Regisztráció Blogot indítok
Adatok
NYESmester

17 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
NYESblog EPILÓGUS 2022.08.11 20:20:02
Igen, ez is eljött. Betöltöttem a 65. évem, jogosult lettem az öregségi nyugdíjra.Véget ért a NYES periódus, és elkezdődött a nyugdíjas korszak. Ehhez persze meglátogattam a munkaügyi központot (már más a neve, de az nem ragadt meg), illetveonline, az ügyfélkapun beadtam a nyugdíjkérelmet.Mindezt…..
Azt hittem már nem lesz mit írnom a blog zárásáig (augusztus), de szerencsére lett. Minap olvastam a Nyugdíjguru (Farkas András) posztjában, hogy a levlistájának olvasói közt egy NYES-t kapó személynek a munkaügyi központban egy 2022-es körlevél alapján újraszámolták a napi ellátását. Be is…..
NYESblog Nyugdíjelőkészítő 2021.12.01 19:53:44
Itt van a tél, az utolsó, melyet NYES-el kell átvészelni. Tartalékok fogynak, de van egy kis alkalmi munkám, remélem nem lesz probléma augusztusig. Nemcsak a pénztárcának, a lelkemnek is jót tesz, hogy számítanak rám időnként. Valójában könnyű fizikai munka, de szeretem csinálni. Van eleje, vége,…..
Eljött az utolsó NYES esztendő. Egy év múlva jogosult leszek az öregségi nyugdíjra. Négy éve ne találok rendes szerződéses munkát, az utóbbi másfél évet még a pandémia is nehezítette. Sosem gondoltam, hogy 43 év alkalmazotti bejelentett munka után kénytelen leszek a szürke, ill. fekete gazdaságba…..
Jövő augusztusban beadhatom a nyugdíjazásom kérelmét. Vágom is a centit rendesen, egy progi mutatja a hátralevő napokat, heteket, hónapokat. Még van sok.A helyzet egyre kilátástalanabb, ez a covid nagyon agyoncsapta a még esetleg meglevő pici rést is, Hallgatom az online előadásokat, hogy a…..
Nagy kedvencem ma is a Fonográf együttes. Minap hallgattam egyik albumukat, ahol arról (is) meséltek, hogy 1911-ben Edison (T.A.) itt járt Magyarországon, a Budapest Villamossági Rt. igazgatójánál, Fodor Istvánnál. Ott kifejtette, hogy:"... úgy vélem nagy veszteség, hogy ilyen szép és haladó ország…..
NYESblog Második hullám 2020.10.28 17:34:46
Augusztusban kellemesen elindult a a munkahely kínálati piac, olyannyira,hogy újra elkezdtem a szuperjelentkezések küldését tényleg jó ajánlatokra.Persze egyelőre teljesen eredménytelenül.Nyilván nettó hazugság, hogy növekszik a foglalkoztatottság, épp ma voltam bejelentkeznia MÜK-ban, a…..
NYESblog COVID-19 után (?) 2020.08.14 15:39:07
Az új, koronavírus utáni helyzet az én nézőpontomból csak kicsit lett rosszabb. Azok az állások, amikre talán sikerrel pályáznék, most kezdtek megjelenni. Mostanában két helyre is pályáztam, az egyik határozott idejű szerződést adna kb. egy évre: remélem, itt nem a karriercéljaimat fogják firtatni,…..
Az előző bejegyzésben szereplő esetben - Nell hívása után -  lassan napirendre tértem, igen, jobb jelölt betöltötte az állást. Ez máig tartott (2020.01.13), amikor újra rábukkantam ugyanarra az álláshirdetésre!!!! Meg kell mondjam, nagyon felizgatott (felbosszantott) a dolog, hiszen 3 napon belül…..
Megjelent a csodaportálon (Gerillául "jolly joker portálnak" hívják az indeed-et - messze nem az!) egy olyan cég olyan hirdetése, ami nagyon megdobogtatta a szívem. Ebbe mindent bele kell rakni, amire csak képes vagyok. Megcsináltam egy gerilla-módú pont az igényelt kompetenciákat kiemelő nagyon…..
NYESblog Az idő tovább telik... 2019.12.09 15:31:14
Legutóbb az EU-s VEKOP támogatásról írtam. Azóta minden pályázatomhoz hozzáfűzöm ezt a lehetőséget. Természetesen senkit nem érdekelt eddig, egy kivétellel, aki megfontolta, majd elutasította a lehetőséget. A Restart-Up a tanulmány elkészülte óta gyakorlatilag teljesen halott, sajnos, nem sikerült…..
NYESblog SOK IDŐ ELTELT.... 2019.04.29 21:14:31
Eltelt 14 hónap a legutóbbi bejegyzés óta. A helyzet gyakorlatilag változatlan, hiába próbáltam mindenféle csodatanácsot megfogadni (Gerilla, gorilla, stb.). A jó szándékú segítők jövendölései bejöttek: nem fogok tudni munkaszerződést kötni. Azt hozzá kellett volna tenni, hogy nemcsak nekem…..
NYESblog Kiszélesíteni! 2018.02.15 22:20:39
Mint már említettem, más irányban is elkezdtem kutakodni keresve a kitörés irányát. Első lépésként egy független HR-es cég átnézte eddigi tevékenységemet (én kérdeztem, mit nem csinálok jól), és nem talált benne semmi kivetni valót.Abban nagyon megerősített, hogy a hagyományos mainstreames…..
NYESblog Egyhelyben toporgás 2018.02.03 16:07:26
Eljött a február, lezártuk a január hónapot, 15:0 arányban kikaptam (15 új pályázat beadás, 0 válasz egész hónapban). Több kapcsolatfelvételt is próbáltam eredménytelenül. Persze ígérik, hogy visszaszólnak, de ezzel van tele a padlás. Nem sikerült még semmi rendellenes egyedi módszert bevetni, de…..
  SZELFI Nem akartam Jackie Chan filmcímét kölcsönvenni ("Ki vagyok én?"), de egy kicsit magamról is írnom kell, hogy érthetőbbek legyenek azok a dolgok, amik e blogba kerülnek, és szubjektívek. Koromnál fogva még az előző érában tanultam, kezdtem dolgozni. Otthonról az emberek tiszteletét,…..
NYESblog Start 2017.12.30 15:37:59
Foglalkoztatási központ Az állástalan a papírokkal bemegy a Hivatalba, ahol a szokásos, sajnos sokak által ismert procedúra jön: lajstromozzák, megállapítják az álláskeresési járadékot, amit a következő hónaptól kap 3 havon át. Megjegyzem, hogy most már néhány dolgot el lehet indítani e-mailben…..
NYESblog Iniciálé 2017.12.30 14:13:02
Néhány alapvetés rólam, és körülményekről, ami a blog megnyitásához vezetett. Ez az első blogom, ezért biztos nem találom el elsőre az ideális arányokat, Türelmet kérek :-) Mi is az a NYES? Nem elírás, nem az az aranyos képű rágcsáló, hanem egy, a 60 év feletti munkanélkülieknek kitalált NYugdíj…..