Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Subzero48

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A pizzafutárkodás viszonylag jó kiindulópont lehet sokaknak, akik próbálnak külföldön valamilyen átmeneti megélhetést találni, hiszen nem kell hozzá speciális tudás (a folyamatosan frissülő ingyenes GPS-ek korában pláne), viszont emberre mindig szükség van. A korábban már szállodai és alkalmi…..
Subzero48 2018.01.05 06:42:41
Ütvefúró: Gratulálok a posztokhoz, mindet egyben elolvastam!
Egy élmény volt. Várjuk a következőt.!!

A katonai rejtvények is jöhetnek, van aki értékeli ;-) akit meg érdekel és nem tudja miről volt szó, az elolvashatja.

Megfejtések: 88mm (FLAK 88 légvédelmi ágyú, majd később Afrikában a DAK mint páncéltörő ágyút is használta.
A elméletileg a németek minden tankot ki tudtak vele lőni 2000m-ig. "s PzAbt 501" Schwere Panzerabteilung 501 Ők kaptak elsőnek Tigris I. Illetve Tigris II: nehéz harckocsikat, természetesen a jól bevált Flak 88mm módosított változatát kapták meg mint löveg.
MG-42 (az MG34 nagyobb testvére) általában ( jó esetben) 3 lábú állvány, optikai irányzék 4 kezelő volt az alap felállás:
Menetben egy katona a fegyvert, egy az állványt, kettő pedig 2-2 rakaszt vitt magával, + 2 tartalék cső amiket a hósszabb sorozatok után cserélni lehetett. Most az utódját a Leopard II. A7 harckocsikon használják.
Puma: (8x8 felderítő-páncélvadász) az általad említett típusból (II) kb 100 darab lett legyártva, 50mm páncéltörő ágyúval, hiába ez volt a legjobb páncélozott jármű a II.
www alatt Német részről, nem olyan ismert mint a féllánctalpas sorozat az Sd.Kfz.251/1családra épült változatok. (minden háborús filmben kötelező darab, mert a Csehek a háború után is gyártották OT–810 jelzéssel, éppen a napokban akart valaki eladni egy alig használtat, az Indexen is fent volt.
AH-64D Apache Longbow ez a kakukktojás, mert ez viszonylag friss, nem Német hanem USA gyártmány.

Neked jó hír, ha ennyire kedveled a minőségi Német termékeket, és nem vagy túlkoros,(szerintem de, és voltál katona is ;-) ) lehet mostantól jelentkezni a Bundeswehr-be , és van használatban megint Puma, az váltotta a Mardert, ez viszont már lánctalpas.
Ha nosztalgiád van akkor marad a BT-R80 az még 8x8 kerékképletű. A TEK is azt használja, most is kint voltak pár napig a városban.

Kacsazsír, lila hagyma, pirospaprika, kovásszal kelesztett paraszt kenyér, ez a jó a zsíros deszka alapja.