Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csilla Artiroka design

38 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Drága Barátnőm! Egy többméretű arcmaszk varrás és szabásmintát készítettem, hogy te is könnyen meg tudjad varrni a családodnak. Pontos méreteket a fotón és a leírás végén is megtalálhatod.      Szeretném, ha mindenki hozzájutna a szabásmintához és a leíráshoz és bízom benne, hogy te is…..
Drága Barátnőm! Mutatom neked hogy állunk. Az első fotó a mostani állapot a felújítás, a falak ledöntése után  készült. A második és harmadik fotót a beköltözésünk után készítettem.  Nagyon szűk volt a tér, én sokkal nagyobb teret képzeltem el egy házban. Nem is értettem miért húztak…..
Drága Barátnőm! Egy éve készítettem el életem első levendulaszörpjét ami a családunk nagy kedvence lett. Év közben szárított levendulából is megpróbáltam, de sajnos nem sok köze volt a friss levendulavirág szörphöz.  Idén már nagyon vártam, hogy végre elkezdhessem szüretelni a…..
Drága Barátnőm!    Megígértem neked, hogy mesélek, merre jártunk a gyerekekkel Angliába.  Nyár derekán elmentünk Anglia egyik leghíresebb és legkedveltebb üdülőhelyére, Brightonba.  Az utóbbi években a világ legjobb 10 tengerparti üdülőhelye közé választották, így nem kis kíváncsisággal indultunk…..
Drága Barátnőm! Tudod, hogy Dávid nagy Garfield rajongó, így születésnapjára Petrámmal kitaláltuk, hogy Garfield tortát fogunk neki készíteni. Nyilván nem lesz olyan szép mintha egy cukrászdából rendeltünk volna, de mi készítettük és nálunk ettől sokkal értékesebb, különlegesebb az…..
Drága Barátnőm! Tudod, hogy a kertünkben több rózsabokor is található. A piros rózsa idén nagyon sok virágot hozott, így ki kellett próbálnom, milyen rózsaszörpöt tudok belőle készíteni.  HOZZÁVALÓK: 4 marék rózsaszirom, nálam kb. 60 gramm. 4 citrom kifacsart leve 1,5 kg…..
Drága Barátnőm! Annyira szerencsésnek mondhatom magam, mert a kertünkben van két hatalmas bodzabokor. Nagyon szeretem, mert tavasszal elkényeztet minket az illatos virágaival, ami napokon keresztül illatozik, hogy ne tudjak neki ellenállni. Pár virágot idén is leszedtem belőlük és szörpöt…..
Drága Barátnőm! Amikor 3 éve megvettük a házat, tudod, hogy a lépcső nagyon kopott és sötét volt. Mutattam akkor neked.  Az oldala sárgára és kékre volt lefestve, így az volt az első, hogy beköltözés után a falakat fehérre festettük körülötte. Már ez is nagyot dobott rajta. Éreztem, hogy a…..
Drága Barátnőm! Találtunk egy nagyon aranyos mesét, bátran ajánlom nektek is. A címe: Találd ki, mennyire szeretlek téged. Talán nem annyira ismert itthon, de jó lenne ha minél többen felfedeznék, mert nincs benne semmi erőszak, csak a természet és sok nevetés.   Nézzétek meg a gyerekekkel, nem…..
Drága Barátnőm! Mákos guba 2018.03.15 06:06:00
Drága Barátnőm!   Kérted, hogy küldjem el  neked a mákos guba receptem. Sajnos utoljára nem fotóztam amikor itt voltatok, így most egy fotó nélküli receptet tudok neked leírni. Remélem legközelebb lesz időm fotót készíteni, és nem falja fel az egészet a család. Régebben a Nagymamám csinált mindig…..
Drága Barátnőm! Igyekszem a lakásunkat minél több, fa bútorral berendezni. Őrület, hogy ott kellett hagyni az összes bútorunkat az előző házban. De csak berendezve volt hajlandó megvenni a vevő, így belementem. Nem annyira gondoltam akkor át ezt a dolgot, azt hiszem! Leginkább a fa bútorainkat…..
Drága Barátnőm!    A ma reggeli kávé mellé egy Karinthy idézetet kaptam a férjemtől, nőnapra. Hát nem édes! Régebben sokat írt vagy olvasott nekem szerelmes verseket, aztán ahogy nőttek a gyerekek ezek megritkultak. Ma nagyon örültem, hogy ismét kaptam tőle egy verset.      "Nincs az a nő…..
Drága Barátnőm!  Te már tudod, hogy a mi családunk egyik nagy kedvence a túrógombóc. De nem a kőkemény, grízzel készített változata, hanem a puha, könnyű gombóc változatot szeretjük.  Itt küldöm neked a receptet, hogy te is könnyedén el tudd készíteni a gyerekekkel.  Hozzávalók 4…..
