Regisztráció Blogot indítok
Adatok
intelligensvaros

40 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Könnyen lehet, hogy idén sem zár túl jó évet a hazai turizmus. A prémium szegmens, a luxus szállodák és a konferencia turizmus javítja a mutatóit, de hagyományos szegmensek, a panziók, éttermek, fogadók világa nem fog felhőtlenül visszaemlékezni az idei évre.  Eladni…..
Éppen tíz éve, 1998-ban jártam utoljára Visegrádon, a Palotajátékokon. Bár nagyon jól éreztük magunkat, bevallom, ezt az alkalmat is a véletlen szülte: egy rádióhirdetésre adott spontán reakció. A turisztikai fogyasztási szokásaim azóta sem változtak, a hét vége felé kapott…..
2008.07.28. 13:16 intelligensvaros     Törzsvevőkről igenis beszélhetünk, olyan pest megyei polgárokról, akik szívesen turistáskodnak a megyében, itt van a kedvenc fürdőjük, a kedvenc borvidékük, a kedvenc kerékpárútjuk, a kedvenc múzeumaik. Ők keresik az…..
A Proregio Kártya Program Pest megyén belül, Európai Uniós pályázati forrásból megvalósuló kezdeményezés, az Additio Kft. irányításával. Célja a programban részt vevő települések turizmusának erősítése. A program keretében olyan eszközök és szoftverek kerülnek…..
  A kártyaelfogadó pontokon kártyaleolvasó terminálok telepítése szükséges. Ezek a terminálok on-line (valós időben) illetve off-line gyűjtik az adatokat a kártyahasználatról illetve chipkártya esetén változtatják a kártyán hordozott és a felhasználóhoz tartozó…..
    Törzsvevőkről igenis beszélhetünk, olyan pest megyei polgárokról, akik szívesen turistáskodnak a megyében, itt van a kedvenc fürdőjük, a kedvenc borvidékük, a kedvenc kerékpárútjuk, a kedvenc múzeumaik. Ők keresik az alkalmakat, de sok mindenről lemaradnak, pedig…..
Korunk mindent átható értékesítési szemlélete menthetetlenül elérte a településeket is. Egyre több város hirdeti rendezvényeit Interneten, óriásplakátokon, rádióban. A hivatal sajtósa mellett asztalt kap a marketinges, aki vágyait rövidesen városmarketing koncepcióba és…..
Akár így is össze lehet foglalni az intelligens településkártyák lényegét hozzátéve, hogy a vevő sem jár rosszul. Külsőleg olyan, mint a többi, a lényeg azonban kis chipben rejlik. Emlékszem, én is elcsodálkoztam azon az információn, hogy a kezembe nyomott bankkártyában egy…..
Szerencsés esetben hetente csak egy kártyát ajánlanak fel számunkra fogyasztásunk valamelyik színhelyén: benzinkúton, gyorsétteremben, barkács áruházban, élelmiszer diszkontban. Egy darabig talán van értelme használni, számon tartani, tárcában gyűjteni őket, de egy idő után…..
  Nyugat-Európában számos eszköz segíti az önkormányzatok munkáját abban, hogy polgárai számára korszerű szolgáltatásokat nyújtsanak. Fogékonyak legyenek a lakossági igényekre, kreatívak az újabb és újabb szolgáltatások beindítása terén, hajlandóak legyenek…..
Hajnal György, a néhai Közigazgatási Intézet szakértője számos tanulmányában foglalkozott a közigazgatás hatékonyságának kérdéseivel. A Vezetéstudomány tavalyi számában a következő sorokkal zárja egyik tanulmányát: „Végül: a korszerű, teljesítményorientált…..
 Egyre több infotechnológiai eszköz áll a modern településirányítás rendelkezésére annak érdekében, hogy a városvezetők munkájuk során jó társadalmi és politikai döntéseket hozzanak. Az eszközök egy részének működése valójában egy jól végiggondolt és…..
  A kártyaelfogadó pontokon kártyaleolvasó terminálok telepítése szükséges. Ezek a terminálok on-line (valós időben) illetve off-line gyűjtik az adatokat a kártyahasználatról illetve chipkártya esetén változtatják a kártyán hordozott és a felhasználóhoz…..
Minden tiszteletem azoké a városvezetőké, akik több ciklus óta jól vezetik a településüket. Részt vettek a kilencvenes évek lelkes építkezéseiben, csatornát és járdát építtettek, később millenniumi parkot és inkubátor házat adtak át, ma pedig a városközpont…..
A magyar társadalom gépkocsival való ellátottsága az elmúlt tizenöt évben a többszörösére nőtt és várhatóan tovább fog emelkedni. A városok igazgatási, kereskedelmi funkciói folyamatosan változnak, fejlődnek. Az ebből eredő növekvő forgalomterhelés egyre jobban megviseli a…..
E-kormányzat, e-önkormányzat területén az írek a kedvenceim. Vajon van-e mit tanulni tőlük akkor, ha e-kormányzat területén minden évben díjat osztanak, ráadásul tizenkét kategóriában? Külön elismerést kap a legjobb e-oldal a közoktatás, közegészségügy, önkormányzat,…..
  Az önkormányzat saját fenntartású intézményeiben kedvezményeket biztosít a helyi lakosok számára. Ezáltal a polgárok végre kézzel fogható anyagi előnyként élik meg lokálpatriotizmusukat. Figyelembe kell venni azt is, hogy húsz, harminc százalékos kedvezmények…..
Az információs társadalom létezése kétségtelenül összetett kihívást jelent a városvezetésnek, ám az e-politika eszközeinek kiépítése után valójában megkönnyíti a politika feladatait, hiszen új, naprakész adatokhoz, információkhoz jut olyan területeken, ahol eddig csak…..
Számos nyugat-európai ország önkormányzata, kistérsége, vállalkozásfejlesztő szervezetei használják az Internet és az infokommunikáció modern eszközeit helyi közösségeik jóléte érdekében. Az Internet és digitális technológiák olcsón és hatékonyan tudják segíteni a…..
  "Az önkormányzatok számára nem csak az e-közigazgatás jelenik meg kényszerként, hanem a helyi politikájának újragondolása, egyfajta új e-politika alkalmazása. Az e-politika kiemelt szempontja a lakossággal való új szemléletű kapcsolattartás, a lakosság…..
Mandiner blog És te... 2008.09.17 12:01:00
...hol voltál, mit éreztél, mire gondoltál, amikor két évvel ezelőtt nyilvánosságra került Gyurcsány Ferenc őszödi beszéde? (A Reakcio.hu összefoglalója a két évről itt olvasható.)..
chipvaros Mi az a városkártya? 2008.07.29 22:15:00
  "Az önkormányzatok számára nem csak az e-közigazgatás jelenik meg kényszerként, hanem a helyi politikájának újragondolása, egyfajta új e-politika alkalmazása. Az e-politika kiemelt szempontja a lakossággal való új szemléletű kapcsolattartás, a lakosság igényeinek…..
chipvaros Városkártya: az alapok 2008.07.29 22:11:00
Számos nyugat-európai ország önkormányzata, kistérsége, vállalkozásfejlesztő szervezetei használják az Internet és az infokommunikáció modern eszközeit helyi közösségeik jóléte érdekében. Az Internet és digitális technológiák olcsón és hatékonyan tudják segíteni a…..
Az információs társadalom létezése kétségtelenül összetett kihívást jelent a városvezetésnek, ám az e-politika eszközeinek kiépítése után valójában megkönnyíti a politika feladatait, hiszen új, naprakész adatokhoz, információkhoz jut olyan területeken, ahol eddig csak…..