Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Belial666

0 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Először is elnézést a kései hogyvoltért, nehéz a munka és a semmittevés közti kényes egyensúlyt fenntartani, ma ez például nem is sikerült. Csapjunk is bele, IzomTibi kézisúlyzókból és gyertyákból csinál a fűbe egy szív formát, gondolom Schwarzenegger szellemét próbálja megidézni. Ez sajnos nem…..
A paksi atomerőmű tender nélküli bővítésének híre alig több mint egy éve sokkolta a téma szakértőit és a szélesebb közvéleményt. A teljes GDP 10 százalékát meghaladó, hozzávetőleg 3750 milliárd adóforintból épülő paksi bővítésről, minden idők legdrágább magyar…..
Belial666 2015.03.16 19:47:35
Jelenleg egy cég sem tud szállítani fűtőanyagot a tervezett új típusú reaktorblokkba, a Roszatomon kívül. De ha volna is más opció, újra kellene tárgyalni a projekt e részének vonatkozó tartalmát. Teljes műszaki dokumentációt kellene biztosítani a jelentkezőknek...ehhez nyilvánvalóan az oroszoknak is lenne egy-két szavuk. Már amennyiben belemennek abba, hogy más szállítsa a fűtőanyagot. Más. Amikor a jelenlegi helyzetben az orosz államkötvények hozama 13-18% (ha egyáltalán találnak finanszírozást), hogyan fognak nekünk kb. 4,5%-ra finanszírozást biztosítani? Ugyanakkor még két necces rész folyamatban van: az esetleges tiltott állami támogatás ügye és a versenyjogi szempontok (versenyeztetés nélkül kapta a projektet a Roszatom). S akkor még nem említettük, hogy mennyire fogadja el Brüsszel a 30 év titkosítást. Amelyet - ha helyes az időrend-, a parlament már az Euratom súlyos kifogásainak ismeretében fogadott el. S ekként írta alá azt a köztársasági elnök. Szóval - higgadtan végiggondolva-elég bizonytalannak tűnik ez az ügy. Van-e a kormánynak exit planje? Ha mégis ellehetetlenül a projekt, hogyan tud a kormány a legkisebb veszteséggel kihátrálni, rendezetten visszavonulni? Volt-e egyáltalán a kormánynak BATNA-ja (best alternative to a negotiated agreement) a tárgyalások alatt?
Ami az orosz részt illeti...erre - valószínűleg - nincs lé. Elvitte Krím, Kelet-Ukrajna, az alacsony olajár, a tragikus rubel-árfolyam, a szankciók. Lehet, hogy ez az egész Putyin blöffje volt?
Egyebekben:
nol.hu/belfold/kettos-csapdaban-orbanek-1522213
JóVáros Blog Ébresztő Budapest! 2014.03.30 07:07:13
Na, urbánus kollégák, itt az idő utcára mennünk, hogy megvédjük a városunkat. Tegnap a legszebb sugárutunkon tereltek végig egy jókora Birkanyájat, ideje azt visszafoglalni, mielőtt a Városligetünk is legelővé válik. Budapest világváros, mégpedig az egyik leggyönyörűbb…..
Rendszerkritikus nézeteket vallóként számtalanszor kapom meg, hogy pont az olyanok miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben, mint én, mert „győzni csak összefogással lehet”, „Bajnaiék mégiscsak kevésbé rosszak, mint Orbán”, vagy éppen „most nincs idő egyénieskedésekre,…..
A fiatalság felzúdulása és a tüntetések megtették a hatásukat, a kormány visszavonta a keretszámokat, úgy tűnik azonban, hogy a hallgatóknak semmi sem elég. Balog Zoltán miniszter állítása szerint minimum 40 ezren tanulhatnak állami ösztöndíjas formában, de ez a szám akár…..
Belial666 2012.12.19 11:13:31
@belekotty: lehet, hogy az talán jobb lett volna... A 2006-os győzelem egy váratlan anomália volt, mellyel az ún. baloldal egyáltalán nem tudott élni. Akkor viktor még mentálisan sokkal jobb állapotban volt. Nem gyűlt fel benne mérgező televényként a reváns- és bosszúvágy. Hiszen a 98-as regnálása is sokkal-sokkal ésszerűbb volt, mint a mostani (utolsó évet leszámítva). S nemhiszem, hogy vsak a 2/3-ad hiány amiatt. Egyet mondjatok meg, kedves fideszes barátaim, s nem cinikus akarok lenni, komolyan kérdezem. Miért van az, hogy viktor szembement gyakorlatilag az összes érdekérvényesítésre képes csoporttal? Leszámítva talán a vasutasokat. Mintha direkt konfrontálni akarna, keresi a konfliktust. Miért van ez? S külföldön sincs barátunk. Nem természetellenes ez?
