Regisztráció Blogot indítok
Adatok
noh

18 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szokatlan témák, szokatlanul érdekes nőkkel. De ha mégis hallottál már prostikról, akik egy kis marketinggel felfuttatják az üzletüket, vagy éppen 70-es éveikben járó nagymamákról, akik megalkotják a korosztályukhoz illő vibrátort start up vállalkozásként, akkor ne is olvass tovább, mert biztosan…..
Hosszabb autóút, repülés, vonatozás, kertészkedés, főzés, strandon sütkérezés, takarítás, vagy csak kanapén elnyúlás... Lehet, hogy Y generációs szokás ez, de jobb közben még valami mást is csinálni, mondjuk hallgatni valamit. Na erre valók a podcastok, hogy valami olyan számodra érdekes témáról…..
Ha szörfözésről van szó, akkor rögtön minimum egy másik kontinenst látok magam előtt, homokos tengerpartokkal, akár pálmafákkal, napbarnított testű emberekkel. De azért nem kell rögtön Amerikáig vagy Ausztráliáig utazni, Európában is vannak erre megfelelő helyek, ahová gyakorlatilag fillérekből is…..
Március végén veszi kezdetét a 2018-as Forma-1-es szezon, a hírek pedig már most tele vannak a kapcsolódó eseményekkel. Mindig is olyan családban éltem, ahol a vasárnap délutáni Forma-1 nézés közös program volt, de mostanában kevésbé érdekelt, aztán rájöttem, hogy miért is van ez. Azért, mert nem…..
Jön a tavasz, már csak pár nap van hátra a télből, ideje elkezdeni tervezgetni a kisebb-nagyobb kirándulásokat. Ezek a német kisvárosok igazi középkori hangulatot árasztanak, fapados repülő járatokkal kedvező áron, vagy akár autóval is viszonylag hamar megközelíthetőek. (kép)..
Épp a nyaralásodat tervezed, vagy csak szeretsz távoli helyekről és egy kis láblógatásról álmodozni? A TripAdvisor,a világ talán legnépszeűbb utazási portálja pár órája hirdette ki az utazók véleményei alapján összeállított listáját a legjobb strandokról. Nézzük ez alapján a világ 5 legjobb…..
Különleges autók, egyedi nőknek. A mai posztban annak jártam utána, hogy a női sorozathősöknek milyen autót írtak a készítők...
noh 2018.02.21 15:37:22
@Intimitás Gourmet: Ajjaj, látszik, hogy még a 4. évad most következik nekem. :) Köszi, javítottam is. :)
Még nincs egy éve, hogy Dániába költöztünk. Ami elsőre feltűnt az országban, hogy egy általános nyugalom uralkodik. Valahogy mindenki békében van a másikkal, és önmagával is. Az első pár szó között, amit megtanultam volt a hygge is. (y=ü)..
noh 2018.02.09 22:10:25
@Navarone: igen, és itt most is égnek. :) De ahogy körbenézek, sok szomszéduknál is. Gondolom, ahány ház, annyi szokás itt is. :)
A leghíresebb királyi családdal kétségkívül a britek büszkélkedhetnek. Azt azonban kevesen tudják, hogy a dán monarchia európa legrégebbi királysága, amely a mai napig méltó a címéhez, és sikeült megőrizni e társadalmi elfogadottságát. A mai posztban néhány érdekességet gyűjtöttem a történelemből, a…..
A Hygge Blog már Instagramon is,saját fotókkal! Gondoltam megmutatom itt is, hogy mi történik ott! :) Ha tetszik, kövesd!..
És itt most a lényeg tényleg a szórakoztatón van, mert persze nem állítom, hogy mind minőségi sorozat, de azt igen, hogy könnyed kikapcsolódásnak, mély lélektani mondanivaló  nélkül, valóban alkalmasak. Nézzünk magyar sorozatokat, mert pár év alatt tényleg sokat változott a felhozatal, és ma már van…..
Sorozat rajongó vagyok.:) Nem nézek meg bármit, hosszan válogatok, mire nekiülök egynek. A mai posztban olyan sorozatokat szeretnék ajánlani, amelyeket bármikor megnéznék ismét. Karakteres női főszereplőkkel, és fontos családi szálakkal. Ennek ellenére, vagy éppen ezért, férfiaknak is bátran ajánlom…..
Lapos kirakó, 3D kirakó, gyerek kirakó, junior kirakó, felnőtt kirakó, 1000 darabos kirakó, határ a csillagoség kirakó, illatos kirakó, fluoreszkáló kirakó, stb… Gyerek voltam, amikor utoljára kikaróztam, aztán most felnőtt fejjel is rákaptunk az ízére. Azóta több, ezer darabosat is kiraktunk, vagy…..
Az a helyzet, hogy sosem szerettem különösebben a kakaós csigát. De mióta Dániában élünk, és itt nem lehet kapni, azóta meg nagyon ennék. Az ember már csak ilyen.  Úgyhogy nem volt más hátra, keresnem kellett egy receptet, és neki állni dagasztani, keleszteni, és csupa olyan…..
Gondolkoztál már azon, hogy egy mindentől távoli szigeten, ahol a nyári hónapokban is 10 fok alatt van a középhőmérséklet, hogyan teremtik meg az emberek maguk számára az élhető körülményeket? A dán közszolgálati tv indított egy műsort Grönlandi álom lakások címmel, ahol próbálták bemutatni, hogyan…..
Szeretem azt az érzést, amikor úgy tudnak az alkotók befejezni egy-egy sorozat epizódot, hogy azonnal akarjam a következőt is, és tudom, hogy sokan vagyunk ezzel így. Szóval, 3 ilyen sorozatról lesz most szó. Kell ettől nagyobb hygge? :)..
noh 2018.01.19 07:50:50
@hungarisztan: Hú, micsoda lista, köszi a tippeket! :) Ebből az én nagy kedvencem a House of Cards, az Elnök embereivel együtt, pedig hát ugye ég és föld a kettő. A Borgen, Black Mirror pedig elkezdve. :)
A The Americans szerintem kifullad kb. a 2-3. évad után, nem emlékszem pontosan, mikor is hagytuk abba. Addigra kezdett el kicsit dühíteni is, hogy felvesznek egy parókát, és máris nem ismeri meg őket senki. :)
noh 2018.01.19 07:55:31
@Melinda Donka: ..és most jön a 2. évad a Versace-gyilkosságról! A The Night Of-ról nem is hallottam még, most olvastam utána, biztosan belenézünk! Köszi a tippeket!
noh 2018.01.19 08:02:29
@Echo73: Köszi a tippeket! Elkezdtük már mindkettőt, de valamiért 1-1 rész is után abba is hagytuk. De akkor lehet kapnak még egy esélyt. :)
Talán a legnagyobb hygge-nap a péntek Dániában. Estére mindenki leereszt, szórakozni megy a barátokkal, vagy éppen elmerül az otthona nyugalmában. Utóbbihoz pedig kell egy kis süti. :) Valami hagyományos, jól ismert, biztonságos...
Elmúltak az ünnepek, lekapcsoltuk a karácsonyi fényeket, és már a 2. hetet gyűrjük a munkában az ünnepi szabadságok után. Már január 1-jén hajlamosak vagyunk a tavasz után sóvárogni, pedig még nagyon messze van. Dobjuk fel azokat a hideg téli estéket is, mondjuk egy kis játékkal!..