Regisztráció Blogot indítok
Adatok
haz alom

6 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mostanában több blogbejegyzést is olvastam arról, hogy mennyire fontos (és milyen ritka!) az egyediség, az eredetiség az otthonunk berendezésénél. Nagyon megörültem ezeknek a posztoknak, mert az elmúlt időszakban – igaz, kicsit másképp, de nálunk is előjött ez a téma. Túl vagyunk a lakásunk…..
Az ingatlanpiac jelenlegi helyzetét látva számomra kicsit meglepő, hogy milyen nagymértékben drágultak a panellakások árai - ráadásul sok ingatlanszakértő úgy véli, egyelőre semmi jele annak, hogy ez a folyamat megállna vagy legalábbis mérséklődne. A legdrágább ingatlanok a Vizafogón és…..
haz alom 2018.02.13 20:02:43
@xbiciklis: Hát ennek még a fele is sok. :( Biztos nagy váltás lehetett a kertes ház ezek után. Remélem, most csupa jó szomszédod van. :)
haz alom 2018.02.15 13:39:36
@caesar: Fontos szempontot vetettél fel. Szerintem a panel lehet jó döntés - élethelyzettől függ, hogy kinek milyen otthon az ideális. 30-40 évre hitelt felvenni rá viszont nem valószínű, hogy érdemes. Nem ér annyit. Már eleve túl vannak árazva manapság ezek a lakások...
Az idei tél a bolondját járatja velünk. Egy kis hó, aztán másnap szikrázó napsütés, kemény mínuszok helyett enyhe idő. Egy kezemen meg tudom számolni, eddig hányszor ébredtünk igazi, zúzmarás, hideg téli reggelre. A kertben elkezdtek kibújni a hagymások, néhány bokor teljesen megszédült, és rügyezni…..
Amikor eldöntöttük, hogy eladjuk a lakásunkat, többek között az is eszünkbe jutott, hogy milyen nehéz lesz majd állandó készenlétben állni. Mindig rendet tartani. Minden reggel elmosogatni munkába indulás előtt. Mindig friss virágot tenni a vázába. Mindig időben kimosni, hogy ne nézzen senkire…..
Az ingatlanosokról rengeteg sztereotípia kering az interneten és a „való világban” egyaránt. Mostoha szakma az övék: bár sokan igénybe veszik a szolgáltatásaikat, mégis rengetegen szidják őket. Az eladó azért, mert jutalékot kér és kap, ráadásul nem is keveset, és ez különösen akkor tud idegtépő…..
haz alom 2018.01.25 12:45:26
@Miki Gottlieb: Hát ez durva...
haz alom 2018.01.25 12:47:20
@commentes nikk: Mi találkoztunk olyan ingatlanossal is, aki felkészült volt, látszott rajta, hogy profi. Az ilyeneket sajnálom, mert elég sok az előítélet velük szemben... Azért ez se lehet könnyű: minden vevőnél ott indítani, hogy bizonyítanod kell, hogy te nem is vagy gáz. :)
haz alom 2018.01.25 19:01:26
@Saylock: Én nem is akartam betámadni az ingatlanos szakmát. :) Mi is találkoztunk jó szakemberekkel, és az ügyfelek között is akadhat mindenféle. Az egyik ház tulajdonosa egész végig a konyhában cigizett, amíg ott voltunk. Mikor beléptünk, vágni lehetett a füstöt. Mi nem dohányzunk, és bár nyilván egy láncdohányos eladó nem lehet ésszerű kizáró ok, ez az iszonyatos bűz tudat alatt elég sok ellenérzést generált az ingatlannal szemben is. Mikor kiléptünk a kapun, az ingatlanos fel is sóhajtott: nem igaz, hogy már megint rágyújtott... Szóval Nektek se könnyű! :)
ingatlanLÁZ A szerzőről 2018.01.16 16:28:52
A főváros egyik peremkerületében élek férjemmel, egy gyönyörű, tornácos kertes házban. Évek óta kommunikációval foglalkozom, írok, szerkesztek, javítok, ötletelek – mikor mire van szükség. A lakberendezés, az otthonteremtés művészete mindig is érdekelt. Ha belegondolunk, tulajdonképpen ez is…..