? Ezt magyarázd már el. Mondom, ez olyan, mint hogy a sok fidesz birka azzal magyarázza, hogy de hát az MSZP is lopott.
Kilgore Trout 2016.05.09 13:55:00
@lehet más a handa-banda: Menj már a faszba! Mutass már egyetlen példát, ahol azt mondtam, hogy Polanski ártatlan? Én mentegettem? Mentegette a tököm, hülye! Végig azt mondtam, hogy ő is egy tetű. És továbbra sem értem, mi a faszt keres Polanski itt? Mi a fasz köze van Kiss Lászlóhoz? Hány névtelen áldozatot alázott és erőszakolt meg büntetés nélkül a világban rengeteg mocsok féreg? Vannak olyan helyek a világban, ahol ez a mai napig mindennapos. És? Akkor? Ezeket is fel kell hozni? Tényleg nem érted ugye?
Tegnap este kiderült, hogy él az a lány, akit Kiss László és társai 1961-ben megerőszakoltak. Az RTL-ben sugárzott beszélgetés négy szereplőjéből immár kettőnek van tehát nyilvános története. Kiviláglott, hogy az úszóválogatott szövetségi kapitányát mentegetők véleményével ellentétben nem járt…..
Kilgore Trout 2016.05.09 10:47:45
@lehet más a handa-banda: De hát az MSZP is lopott!!! És, akkor szabad? Meg van a véleményem arról is. Ha Polanski betenné a lábát az USA-ba elkapnák és leültetnék. Az is egy tetű. Ugyanúgy mint a Kiss László és társai. Most jó?
Egy baráti beszélgetésen merült fel a minap, hogy volt-e valaha napjaink Messi-Suarez-Neymar triójához hasonlítható támadósor. Első pillanatban nekem a Puskás féle Real Madrid ugrott be, de az az igazság, hogy rajtuk kívül hirtelen nem tudtam volna felsorolni több olyan támadó szekciót, amely ilyen…..
Kilgore Trout 2016.04.08 09:10:43
@hebab: Varga-Albert-Rákosi szerintem, ha már. De itt is egy 5-ös, kiegészülve Szőke és Fenyvesi dr.
Imádom Rejtő Jenő műveit, különös humorát, szójátékait, nyelvi leleményeit. Úgy gondolom, hogy a legméltóbban akkor tudok megemlékezni a száztizenegy éve született zseniről, ha a kedvenc idézeteimből választok ki néhányat. Így is sokat ki kellett hagynom közülük. Az 1905. március 29-én született és…..
Az olasz konyha menő, mindenki imádja, az olasz cégérrel mindent el lehet adni...de biztosak vagyunk benne, hogy minden olasznak tűnő fogás a Csizmából származik, és nem valami körúti vendéglő szakácsának agyszüleménye? Íme egy lista a leghíresebb nem olasz fogásokról a teljesség igénye…..
  Talán nincs még egy olyan nemzet a Földön, amely annyira rajongana Bud Spencer és Terence Hill közös filmjeiért, mint a miénk. Ha egyik filmjük megy a TV-ben, akkor bizony teljesen mindegy, hogy mi megy a másik csatornán, mert ilyenkor biztosan őket nézzük, még akkor is, ha…..
  Akár reggelire, tízóraira, uzsonnára vagy vacsorára gyorsan összedobható, ízletes eledel. Ahogy mi szeretjük: Hozzávalók: 50 dkg tehéntúró, 25 dkg vaj, kis fej lilahagyma, kb. 5-6 cm hosszúságú póréhagyma, 5 evőkanál tejföl, 1evőkanál fűszerpaprika, 1 mokkáskanál…..
Kilgore Trout 2015.11.01 11:36:37
@SzepiÁgi: Igazad van, én pl. a spenótot utálom. Akkor a történet: általános iskolás koromban a napköziben azok voltak a szomorú délutánok, amikor "körözöttes kenyér" volt uzsonnára. Tehéntúróból, köménymagosan. Nem szerettem. Aztán egyszer otthon apám csinált körözöttet. Mondtam köszi, én azt nem szeretem. Azt mondta kóstold meg, ha nem ízlik kiköpöd. Megnéztem, már a színe is más volt, mint a napközis haloványnak. Megkóstoltam. Krémes volt, nem darabos, mint a tehéntúróval. Nem volt benne(!) köménymag. Szétolvadt a számban. Mondom neki, ez NEM körözött! Azt mondta, de, ez a körözött. Amit nektek adnak, az ízesített túró...Apámnak elhittem. :)
Kilgore Trout 2015.11.02 13:22:09
@altimus: A köménymagot ki szoktam hagyni, mert nem szeretem, bár őrölve még csak csak. A mustárt nyugodtan próbáld ki bele, nem szabad annyit, hogy domináljon, de egy csapott teáskanállal mehet bele. Ja, és én az őrölt borsot sem szoktam kihagyni. A hagymát mindig reszelem, kivéve, ha snidlinget használok, mert az apróra vágva megy bele.