Belial666 2012.12.19 11:24:27
@luis5: Ezt a rektoroknak írd...:) Könnyen fellelhető a link. De írásuk összeségében korrekt, felteszem, ezt te sem vitatod. Üdv: B
Belial666 2012.12.19 11:31:01
Lebuktam. Ezt most nem én írtam, rólam írták: interjút készített velem a Dunántúli Napló. A netes verziója a bama.hu-n olvasható, itt. :)..
Belial666 2012.04.24 18:46:36
Olvastam mindenféle hozzászólásokban, hogy a sorozat túl töredezett, széteső, túl sok mindent akar átfogni. Olvastam azt is, hogy túl sok benne az erotika, a felesleges meztelenkedés. Nos, meglátásom szerint aki ilyesmiket állít, az vagy nem olvasta a regényeket, vagy baj van az…..
Nem hittem volna, hogy a héten még egyszer Trónok harcát fogok fordítani. Mindenesetre nem bánom, hogy így alakult. A sorozat egyébként kezd felvenni egyfajta ritmust: a jó páros részeket kimagasló páratlanok követi. Eddig az ötödik epizód volt a legerősebb (már azért érdemes…..
Belial666 2011.05.27 10:39:21
 A Médiatanács ma megtárgyalta az elhíresült Ice-T ügyet. Kezdjük rögtön a végével, magával a határozattal. A tanács úgy döntött, hogy a Tilos Rádió nem sértette meg a rádiózásról és televíziózásról szóló 1996. évi I. törvény rendelkezéseit, ezért a…..
  Az új médiatörvény elleni tiltakozás az utóbbi néhány napban a racionalitás világából gyorsuló ütemben költözik át az irracionalitás terepére. Mintha egymást licitálnák felül az újabb és újabb megszólalók, egyre erőteljesebbek (és bántóbbak) a…..
Korábban írtam már arról, hogy Budapest milyen ügyesen herdálja el jó adottságait. Eddig elsősorban idegenforgalmi példák jutottak eszembe, de felebarátforgalmi elherdálásra is van ám példa: gyakorlatilag az egész Budai-hegység. Egy ilyen hegység pedig szerintem jó a…..
Bár az NHL-konferenciadöntők végeredménye elég simán kialakult, előtte jó sok izgalmat kínált a playoff, és nem várható kevesebb feszültség a fináléban sem. A legjobb két csapat közé ugyanazok kerültek, amelyek tavaly is, nagyon masszív Detroit Red Wings áll szemben a…..
Második hazai meccsét is nyerte, 2-0-ra vezet a Pittsburgh a keleti főcsoportdöntőben. A harmadik harmad közepéig szoros volt a Carolinával vívott a meccs, 4-4 után, a végén lépett el a Penguins. Jevgenyij Malkin összeszedte magát, mesterhármast ütött. A Carolina háromszor is…..
A Bruins a Carolina otthonában egyenlített, a döntő csata Bostonban lesz. A Detroit kikapott Anaheimben, ebben a párharcban is a hetedik meccsen dől el a továbbjutó sorsa, a hazai jég előnyt jelent a Red Wingsnek. Egyedül a Chicago főcsoportdöntős eddig. Visszajött a Boston. Már…..
Belial666 2009.05.14 10:37:40
@csiki hokis:
Köszönöm szépen. Ráadásul van, aki korábban szögre akasztja a korcsolyát. Pálffy -t, Forsberg-et, Bure-t nagyon hiányolom, nagy kedvenceim voltak. Pálffy-nak a játéka, nem a habitusa...
Menetel a fiatal Blackhawks. 12 gólos meccsen negyedszer is verték a Vancouvert, elsőként jutottak a nyugati főcsoportdöntőbe. Fokozódik az izgalom keleten, csak a hetedik csata dönti el a Washington–Pittsburgh párhacot, a Capitals egyenlített. Fordulatosan alakult a Pittsburgh és…..
Roppant drámai csatában, mindössze tizenhét kapura lövéssel nyerte meg a svájci világbajnokságot az orosz válogatott. Az első harmadban egyenlő erők küzdöttek és jutottak el 1-1-ig, a másodikat és a harmadikat végigtámadta Kanada, de gólt csak az orosz válogatott szerzett.…..
Nem sok hiányzott, hogy Szlovákia megdöntse az idei vereségrekordot, de az utolsó harmadban már nem ütöttek gólt a zseniális csehek. Az elejétől kezdve mondjuk, a csehek ellenállhatatlan csatáraikkal a vb minimum harmadik számú esélyesei az oroszok és a kanadaiak mellett, és most…..
Geekblog Dexter – 3. évad 2008.12.22 08:02:00
Masuka: I got a reputation to live up to. I mean, if my show does not make people vomit and have an erection at the same time, then I've let my audience down.A tévé legszimpatikusabb sorozatgyilkosa 2009 őszéig leteszi a lantot szikét, ideje tehát összegezni az eddigi fejleményeket. Az első…..