Regisztráció Blogot indítok
Adatok
stranger things

23 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kényszeres rohangálás, menő-manó komplexus, mérgezett egér effektus... nem is tudom mi van még. Van, amikor az ember egyszerűen bedilizik, annyira mehetnéke van. Viszket az agya, annyira igényli a stimulációt, a zajt, az embereket, a tömeget, a történéseket, a színeket, a fényeket. Amikor bedilizik,…..
Kedves Naplóm!   Valahogy fura minden. Jól érzem magam a bőrömben. Még mindig. Kilengés nélkül. Eljárok táncolni, gondosan megválogatom a programokat, eldöntöm, hogy kire, kikre szánok időt. Nem szórom, kevés van belőle. Jól van ez így.    Ilyenkor döbbenek rá, hogy a nárciróka igazából…..
Kedves Naplóm!  Megint eltelt majdnem egy hét. Igen, egy naplót, főleg, ha hajónapló illene pontosan vezetni, de lassan lenyugszanak a gondolataim, úgyhogy egyre inkább csak azért írok, hogy később visszanézve láthassam, hány jéghegyet sikerült az út során kikerülnöm, hányat súroltam.  Egyre…..
Stranger things - Gáz vagyok? 2024.02.17 23:22:07
Ahogy haladok előre az időben, úgy érzem, hogy megint önmagam vagyok. Mármint nem az az önmagam, aki G mellett voltam, akivé az évek alatt váltam, sokkal inkább az, aki előtte voltam, aki utazgatott, aki kiállításokra járt, aki folyton pörgött. Akivel anno G is találkozott, akibe beleszeretett. Már…..
Nárciróka nagyon felkavarta az állóvizet. Nem is emlékszem, mikor sírtam annyit összesen, mint a 2,5 hónapos ismerettségünk alatt. Az állandó feszültség sok félelmet, emléket előhozott, bizonytalan lettem mindenben, elásott érzések jöttek felszínre. G is egyre jobban hiányzott. Vele minden…..
Stranger things - A zenéről 2024.02.09 09:22:58
G mellett 19 évig a zene volt az életem. Persze, előtte is sokat hallgattam, a barokk zenét kifejezetten szerettem, meg ott volt a U2, Queen, Sting, meg ki tudja még mi. Sok minden. Aztán találkoztam G-vel és minden új értelmet nyert. Amíg nem voltak gyerekek, felpakolt a zenekari buszra engem is…..
Stranger things - Skorpió... 2024.02.06 13:17:27
Kemény megmondani az egyik barátodnak, hogy úgy érzed, veszélyben van, komolyan el kellene gondolkoznia azon, hogy meneküljön a pasijától. Nárci. Igen. Grandiózus. Azokat mindig kiszúrom. Erőszakos. Még nem teljesen, de már elkezdte leértékelni, terrorizálni, bántalmazni - érzelmileg, fizikailag-…..
Mostanában sokat fogok írni. Terápiás céllal. Rendezem a gondolataimat, nem terhelek másokat az agymenéseimmel, plusz ha később visszaolvasok, jobban látom, honnan indultam, milyen hülye problémáim voltak. Segít fejlődni, gyógyulni, erősödni. ADD Mindig tudtam, hogy magas fordulatszámon pörgök,…..
Tegnapra sikerült 2 programot is szerveznem, amire persze későn jöttem rá, de akkor már mindegy volt. Mit tehet ilyenkor az ember? Úszik az árral. Az első program témába vág, özvegy FB csoportos talit szerveztem, ahol azért szervezőként illik megjelenni. A régiek közül (akik kb. ott tartanak, mint…..
Stranger things - 2024.02.02 11:48:37
 ..
"When the Devil Can't Reach You He Sends A Narcissist"  Igen. Vettem egy nagy levegőt. Nagyon nagyot. Néhány hónapja. Nem tudtam, készen állok-e rá, de barátkeresőbe indultam. Online. Hülye egy ötlet, ugye? Társkeresőn barátot keresni? Na igen. Ha barát nem is, de egy rókafiú megtalált. Rózsaszín…..
Stranger things - A gyűrű 2023.09.11 11:04:23
G jegygyűrűje egyszer már elveszett - nem sokkal az esküvőnk előtt. Nem emlékezett, hova rakhatta le vagy mit csinált vele. Nem szokta meg, hogy gyűrű van az ujján, egyszer csak nem volt ott. Visszamentünk, rendeltünk egy újat. Soha nem vésettünk bele semmit. Határozott elképzelése volt, kivel…..
Stranger things - Képek 2023.09.11 09:05:19
Nem tudom, miért, de a google folyamatosan dobálja fel a képeket G-ről.  Nincs olyan nap, hogy ne dobna fel 2-3 képet. Ezek régebbi képek, itt még vidám, élettel teli, a gyerekekkel játszik, együtt faragnak, vagy csak a vízparton ücsörögnek, nyaralunk, telelünk, tavaszolunk. Megborítják az embert…..
Az megvan, amikor a strucc menekülés helyett homokba dugja a fejét?  Nálunk minden tele volt homokkal teli vödrökkel. Volt egy halom a gyerekszobában, a nyaraló maga volt a homokozó, meg voltak a kerekeken guruló kiskocsik, amiket oda lökött az ember, ahol épp szükség volt rájuk. CT-k előtt és…..
Stranger things - 18 év... 2023.08.31 20:35:19
18 év. Ennyit kaptunk. Az utolsó években G legtöbbször rám hagyta, hogy megoldást találjak. Megszokta, hogy ha létezik, én megtalálom. Megbíztunk egymásban. Egy idő múlva már éreztem, tudtam, mikor tévedünk vakvágányra. Voltak dolgok, amiket ő talált, voltak amiket én. Olyan is volt, amit az…..