Drága Barátnőm! Nagy vágya volt Péternek egy fiókos dohányzóasztal, így hosszas keresgélés után rátaláltam egy használt fenyőfaasztalra az interneten.  A fenyő sárgás színe nem illett  a nappalinkba ezért átfestettem és kicsit megbolondítottam.    A fiók azért volt fontos, mert elrejti a…..
Drága Barátnőm! Egy nagyon egyszerű, de annál finomabb süteményt szeretnék megosztani veled. Bögrés süteménynek is szokták nevezni, a mérce a szokásos 2,5 dl- es bögre! Gyakorlatilag bármilyen gyümölcsből készíthető. (málna, meggy, sárgabarack, eper, stb.)  Igazi életmentő süti, ha váratlanul…..
Drága Barátnőm! Elmentek a gyerekek kollégiumba lakni, kiürült a ház. Nagyon fura, csendes minden, nem ehhez vagyunk hozzászokva. Mondjuk minden nap megcsörren a skype, hogy írjunk gyorsan valami egyszerű receptet. Úgy gondoltam ide írom le őket, mert itt könnyebben rá tudnak majd keresni, nem…..
Drága Barátnőm! A marha részei 2018.02.14 08:32:00
Drága Barátnőm! Tudod, hirtelen mindhárom gyermekem kirepült itthonról úgy gondoltam, megosztom velük az alapokat, hogy sokkal könnyebben tudják bevetni magukat a sütés-főzés tudományába, mint én, amikor önálló életet kezdtem. Abban az időben nem voltak mobiltelefonok, az már szerencsésnek…..
    Drága Barátnőm!  Elhoztam neked a kedvenc Sógornőm sajtosrúd receptjét. Annyi a baj vele, hogy túl finom, így sokat eszünk belőle, nem szabad keveset készíteni!   Hozzávalók:  1 kg búzaliszt 40 dkg Ráma margarin vagy  kókuszolaj 2 tojás 1 kis pohár  natúr…..
Drága Barátnőm! Tavasz 2018.02.12 10:10:15
Fotó: saját   Szabó Lőrinc:Tavasz   „Mi az?” - kérdezte Vén Rigó. „Tavasz” - felelt a Nap. „Megjött?” - kérdezte Vén Rigó. „Meg ám!” - felelt a Nap. „Szeretsz?” - kérdezte Vén Rigó. „Szeretlek!” - szólt a Nap. „Akkor hát szép lesz a világ?” „Még szebb és boldogabb!”  ..
 Pár éve vettem egy szép formájú, használt széket az interneten, de a csíkos kárpit nagyon nem illet a lakásunkba. Az IKEA fynd részlegén 1500 Ft-ért vettem egy nagyobb méretű, erős szövetdarabot, ami egy kanapé párnája lehetett, és áthúztam vele a széket.  Először lebontottam róla a régi…..
A tetőtérben nagyon át kellett gondolni a lakberendezést, hogy a tető lejtése miatt a lehető legjobban ki tudjuk használni a kis szobákat.   Így nézett ki előtte az ingatlanos fotója alapján.  A tetőtérben a kezdetektől nagyon rossz illat volt. Nem tudom mitől lehetett, talán egy nem tudom…..
  A felújítások alatt többször ellátogattunk az IKEAba, főleg a FYND részlegre. Sikerült féláron lecsapnunk erre a Hemnes TV szekrényre, amit tavaly kiárusítottak és már csak ez az egy darab volt belőle.   Az Ikea most három fiókos , jóval drágább változatban dobta piacra és sajnos megszüntette…..
Mivel elfújta a szél a februárra tervezett El Caminito del Rey kirándulásunkat, októberben visszatértünk Spanyolországba, hogy végigmehessünk a királyok útján.      Amit az útról tudni érdemes:  1901-ben kezdték építeni  a Chorro és a Gaitanejo vízeséseknél készülő vízerőművek építkezésén…..
Van egy csodás, kedves cicám, Picur! Gondoltam, hogy nem lesz vele egyszerű a költözés, de sikerült túlszárnyalnia minden elképzelésem.   Megbeszéltük az új háztulajdonosokkal, hogy mivel nekünk január 6-án át kell adnunk a házat de mi csak február közepén tudunk beköltözni az új házunkba,…..
Az interneten vásárolt fiókos szekrény nagyon koszosan érkezett hozzánk, így első lépésként egy alapos tisztításon esett át.    Zsíroldót használtam. Gumikesztyűben, nyitott ablaknál dolgoztam mert igen szúrós, mérgező szaga volt.  Mestertapasszal kijavítottam a mély karcokat a tetején, majd…..