Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gömbi30

0 bejegyzést írt és 14 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ahogyan a nárcival való kapcsolat sem sétaüdülés, úgy a vele való szakítás különösen nem az. A szakítás dinamikája minden esetben nagyon hasonló: a kapcsolat korábbi fázisait (istenítés - leértékelés - eldobás) fogod egy gigantikus zip-fájlban egyben megkapni. A dráma forgatókönyve valahogy így fog…..
Gömbi30 2018.07.24 21:39:52
Még pár hónapja megirtam a történetemet, 30 év együttélés, 29 év házasság után, 6 éve léptem, a lelépést 2 évig készitettem elő. Ha korábban tudtam volna a nárcisztikus emberek hihetetlen kártékonyságáról és detektáltam volna, hogy az én drága jó férjem tökéletesen kimeriti az összes kritériumot, alkoholizálással megspékelve, akkor már biztos hamarabb léptem volna, mert reménytelen. Most még a válásig kell eljutni, vagyonjogi szerződés már végre lett a héten, de ehhez is csak erőteljes zsarolással jutottam el, hónapokig beteg voltam, szinte járóképtelen, mikor a legrosszabbul voltam, odahivtam a nárciszt, hogy most már végre egyezzünk meg ebben, irjuk alá a nyomorult papirt, mert megrokkanok és el kell tartania. Jajjveszékelt egy sort látványosan, nyilván felmérte a várható veszteségeit, majd hetekig meg se kérdezte, hogy túléltem-e a legsúlyosabb állapotot, (biztos szólt volna valaki neki egy idő után, ha mégsem.....) Persze, az eszébe se jutott, hogy megkérdezze, tud-e segiteni valamit, pl. hozzon-e egy karton vizet, pedig naponta 2x megy el kocsiva a lakásom előtt. Miközben ezt leirom, csak most megdöbbenek rá, hogy valaki, akinek több évtizedig mosod a sz......s gatyáját, főzöl, takaritasz rá, gyereket szülsz neki stb.. ilyen módon tud viszonyulni illetve nem viszonyulni a még papiron házas társához. Igy hát Hübrisz házasság ellenes irásával csak egyet tudok érteni, Mindeközben a lányaim most házasodtak, házasodnak, tele reménnyel... A tavalyi esküvön a vendégek kaptak egy papirt, hogy irjanak jó tanácsokat az ifju párnak... hát én ezt elblicceltem. Nem tudnék jó tanácsot adni.
Közben már nagyjából meggyógyultam, a szerződés pedig sokat javitott a hangulatomon.
Gömbi30 2018.07.25 22:36:34
Kis kavarodás volt az előzőben, HELYESEN
Tegyük fel, akadhatnak normális emberek, nem nárcik, nem örültek, meg ilyesmi, szimplán normális, jószándékú, kellemes emberek. Ilyen volt férfiban pl. az édesapám, ilyen a testvérem, akadnak a barátaim között is normális párok, tudnak együttélni, nem a másik agyára menni. Ne zárjuk ki, hogy van ilyen. Ez egy pech, hogy nekem ez a hülye jutott, többször próbáltam kimászni az egészból, kemény energiákkal kellett őt 'szinten tartani', azaz, hogy ne hatalamasodjon el mindenen a hülyesége.Amikor másra kellett az extra energiámat forditani, mindig történt valami galádság.Tegyük fel, akadhatnak normális emberek, nem nárcik, nem örültek, meg ilyesmi, szimplán normális, jószándékú, kellemes emberek. Ilyen volt férfiban pl. az édesapám, ilyen a testvérem, akadnak a barátaim között is normális párok, tudnak együttélni, nem a másik agyára menni. Ne zárjuk ki, hogy van ilyen. Ez egy pech, hogy nekem ez a hülye jutott, többször próbáltam kimászni az egészból, kemény energiákkal kellett őt 'szinten tartani', azaz, hogy ne hatalamasodjon el mindenen a hülyesége.Amikor másra kellett az extra energiámat forditani, mindig történt valami galádság.Amikor szüksége volt arra, hogy segitsem őt a karrierjében, amikor olyan projektje volt, amihez minden este termelési értekezlet volt otthon, baromira normális tudott lenni de ahogy átlépte az ötvenet, rájött a férfi pánik, vagy van biztos van ennek szakszerü neve,. Most már az örök ifjuságra hajt, úgy is öltözik. Már várom a tetkót és a hajfestést. Ehhez egyre fiatalabb nőkkel kavar, pénz. és pozició van hozzá. Szegények, nem tudják, kivel kezdtek. Szerintem menni fog a válás végre.
Miután sikeresen felismertél és túléltél egy nárcit, teljesen biztos, hogy a felismerés utáni első reakciód az lesz, hogy hogy lehettél ENNYIRE hülye, hogy ennyi ideig nem vetted észre????..
Gömbi30 2018.02.09 20:48:39
Első fizikailag valahogy rendbejönni, lelkileg egy év. Nem tudod teljesen kizárni, mert ott vannak a gyerekek. Ha nincs ilyen kötelék, zéró kapcsolat.Egy év biztos kell. Én már megünnepeltem az 5. évemet nárcisz nélkül, mégis még mindig képes egy-két napra romba dönteni ha van valami közös családi ügyünk, pl. a lányunk esküvője, ahol képes volt ritka bunkón viselkedni. Ha majd visszanézel, különösen a szabadulás első hónapjaira, nem fogod tudni, hogy birtad ki ezeket a hónapokat, hogy csináltad végig, ép eszednél voltál-e teljesen. Én minden nap úgy feküdtem le, hogy elmondtam magamnak, na ma se mondták el, hogy milyen hülye vagyok.
Talán ilyen stációk voltak:
Szabadulás fizikailag, anyagi bázis, egészség, nem alszol baj, mondanám, sportolj, de ott vannak a gyerekek, nem hiszem, hogy lenne rá időd.
MInden kötelék elvágása, érzelmileg, ne pazarolj energiát gyülöletre
Nem foglalkozni vele, hogy miért - ezt huztuk, ezt a helyzetet kell megoldani
Mit rontottam el, semmit, nem Te vagy az oka, rosszul válaszotttál, megtévesztettek, becsaptak, kihasználtak.
Megnyugodni, új életet teremteni, összeszámolni, ki maradt mellettünk, kire számithatunk
Élni, nem foglalkozni vele, mi miért,
Nyilván kicsik a gyerekeid, biztos sok örömöt találhatsz bennünk. kell lenni pozitivumnak, minden nap. Nekem sokáig az volt, hogy aznap nem hülyéztek le, lett minden nap ujabb és ujabb. Megcsináltam, megoldottam stb. Hidd el, jobb lesz.
Gömbi30 2018.02.09 20:49:47
@cukrostakony: ez a nickname nem semmi :)