Terápiás írás. Így hívják? Az új munkahelyem messze van és még egy ideig minden nap be kell járnom, így van időm gondolkozni.  Sokat gondolkozom azon, mit kezdjek a ki nem mondott fájdalommal. Jártam terápiás csoportba, hatalmasakat sírtam, aztán egyre könnyebb lett. Lassan elkezdtem arról…..
Újrakezdés... vagy folytatás. Komoly dilemma. Amikor bekövetkezik a legrosszabb, az ember beszűkült tudatállapotba kerül és az agyán sok minden átsuhan. Pakolni kellene és irány egy távoli ország, el kellene adni mindent és új helyen folytatni. Aztán néha tisztul a kép, olyankor átgondolja, mi…..
Stranger things - Mad world (18+) 2023.08.26 11:44:01
Ezt most inkább csak magamnak írom, hogy ne dilizzek be.  Már több, mint 2 éve, hogy G kiszállt ebből az őrületből.  Szerintem itt kell abbahagyni az olvasást, mert nem könnyű a téma - de ki kell írnom magamból.  * * * G végül megkapta a csodaszert. Mindent és mindenkit bevetettünk akit…..
Megint nőtt a daganat. Most írhatnám, hogy újra támad a rák, de ez marhaság lenne. A rák már 14 éve minden nap támad - a kérdés csak az, hogy mikor mennyit. Most néhány mm-t. 2 daganatnál. A többi köszöni, remekül van, a gyógyszer blokkolja őket. Ez a kettő megpróbál lázadni. Ennél a rákfajtánál ez…..
13 éve amikor G összeesett nem is sejtettük, mekkora a baj. Az ügyeletes sebész mindent megtett érte. Elvégeztette a vizsgálatokat, mindent megtett, hogy a legjobb orvosok műthessék. Volt persze hátszél is, az egyik sebészt mi "hívtuk meg" egy másik kórházból, így tényleg komoly csapat állt mögötte…..
Amikor 13 éve G megkapta a diagnózist, nem volt kérdés, hogy első utunk az egyik, szerintem talán legprofibb, rákbeteg körökben jól ismert dietetikushoz vezet. Én már jártam nála, amikor apukám műtötték rákkal ő segített abban, hogy mi javasolt és mi nem kemoterápia közben, miért jó a hideg joghurt,…..
Stranger things - CT előtti csend 2018.01.22 17:25:52
3 havonta van egy 3 olyan nap, ami maga a pokol. Amikor G szájából elhangzik, hogy "holnap CT", amikor letudta a CT-t - és amikor az eredményre várunk. Réges-régen, 13 éve megbeszéltük, hogy ha megvan az eredmény, nem hív, nem keres. Akár jó, akár rossz, este beszélünk - ha nem így lenne,…..
3 hónap... lassan vége a nyugodt időszaknak, jövő héten CT, és imádkozás, hogy az OEP újabb 3 havi életet engedélyezzen... mert kizárólag rajta múlik... valakin, aki ott ül az íróasztal mögött és leleteket nézeget. Kizárólag a tényeket. Ha nőni kezd a daganat, nincs gyógyszer és nincs tovább - ha…..
stranger things 2018.01.22 16:35:19
@penumbra1984: Megvannak a centrumok, és a bevont betegek is - de most még egy félig placebós klinikai szakasz következik, amibe hacsak nem ez az utolsó szalmaszál, nem vágnánk bele - viszont írni fogok a gyártó cégnek és előkészítem a terepet. Kapcsolatban állok a legnagyobb amerikai GIST-szervezettel, ők elég szépen szórják az infókat. Egyébként itthon nulla, azaz nulla infót kapunk, az orvossal a férjem szokott beszélni az aktuális kísérletekről, ő mondta, hogy az Onkompassal vegyük fel a kapcsolatot, ők talán segíthetnek behozni a gyógyszert. Abban biztosak vagyunk, hogy ha be lehet hozni Mo-ra, az orvosai mindent vállalnak ami ezzel jár, hihetetlenül lelkiismeretes csapat. Egyébként tényleg nagyon ritka daganatfajta - ráadásul az, hogy fiataloknál is megjelenik, még ritkább - és sajnos agresszívabb is. Az viszont tény, hogy az orvosai ha kell, külön felhívják az OEP-et és ők könyörögnek 1-1 beteg miatt, úgyhogy le a kalappal előttük.
stranger things 2018.01.22 16:22:48
@DFK: A Gleevecnek már lejárt ez a védettsége, ezért bejöttek a filléres generikus szerek - amik vagy működnek, vagy nem :( Viszont az is tény, hogy ezeknek hála sokan kapnak esélyt a túlélésre... csak ugye nem mindegy, hogy generikus vagy eredeti. Mások a mellékhatások, másképp működik - hiába tűnik úgy, hogy ugyanaz.
stranger things 2018.01.22 16:25:53
@B55: Inzulinhoz nekem is volt "szerencsém" egy ideig, embertelen időszak volt. Nem tudtam, mikor lesz időm enni, de be kellett volna adni, állandóan éhes voltam, ennek ellenére őrült módjára hízni kezdtem. Elvileg lehetett volna drága inzulinra váltani, aminél nem kell ennyit várni, de azt csak bizonyos esetekben támogatja a TB. Úgyhogy megértelek, a diabétesz kezelése is kőkeményen a pénztárca függvénye :(