Regisztráció Blogot indítok
Adatok
petirate11

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Tisztelt Magyar Posta! Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium! Tisztelt Pest megyei Kormányhivatal! Tisztelt Fogyasztóvédelmi Osztály! és Kedves További címzettek!   Azt kell, hogy mondjuk, hogy egyre arcátlanabb válaszokat kapunk a Magyar Postától megkereséseinkkel és kérdéseinkkel…..
petirate11 2018.01.13 21:12:01
Több állítás nem kerek

Szigetszentmiklóson az unokatesóméknál bármilyen ajánlott levélnél általában a feladástól számítva lekésőbb 2(azaz KETTŐ) nap múlva kísérelik meg az első kézbesítést és utána rá 5(ÖT) munkanappal(tehát a hétvégeket is beleszámítva +7 nap)! Látni a pecséten illetve alul a levélen, hogy mikor adták fel. Ehhez képest Csepelen általában 5 nap szokott lenni pár barátomnál, ami természetes, mert lakótelep, több lakás és nyílván több az ajánlott levél is, ezért csúszik. Ott volt másfél hetes csúszás is nem is olyan régen.

A postásokat nem érdekli, hogy milyen viszonyban van egy család: legfeljebb értesítőt dob be, ha senki sem nyit ajtót, a nem saját kezű levelet pedig legálisan átveheti az apa, azzal a postás nem tud mit kezdeni, mert közeli hozzátartozó. Ha az a baj, hogy átveszi, akkor miért nem megy be a postára és nyilatkozik, hogy ne adja át? Állítólag ilyen lehetőség is van. Uncsitesónál is van egy cég, ahol ugyan soha nem szoktak ott lenni, de a postásuk mindig megírja az értesítőt, hogy legyen lehetőségük átvenni. Mikor ott voltam, én magam is láttam, hogy megnyomja a csengőt és miután senki sem jött ki az adott helyről, megírja az értesítőt és bedobja illetve ha otthon van, akkor átadja a levelet.

Ott is vannak idős emberek és látták nem egyszer a házsoron, hogy a meghatalmazással rendelkező néninek gond nélkül átadja a postás a levelet, nincs belőle gond. A postások nem igen foglalkoznak azzal, hogy mennyire megbízható az illető, kiadja nekik, mert a meghatalmazó dolga és nem a postásé ez sem!

December 26-án a postások soha sem dolgoznak, legalábbis az uncsitesóék gyakran járnak kinn és egész nap nem láttak sem levelet, sem értesítőt és postást sem, csak munkanap. Megkérdezték ott a miklósi postást, hogy Szigetszentmiklóson dolgozik-e hétvégeken illetve ünnepnapokon és ő maga állította, hogy nem és nem is tudna ajánlott leveleket kivinni, mert a postán sincs senki, hogy hozzá a lapot kiállítsa, amit a a kézbesítésnél alá kell az ügyfélnek írni illetve levél sincs nála, hogy arról az értesítőt megírhassa, mivel azt leszámoláskor leadja. Levél nélkül hogy van értesítő? Aznap nincs nyitva a posta sem Csepelen sem Szigetszentmiklóson, a postások is otthon vannak és ünnepelnek.

Nem értem, hogy mi a célja ezeknek a cikkeknek, de normál levél is és ajánlott is, csomag is rendben megérkezik Szigetszentmiklóson. A kapun jól kinn van a házszám? Van csengő? Az édesapja kiabálás után(mert legvégső soron azt is szokott a postás) kinyitja az ajtót és átveszi a levelet? Az értesítőből kettő jön: az első az első kézbesítéskor(Római 1-es van aláhúzva, legalábbis Törökbálinton, de van, ahol bekarikázzák), a 2-es pedig a második kézbesítéskor. Utána már nem hozzák ki. 2 nap után biztos, hogy nem hoznak ki levelet, mert a dátum a levélen rajta van és gondolom az az ügyféltérben van(mivel ott adják ki) és a postás 5 napon belül nem kapja vissza.

Nem ártana javítani ezt az írást, mert ez így eléggé életszerűtlen.