És igen! Eljött az idő, amikor már nyugodtan készíthetünk kicsit zúzósabb kajákat is, mert jól esik egy kis meleg, tartalmas étel. Persze megint az "egyszerű, de finom" gondolat jegyében, ami ráadásul hamar elkészíthető, még egy kezdő konyha felfedező számára is... Az…..
Kilgore Trout 2015.09.29 12:41:13
Kilgore Trout 2015.09.29 13:04:14
@Heni süt neked: Igen, én így szoktam csinálni a krumplis tésztához a krumpli részét. Kicsit több zsiradék (mint a paprikás krumplihoz), hagyma, kis fokhagyma, krumpli apróra kockázva, és a fűszerek. Fedő alatt nagyon kis lángon, plusz a lábas alá 4 rétegre összehajtott alufólia a gázra (anyám "szabadalma"), és tök jó lesz. Akár le is lehet pirítani. :)
Továbbá: Anyámnak volt egy "fehér krumpli" elnevezésű, szűkösebb időkben főételként is alkalmazott isteni finom krumpli kajája. Nem tudom a receptet, sajnos sírba szállt vele, de viszonylag vékony karikákra vágta a krumplit, és rétegezve pakolta a lábasba (erre a célra volt egy alumínium 100 éves lábosa, amiben semmi nem égett le), vágott közé "TV" paprikát is, és az egészet megsütötte valahogy a gázon. A lesült darabokért közelharc volt. És nagyon finom. De sajnos a pontos receptúra nincs meg.
Egy nagyobb képeslapcsomagban kettő 1948-ban feladott tábori levelezőlapot kaptam. A képes oldalát nézve elcsodálkoztam, hogy ezek 1948-asok. Én harminc évvel később voltam katona, de emlékeim szerint a kantinban még ilyen, vagy nagyon hasonló grafikájú képeslapokat akkor is lehetett…..
Életem legjobb smarniját ettem egy különleges tiroli hüttében, közkívánatra megszereztem a receptjét is!..
Nekem ne gyere azzal, hogy nincs pénzed semmire, miközben százezreket füstölsz el évente. Nem hiszed? Kiszámoltam, csak figyelj! Egy néhány évvel ezelőtti kutatás szerint egy magyar dohányos átlagosan 16-szor gyújt rá naponta. Ez évente 307 doboz, ami ezer forintos átlagárral…..
Ördög (2010) A helyszín: egy lift.Műfaj: horror. Az M. Night Shyamalan (Hatodik érzék, Jelek) ötlete alapján készült "démonos" horrorfilm a régről ismert Cluedo társasjáték dramaturgiáját követi: a liftben lévő emberek folyamatosan hullanak, mint a legyek, de nem tudni, hogy…..
Kilgore Trout 2015.04.22 13:36:57
Nem vagyok egy nagy chef, de időről időre találok egy-egy ételt ami nagyon megtetszik, elkészítem és tényleg jól sikerül. Nincs elképesztően sok ilyen, de ami van azt szívesen megosztom itt a Sliceandsmile-on. Az első poszt A Pizzáról fog szólni. Sokan sokféleképpen…..
Kilgore Trout 2015.04.08 15:32:59
@Sweetshark: Azért az elősütött pizzát ne hasonlítsd a sajáthoz...van egy nagyon finom, ám kicsit vastagabb tésztarecept, na annál finomabbat még nem ettem, pedig még olasz országban is jártam...:)
Egyébként elég "olaszos" paradicsomkonzerveket lehet kapni pl. a L..l-ben
Kilgore Trout 2015.04.08 15:39:26
@teddybear01: 1 like :)
Pár bosszantó gyerekbetegségtől eltekintve megtaláltam az új kedvenc fejhallgatóm. Hosszú idő óta a Beats Studio fülesét használom, amiről lehet mondani, hogy mennyire hype-olt és amúgy is sok a basszus, de igenis egy nagyon jól összerakott barát, tiszta és gazdag hangképpel,…..
Háborús filmet forgatni úgy, hogy közben nem mutatjuk a háborút? Nos, páran ezt már megpróbálták, és súlyos drámázások közepette érzékeltették, mennyire elcseszett egy világban élünk. Robert Altman azonban teljesen más utat választott: egy vígjátékot forgatott a koreai…..
