Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szaki Dani

0 bejegyzést írt és 3 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fehér Házban Clinton váltotta az öreg Bush-t, a mozikban tarolt a Jurassic Park, az STS-61 küldetés pedig kijavítja a Hubble-űrtávcső tükrét – néhány esemény 1993-ból.  Szűk tíz évvel később, a kétezres évek elején, a DVD-korszak hajnalán történt, hogy a JVC egy kétségbeesett húzásként kidobta…..
Szaki Dani 2018.01.04 15:00:36
A helyzet az, hogy kicsit Én pontosítanék. Eredetileg ez a felvétel még nem D-VHS-hez készült, hanem W-VHS demóanyagnak. Japánban már ''90 környékén volt analóg HD-s TV adás, amihez kifejlesztették a LaserDisc HD-s változatát a Hi-vision LaserDisc-et. A JVC meg, mint a VHS feltalálója kifejlesztette az analóg HD-s VHS-t a W-VHS-t.

Az USA-ba már nem vitték be az analóg HD-s TV adást, Ők már rögtön digitális HD-ben indultak 1998 környékén, amihez a JVC kifejlesztette a már digitális HD-s VHS-t a D-VHS-t, ezen még annyit csavartak, hogy 2002-ben megalkották a műsoros D-VHS-t, a D-theater-t, ami visszafelé már nem, csak az új D-theater logót viselő gépeken volt lejátszható, de az egész D-VHS hóbelebanc, műsoros D-theater kazikkal együtt (kb 100 db-ot adhattak ki összesen) véget ért 2004-ben mivel sajnos nem, hogy a VHS továbbfejlesztése a '90-es évek elején az S-VHS, a D-VHS sem terjedt el, az USA-ban pedig ugye a HD-Tivo rögzítő letarolt anno mindent, ami ellenében a szalagos technika elavultnak tűnt, valamint a D-VHS esetében is a marketing elég szegényesre sikeredett, és külön speciálisfirewire kimenetes set-top box-ok kellettek hozzájuk. A Tivo terjedésén ugye Janet Jackson Superbowl-os mellvillantós incidense dobott nagyot, ami a mai napig Tivo visszanézési rekordokat tart :) De a lényeg a lényeg, hogy ez az 1993-asHD-s New York-i felvétel tényleg nagyon menő, de a D-VHS-hez forgathattak volna egy újabb demóanyagot, mivel azért ezen látszik, hogy viszonylag korai HD-s felvételről van szó. A D-VHS ráadásul egyáltalán nem csak Japánban volt elérhető, hanem az USA-ban is, sőt műsoros D-theater kazik, pedig csakis kizárólag az USA-ban voltak, még odahaza Japánban sem.
Szaki Dani 2018.01.04 17:14:20
@zolee001: Mi a baromság ?
Szaki Dani 2018.01.04 17:53:32
@zolee001: A helyzet az, hogy egyáltalán nem szoktam kommentelni, például ide is csak azért regisztráltam, hogy most hozzászóljak... Amit nem értek, hogy, hogyan keveredtek ide profi rendszerek egy konzumer DVD-vel, D-VHS-el kapcsolatosan, de mindegy is...