Arról írtunk ma az Indexen, hogy via.hu néven indulhat a kormány közmédián kívüli terjeszkedése, a cikkbe pedig beletettük keretesként azt az értesülésünket is, hogy a teljesen megújuló köztévénél tucatjával vették fel a gyakornokokat, akik konkrétan a folyosón dolgoznak,…..
Kilgore Trout 2015.02.11 22:05:41
@jolaca: Hozzátenném ehhez, hogy nyomorult Zuschlag (bár nem sajnálom különösebben) 75 millióért (aminek nagy részét visszafizette) ült több évet. Az a baj, hogy a biorobotok a 75 (100+) milliót még értik, de a milliárdokkal már nem tudnak mit kezdeni. Úgy vannak vele, mint Wagner úr a 100 fonttal. Annyi pénz nincs is, tehát ellopni sem lehet annyit.
Sült hurka és kolbász párolt lila káposztával és hagymás tört krumplival Azt hiszem, most egy olyan ételt posztolok ki, amit a hideg, téli Magyarország szinte minden családja rendszeresen elkészíti - ki-ki a maga tájegysége, ízlése szerint. Mégis úgy gondoltam, hogy…..
6. Egerszegi Krisztina "Egér" az úszás modern kori bajnoka, aki szinte minden addig létező rekordot megdöntött, már ami az úszást illeti. Ötszörös olimpiai aranyérmes, emellett sokszoros Európa- és világbajnok. Példaértékű sportolói pályafutást tudhat magáénak, egy…..
Kilgore Trout 2015.01.23 13:12:17
@Karpati Zoltan: A Csodacsatárt Puskás dobbantása miatt Hidegkútival forgatták le, gyakorlatilag még aktív korában. Igaz, mindenki tudta, miről van szó, de Puskás nevét nem lehetett kimondani.
Kilgore Trout 2015.01.23 13:29:50
@Karpati Zoltan: Igazad van 55-ben kezdték forgatni Puskással, de aztán: hiszedmi.blog.hu/2010/12/13/puskas_csodacsatar_cenzuraztak
Szóval valószínűleg meg van az eredeti is.
A science-fiction irodalom, ahhoz képest, hogy relatíve fiatal, annyira tágas, hogy számolatlanul lehetne sorolni belőle a mára klasszikussá vált darabokat. Ezek közé tartozik Frank Herbert Dűne-ciklusa is, amelynek nem csupán lelkes koppintói akadtak, hanem folytatói is.…..
Kilgore Trout 2015.01.09 17:43:37
@Unchained Gutenberg: Helló! Valaki vagy rajongó, és olvasta az összes darabot, és akkor pontosan tudja, hogy mi a válasz a posztban feltett utolsó kérdésre. (Gazz kolléga jól fogalmazta meg), vagy Dűneszűz, akkor meg tök mindegy, hogy (Gazz) lelőtte-e a poént. Az elején, mikor elkezdtem olvasni a posztot, azt hittem, könyvenként kapunk egy posztot, nem összesűrítve az első 6 kötetről egyben. Amúgy megérte volna egyesével szerintem, van annyi spiritusz mindegyikben, hogy megért volna egyet egyet. Az első kötetről írtak tetszettek a legkevésbé. Ha a többi (te úgy gondolod) nem is, az biztosan megért volna egy önálló posztot. Arra szeretnék kilyukadni, hogy ha sosem olvastam volna a Dűnét, ettől a poszttól biztos nem kapok kedvet, hogy elolvassam. Ha meg olvastam, a poszt nem sokat tesz hozzá az olvasmány élményhez. Pl. a Káptalanházról nekem egészen más a véleményem, mint a tied. Üdv.
Nemrég jelent meg egy tanulmány Michael J. Wood és Karen M. Douglas jóvoltából, “What about building 7?” címmel, amit több weboldalon már úgy értelmeztek, hogy az összeesküvés-elmélet hívők racionálisabbak. Cikkeik nem mentesek a szkeptikusokat becsmérlő, saját magukat pedig…..
Kilgore Trout 2014.12.28 18:55:19
@savrola: Mindig van egy sértett ember, egy sértett szerető bárki. Leissza magát, dicsekszik, stb. 13 év telt el, és senki de senki nem jelentkezett. Ez 2 dolgot jelenthet: vagy nincs mivel előállni, vagy annyira megfizettek mindenkit. Ha tippelnem kéne, az elsőre tippelnék.
Kilgore Trout 2014.12.28 19:36:52
@R. Igor Mortis: Mint mondtam, egy ilyen játszmában az életem lenne a legkisebb tét a buliban. Egyébként meg mindig van, aki megvédi az ilyeneket, lásd: Snowden. De tényleg ennyi. :)